Multicultureel Roeselare !

Soms vraag ik me af waar de tijd gebleven is dat Roeselare nog een provinciaal nest was niet alleen onder leiding van de toenmalige burgemeester, maar nog veel meer onder leiding van de toenmalige meneer den Deken was. Voor de protestanten, joden, moslims en ander volk dat niet opgegroeid is in een Katholieke omgeving : Een deken is binnen verschillende christelijke kerkgenootschappen een leidinggevende van een afdeling binnen een bisdom. De inhoud van de functie van de deken verschilt bij de verschillende kerken. De functie wordt meestal uitgeoefend door een geestelijke.

Toen schrok men nog als iemand een ander geloof, kleur of spreektaal had. Nu zijn er nog volkstammen die waarschijnlijk oude belgen als voorouder hebben die niet gediend zijn met deze veranderingen in onze maatschappij.

Om dit verhaal kort te maken , na Asalam dat vooral gericht is op inwoners met een islamitische achtergrond komt er nu ook een Poolse supermarkt hier vlakbij. De ligging is in ieder geval gunstig, niet ver van het centrum en langs de weg waarmee je in een flits Frankrijk binnenrijdt. Vanuit Frankrijk verwachten ze ook veel volk.

zicht op Meensesteenweg richting Menen en Frankrijk.

Alles alles meevalt gaat de supermarkt open op 10 april. De dag zelf ga ik niet langs daar ik vrees dat het er te druk zal zijn. Enkele dagen wachten en dan ga ik er op af om mij onbekende Oost-Europese producten te ontdekken. Biedronka is de naam zoals je kan zien op de foto’s.

Moest den Deken van 40 jaar geleden terugkeren van hierboven hij zou waarschijnlijk zich doodverschieten van al dat volk. Gelukkig zijn de Polen katholiek.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

28 reacties op Multicultureel Roeselare !

 1. Pingback: Aflaten en akte van berouw ! | De dingen des levens !

 2. meninggever zegt:

  Pas onlangs leerde ik dat de meeste Poolse supermarkten in ons land in handen zijn van Koerdische lieden die er flink handel mee drijven. Over multicultureel gesproken….Polski Njet…

 3. Ik vind het heerlijk om op vakantie in ‘vreemde’ supermarkten te snuffelen. Ik kan het ook alleen maar toejuichen als deze winkels zich in ons land vestigen.

 4. fotorantje zegt:

  hier hebben we ook ‘vreemde’ supermarkten
  Polen, Syrie, Turkije of was het Marokko , zelfs Nederland 😉

 5. ZON-nebloem zegt:

  een poolse winkel, dat hebben we hier nog niet….
  ik zou er ook gaan kijken
  -Een @->- voor jou.

 6. frank-103 zegt:

  Aaaahhhh, nu staan er plots 2 reacties.

 7. frank-103 zegt:

  Hee, mijn reactie is weg! Dat is jammer, of niet?

  Ik had geschreven dat de supermarkten hier hun assortiment aanpassen zodat we geen Turkse of Poolse supermarkten krijgen.

 8. frank-103 zegt:

  De Albert Heijn en andere supermarkten passen hier hun assortiment aan zodat Turkse en Poolse etc supermarkten kansloos zijn. Polen zullen naar Beverwijk moeten voor een echte Poolse supermarkt (er werken veel Polen bij de Hoogovens – Tata steel – in Beverwijk).

 9. Niet bang zijn en naar binnen gaan. Je zult vaak versteld staan van de vriendelijkheid of van de lekkerste dingen die je daar kunt kopen.

  Love As always
  Dimario

 10. logbankje zegt:

  Het is Bijbels voorspelt, dat volken zich gaan vermengen.
  Geen idee meer wanneer er iets open gaat aan winkels, Hans

 11. RenéSmurf zegt:

  Ja, waar er markt voor is ontstaan zulke zaken, niks mis mee, anderen kunnen er ook profijt van hebben. Alles beter als leegstand.

 12. Karel zegt:

  ja wielrenners pikken ook wel eens een rustdag mee hé 🙂
  ben blij dat de foto’s in de smaak vallen , geven wel een mooi beeld van wat ik zo al aantrof
  fijne avond

 13. Bertie zegt:

  Wie weet wat er voor lekkers in de Poolse schappen ligt.:-)

 14. ms zegt:

  Njam zeg, die hebben lekkere Poolse worst.

 15. rietepietz zegt:

  Logisch dat er ook winkels komen met een multicultureler signatuur, al zit ik zelf niet te wachten op andere producten dan ik gewend ben. Zolang ik die óók in de buurt voldoende kan kopen is het prima. Maar ik ben dus al eens verhuisd omdat die keuze er niét meer was.

 16. De samenleving zal langzaam maar zeker in alle geledingen verder gaan. Ook hier in het hoge noorden druppelen veranderingen stapje voor stapje door.

 17. Hilde zegt:

  Nu al benieuwd wat het zal brengen, die ontdekking door jou van de Poolse keuken en aanverwanten.

 18. Sjoerd zegt:

  Ik denk dat we daar gewoon niet aan kunnen ontkomen. Maar ben voorzichtig, hier in Nederland zijn ze doelwit van terroristische aanslagen.

 19. Rebbeltje zegt:

  Even binnenlopen natuurlijk en kennis maken met al het nieuws 😉

 20. shivatje zegt:

  Multicultureel en wij moeten maar meedraaien.
  Hier in Antwerpen springen die supermarkten uit de grond ons onkruid.

  Aum Shanthi

 21. In Brugge hebben we al een vijftal jaar zo’n supermarkt. Een verrijking voor de buurt!

 22. Matroos Beek zegt:

  Een aanwinst. In mijn klas zitten Afghanen, Syriërs, Polen, Roemenen, Afrikanen, Armeniêrs… etc. Die multiculturaliteit is toch zo boeiend. Ik omarm het want we leren veel van elkaar.

 23. Karel zegt:

  ha die Suske
  ook hier is het enorm multiculti , en ja er zijn ook oud NLers die dat niet zo zien zitten , ik zeg laat die maar onder een deken kruipen , wel een andere dan jij bedoelde hihi
  hier zijn nog niet zo lang terug wat aanslagen en brandstichtingen geweest bij Poolse supermarkten van de Biedronka keten , hoe en waarom , geen idee

  • Suskeblogt zegt:

   Er zal dan waarschijnlijk hier nog veel te beleven vallen met dienen supermarkt. Gelukkig heb ik hier polen in de straat wonen die me kunnen helpen als tolk moest ik overvallen worden.

 24. Het is hier ook echt mulliculti Suske.

 25. Multicultureel dat mag je wel stellen Suske

  het verwondert me wel enigszins, omdat je hier in op het platteland dergelijke handelszaken niet vindt

  alhoewel je hier veel volk hebt, dat niet meteen afstamt van de “Oude Belgen”

  prettige dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.