Praten in tijden van sociale media

Greet schrijft
Gister iets gehoord wat van mijzelf naturel is, maar voor heel veel blijkbaar mensen niet.

Eva begon over zwarte piet. Mama waarom maken ze er ruzie over zwarte piet is toch gewoon traditie?
Zelf heb ik het nooit zo gezien. ook 50 jaar geleden als kleuter. Zwarte piet is de hulp van Sinterklaas. Hij was zo zwart dat ik al als kleuter zag dat hij niet hetzelfde was als toen nog werd gezegd “neger”

Traditie. Is een woord dat ik gezien de vragen en sociale media te belangrijk vind om niet te reageren.
Zwarte Piet is dus een traditie geworden voor weer de extreemrechtse paling die maar al te goed weet hoe hij kwetsbare jongeren moet bespelen.
En NEEN niemand moet mij volgen in mijn politieke overtuiging die trouwens voornamelijk centrumrechts is. Met de nadruk op centrum

Eva heeft goed gereageerd op mijn antwoord. Roet piet, veegpiet, het is een kinderfeest, maakt toch niet uit als de kinderen een leuk sinterklaasfeestje hebben !

Blijven praten dus t.o.v. iemand als Eva die zomaar klakkelings dingen via sociale media als waar aanvaardt


mvg

Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Praten in tijden van sociale media

 1. meninggever zegt:

  In Nederland komt de weerstand tegen deze tradities vooral uit kringen van extreemlinks en lieden die hopen op een blanco cheque uitgeschreven door hen die met het verleden niets van doen hebben en ter hand gesteld aan hen die nooit leden…

 2. Frank103 zegt:

  Roetpiet wordt direct herkend als de buurman of iemand van de sportvereniging waar een zwarte piet bijna niet herkend wordt. Maar het gaat om de gezelligheid en niet om Piet.

 3. John zegt:

  Gewoon zwarte piet afschaffen en het is klaar. Met rechtse politiek heb ik niets, ook niet met centrum rechts. Politiek moet er voor alle mensen zijn en niet voor de rijken en multinationals, en rechts heeft weinig op met gewone burgers of kwetsbaren.

 4. Yova zegt:

  Voor mij is het zwarte piet. Gezeur weer. Laat maar Eva van genieten. Niks van aan trekken. Echt kinderfeestje doen. Gezeur!!!

 5. Ik kan me rot ergeren in dat gezever rond zwarte Piet. Die man kan het ook niet helpen dat hij een kleurtje krijgt door dag in dag uit door schoorstenen te kruipen…

 6. Ik ga nooit in discussie als ze daarover beginnen. Te zot om daar woorden aan vuil te maken. Op die manier moeten we héél onze geschiedenis herschrijven!!

 7. Ach, zo lang de oude man maar wat hulp krijgt om de pakjes rond te brengen, wat maakt zijn kleur dan eigenlijk nog uit? Het feest zal er niet minder om zijn, denk ik.

 8. Dit jaar komt er helemaal geen piet langs de winkel om wat pepernoten in mijn handen te stoppen. En dan maakt de kleur van de pepernoten ehhhh pieten ook niet uit.

  Love As always
  Di mario

 9. Zwarte Piet is zwarte Piet en men moet dat niet veranderen. Dat is de helper van Sinterklaas. Vroeger was er ook nog Nicodemus maar waar die gebleven is weet ik niet 😀

 10. bvision zegt:

  Pietje, Pietje zwart als roet,
  weet je wat je doet
  Pepernoten strooien
  dat is goed

 11. Matroos Beek zegt:

  Ik ben al volledig ingesteld op Roetpiet. Andere tijden, andere zeden. Ook de taal evolueert mee.

 12. Bertie zegt:

  Maar kleuters vinden gekleurde pieten ook leuk, het is maar net wat j ze bijbrengt.

 13. omabaard zegt:

  Gisteren zei mijn kleinzoon van 5 letterlijk ‘oma, ik hoor liever zwarte piet dan roetpiet’. Moest ik hem dan verbeteren??

 14. terrebel zegt:

  Eigenlijk best grappig dat de meeste ‘eeuwenoude’ tradities niet meer dan enkele decennia oud zijn. Wat écht een eeuwenoude traditie is, is dat tradities veranderen in de loop der tijd. Heel normaal. Net als proberen krampachtig vast te houden aan gewoontes. Maar ja, niets menselijks is ons vreemd.

 15. Een leuk kinderfeest..
  en dat moet men niet verpesten

  groeten

 16. marjolijn1 zegt:

  Een leuk kinderfeest, dat moet het vooral zijn…!!

 17. Rebbeltje zegt:

  Laat het vooral een leuk kinderfeest zijn…helemaal mee eens
  We doen ons best 😉
  Fijn weekend

 18. Karel zegt:

  ja Greet
  het zijn me een toestanden met die zotten die zo nodig de wereld willen veranderen
  als ze nu zich zouden inzetten om wereldwijd de oorlog en andere ellende te stoppen , maar nee ze willen onze geschiedenis en tradities herschrijven bah bah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.