11 november.

Op het moment dat ik dit schrijf/tiep/watdanook dan is het den elfde van den elfde van het gezegende jaar 2020 of wat ervan overblijft.

Op dien datum wordt het einde van den eersten wereldoorlog herdacht. In mijn archief vond ik deze foto’s terug van Passendale. Daar liepen Greet en ik rond in 2017.

De foto hierboven nam ik in Ieper 2015 toen ik daar met de Paradijsvogels, ttz Doortje; haar broer en haar mama. Tijden geleden dus. Doortje is ondertussen een tiener en heeft al een lief. De foto’s kan je hier bekijken.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op 11 november.

 1. Wat een prachtig gebouw is dat!

 2. meninggever zegt:

  Voor ons in NL is die eerste WO toch een gegeven in de historie, maar is er weinig directe verbondenheid Ons land was neutraal in die oorlog en de Duitsers hadden nog niet zoals in WO2 ambities om Engeland aan of binnen te vallen. WO2 is een heel andere zaak. Al zijn de verschrikkingen van die eerste wereldbrand natuurlijk ook mij niet onbekend…. 11/11 is trouwens veel meer de start van het carnaval in onze zuidelijke provincies. Daar balen ze vast dat ook dat niet zal kunnen gaan zoals normaal…

 3. A beautiful gallery of commemorative photos.
  Doortje was so young. How time has passed.

 4. ZON-nebloem zegt:

  zelf ga ik nooit de elfde november iets doen voor wapenstilstand, ik heb dit jaar gewoon genoten van mijn feestdag en ben gaan fietsen
  -Een @->- voor jou.

 5. omabaard zegt:

  Wij zijn vorige week geweest, het was er toen nog rustig. Het grijpt aan, heel mooi, en toch ligt er zoveel angst en wreedheid

 6. RenéSmurf zegt:

  Het is mooi om af en toe eens terug te blikken.

 7. Deze periode is niet alles, maar toen was het toch wel erger. Oorlog is toch wel heel erg aanwezig. Overal.

  Love As Always
  Di mario

 8. Trudy zegt:

  Bij ons was het over die herdenking gister op tv, toen hoorde ik het voor het eerst. Mooi.

 9. Leuke serie Suske. Altijd beklijvend.

 10. Mooi dat je aandacht hieraan besteed.

 11. rietepietz zegt:

  Nou heel erg gezegend voelt 2020 toch niet aan zullen vele zeggen;-)
  Wel twee tegenstrijdige gebeurtenissen op de 11de van de 11de.

 12. Hilde zegt:

  Het was een bijzonder stille herdenking dit jaar op 11-11, zowel letterlijk als figuurlijk. Toch mee komen genieten van jouw archiefbeelden. Het is wat ons vaak nu nog rest, foto’s uit het verleden, en daar toch het beste uit halen…

 13. Karel zegt:

  ha die Suske
  ja ik ben weer boven Karel hoor 😁
  inderdaad de machtswellustige idioten blijven oorlog voeren , in en in triest

  puzzel groet

 14. Al maakte ik (gelukkig!) nooit een oorlog mee, de foto’s zijn voor mij telkens heel beklijvend!

 15. Rebbeltje zegt:

  Leuk nu zagen we Greet ook eens een keer 😉

 16. bvision zegt:

  Er komen betere jaren aan, ik hoop dat we die allen meemaken…

 17. Mooie fotoserie van Ieper, ik mis alleen de Menenpoort nog.

 18. klaproos zegt:

  het mag nooit vergeten worden hé suske,

 19. een wel heel indrukwekkende begraafplaats Suske
  waar je stil bij wordt
  mooie foto’s van Ieper, een stad die indertijd volledig vernield werd.
  Prettige dag

 20. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja dit 2020 is niet best , maar valt in het niet bij wat zich tussen ’14 en ‘1 8 heeft afgespeeld 😦

  bedroefde groet

 21. ms zegt:

  Een paar jaar terug wilden we naar Tyne Cot Cemetery. Hete viel tegen. Te toeristisch en te weinig respect. Het waren dan ook vooral pubers op schoolreis (denk ik) die er rondliepen, zaten te picknicken en te roken.

  Ieper is een andere verhaal waar ik zelf het einde nog niet van ken.

 22. John zegt:

  Ja, dit jaar was tot nu toe voor veel mensen niet echt super. Ik moet bekennen dat ik er allemaal weinig last van heb. Ik leef mijn leven zoals altijd en heb nog weinig corona hinder ondervonden. Alleen in het voorjaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.