Administratie !

Hier in dit hoekje op de foto staat de PC. Daar schrijf ik mijn blogposts. Ook mijn serieuzere zaken werk ik hier af. Mails lezen, facturen bekijken die via mail tot bij mij komen. Ik probeer zoveel mogelijk geen papieren fakturen en andere ongein via post te ontvangen. Het is goed voor het milieu en overzichtelijker voor mij.

Kreeg ik deze week toch een papieren document in de brievenboot met verzoek tot betalen. Dan maar klaar leggen in het daarvoor voorziene vakje. Toch liet dit papier me niet los. Tenslotte kwam ik tot de conclusie dat ik dat bedrag meer dan een maand geleden reeds betaald had. Gmail en bankaccount openen en op zoek. En jawel, ik vond het terug maar op een heel andere rekening, namelijk die van mijn verzekeringsfirma, betaald. Hoe kan dat nu. Even bellen naar de betrokken instelling. Die hadden dat bedrag inderdaad ontvangen maar zo te horen nog niets mee aangevangen. De vriendelijke dame zou er de verantwoordelijke over praten en horen hoe ze dat “probleem” zouden oplossen. Achteraf ontdekte ik dat ik dit rekeningnummer door de verzekeraar himself gemaild was. *ZUCHT*

Donderdag kreeg ik telefoon van de nog steeds even vriendelijke dame met de mededeling dat ze het bedrag terug op mijn rekening zouden overschrijven en of ik dan het bedrag op de rekening vermeld in het formulier wou overschrijven. Geen probleem voor mij. Excuses aanvaard.

Op de foto Annabel, mijn bevallige assistente die me bijstaat als ik aan de PC bezig ben.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Administratie !

 1. geweldig, die blik van Annabel. Zo denk ik ook over administratie doen : )

 2. Kakel zegt:

  Zo’n beetje alles gaat digitaal. Zelfs de rekeningen van de tandarts. Wel zo overzichtelijk.
  En altijd alles controleren, je zou er een bult van krijgen (zucht.) Heel goed gedaan van je.
  Annabel heb je hard nodig om te kunnen relaxen. Ze kijkt verliefd naar je, Suske!

 3. meninggever zegt:

  Wij trachten alles ook digitaal te doen. Maar er zijn instanties die gewoon weigeren om zaken aan te passen zoals het juiste mailadres. Dat maakt wel eens woest…

 4. Je moet alles controleren. Het gaat maar al te vaak fout.

  Love as always
  Di mario

 5. Digitaal ……… is het nieuwe normaal. Maar owwwww wat heb ik een hekel aan al die gebruikersnamen en wachtwoorden

 6. marjolijn1 zegt:

  Mooi hulpje heb je…!!

 7. Trudy zegt:

  Wat een lieve Annabel.

 8. rietepietz zegt:

  ps, Van mannen is bekend dat ze graag een poes op schoot hebben als ze secretarieel werk moeten doen;-)

 9. rietepietz zegt:

  Het is tegenwoordig allemaal zó makkelijk dat er makkelijk een foutje door glipt.Het blijft opletten want die maatschappij is dus niet bedacht op foutjes.

 10. Wij doen hier ook vrijwel alles digitaal, dat is wel zo makkelijk en overzichtelijk.
  Altijd fijn om een assistente als Annabel bij de hand te hebben, dat werkt zeker bij problemen stressverlagend,
  Goed weekend, Suske!

 11. Rebbeltje zegt:

  Het is altijd opletten geblazen…maar met je hulpje kan dat (g)een probleem zijn 🙂

 12. klaproos zegt:

  toch fijn dat je het terug kon vinden…
  ik heb gisteren per ongeluk mijn hele g mail gewist….
  hmmmm nu maar hopen dat ik niet zoiets krijg 🙂

  leuke hulp heb je suske

 13. Bertie zegt:

  Laks om er niets mee te doen, goed dat je zelf belde.
  Hoewel ik alles digitaal heb ontvang lk graag ok papieren bewijzen, opzegging vd krant bijvoorbeeld, betalingen voor geleverde artikelen en dergelijke.

 14. het is niet omdat het digitaal gaat, dat het allemaal juist is Suske

  altijd nakijken is de boodschap

  groeten

 15. bentenge zegt:

  verdemme zeg. Nu begin ik te twijfelen of ik niet af en toe dingen dubbel betaal. Want bvb van de ziekenkas krijg ik ze soms enkel digitaal dan weer op papier, terwijl ik alles op papier wil.

 16. Het is verstandig om betalingsverzoeken goed te controleren, dat blijkt wel weer Suske.

 17. Maar goed dat je zo alert was zeg! Anders had je misschien dubbel betaald.

 18. ms zegt:

  Ik had dat ooit met de ziekenkas. Ik betaalde, kreeg een herinnering, belde op, gaf alle gegevens door, meneer sneerde dat ik op wel het verkeerde rekeningnummer had betaald. Ik vlakte af met: “En wie heeft me dat rekeningnummer gestuurd?” Stilte … en daarna excuses.

  Zo hebben ze ook eens geprobeerd om Luc zijn Zorgkas dubbel te laten betalen. Hij kreeg een herinnering dat hij in vroeger jaar niet betaald had. Zet je er maar aan hé, al die rekeninguittreksels nakijken.

  Wij zijn dus ook voorstanders om alles digitaal te krijgen. Ik denk zelfs dat we enkel nog die van de stad Landen op papier krijgen.

 19. bvision zegt:

  Ik vind het best ook wel handig alles digitaal

 20. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja ook ik leef in de digitale wereld 🙂
  wat ik nu dus niet snap is waarom zij jou betaalde centen terug storten en dan jij het nog weer op hun rekening mag storten ?
  geniet de dag

  • Suskeblogt zegt:

   het zijn twee verschilende ondernemingen. Mijn verzekeringsmakelaar EN de firma die verzekerd. Ik dacht dat de makelaar van plan was dit door te sturen naar de verzekeringsfirma maar nee, misverstand van bediende.

 21. Matroos Beek zegt:

  Ook hier worden enkel nog digitale facturen ontvangen en betaald. Liefst niet teveel… en liefst geen twee keer! Goed dat je het had gezien.

 22. John zegt:

  Ik krijg nu alles digitaal. Niet dat het zoveel is, maar als het papier zou zijn gewoon te veel. Het kan allemaal tegenwoordig. En ook ik vind het veel overzichtelijker. Vaak al met een knop die je direct naar je bank brengt, Ik doe mijn bankzaken trouwens niet meer via de pc, maar via de telefoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.