Persoonlijke vragen over muziek : deel 1

1. Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?

Zover ik me herinner was er altijd muziek in huis. Ik was gek op de grote radio, een meubelstuk waar ook nog een platenspeler ingebouwd was. De aan/uit knop was reeds versleten vooraleer ik goed en wel kon lopen en praten.

In 1967 kochten mijn ouders hun eerste televisie en vanaf dan kon ik naar programma’s als Tienerklanken kijken. Rond mijn twaalfde kocht ik een bandopnemer met mijn zakgeld en nam veel muziek op van de BRT top 30. In diezelfde periode kreeg ik een maandblad over muziek in handen met allerlei nieuwe groepen en zangers waarvan er sommigen uitzagen alsof ze uit een goedkope superheldenstrip weggelopen waren. De posters hing ik aan de muur in mijn slaapkamer. Deze single en clip sloeg bij mij in als een atoom, sex of gelijk welke bom ! :

2. Waar luisterden jouw ouders naar toen je klein was?

Mijn ouders luisterden vooral naar radio Veronica via de middengolf op 192. Op zondagmorgen zette mijn pa de radio op “luid” voor de uitzending van Frans Nienhuys.

Heel wat oude en nieuwe Hollandse hits teisterden dan de woonkamer en als hij het dan nog eens in zijn hoofd kreeg om mee te zingen was het helemaal niet meer leefbaar in huis. Verder had hij een massa 78 toerenplaten met voornamelijk accordeonmuziek en platen van Duitse zangers zoals Peter Alexander en Caterina Valente. Jonny Jordaan zat ook in zijn collectie. .

Deze lokale beroemdheid zat ook in zijn collectie :

Volgende aflevering : vraag 3, 4 en 5 van deze muziektag.

Hopelijk houden jullie dit vol.

Groetjes.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

33 reacties op Persoonlijke vragen over muziek : deel 1

 1. Billy zegt:

  mooie anekdotes, Suske!
  Radio Veronica, waar is de tijd hé
  David Bowie heeft veel goeie nummers, ben ook fan. Ik ga ’s kijken of ik eigenlijk al een nummer van hem heb gepost… 😉

 2. gerdaYD zegt:

  Ha, hier staat dan toch het vervolg van je reeks over muziek. Leuk jouw favoriete liedjes te kennen, maar nog leuker vind ik wat jij over je ouders vertelt, vooral dan over je vader die graag meezong waardoor het hele huis te klein werd hihi.
  Fijne nieuwe week Suske, de laatste van 2015!

 3. David Bowie is voor ons heel bekend liedje. Veronica is voor ons ook bekend. Wij luisteren ook toen ook graag ernaar. Ik vind vroeger beter zingen dan nu. Er zijn zoveel bekende weggegaan. Of mee gestopt. Dat vinden wel jammer. J. Jordaan kennen wij ook wel. Alleen zijn liedje.
  Fijne dag.

  • Suskeblogt zegt:

   De oudjes zijn verdwenen en er is niets of niemand voor in de plaats gekomen. Dat merk je als je op sites over muziek surft of tijdschriften doorbladert: altijd over vroeger. Er is precies geen toekomst meer voor muziek en dit komt niet alleen door digitale downloads. De interesse bij de jongeren is er niet meer. Liever hun smartphone of laptop.

 4. mijn pa zette de radio alleen op voor het nieuws en dan moest hij af, want hij moest dat gejengel niet aan zijn kop hebben …..dus stond ik heel vroeg op en ging voor de radio zitten omdat ze op radio, veronica zo’n goeie muziek hadden. Maar mijn broer zijn kamionet waarmee hij mee naar het werk reed moest iedere week gepoetst worden, hij deed buiten en ik binnen, en dan draaide cassetjes en ik vergeet nooit dat ik altijd roadrunner van jonathan richman draaide. Ging ik naar mijn oma, die hoorde gelukkig niet goed, dan zette ik onmiddelijk de radio aan. En hier nu staat de radio overal aan, muziek is mijn leven

 5. Bertie zegt:

  David Bowie was heel goed maar J. Jordaan….
  Enfin, dan hadden sommige bruiloftsgasten ook nog wat.☻

 6. RenéSmurf zegt:

  Volgens mij houdt iedereen wel van muziek, en dat ontstaat niet, dat zit er al ingebakken bij geboorte. En de smaak ontwikkeld zich.

 7. logbankje zegt:

  Leuk verhaal en zo herkenbaar, we zijn in de zelfde periode opgegroeid.
  Dat mag wel duidelijk zijn Zeezenders hebben een grote invloed op onze muziekkeuze gehad, zeker Radio Veronica. Hans

 8. willy zegt:

  een voor mij herkenbare tekst Suske..

  alleen zal onze muziekkeuze nu wel heel verschillend zijn

  prettige zondagavond

 9. rietepietz zegt:

  Mijn ouders waren niet bijzonder geïnteresseerd in muziek maar er werd soms toch wel meegezongen met liedjes als “breng eens een zonnetje onder de mensen” maar dat was ook ruim 10 á 15 dan de jaren 60.. De arbeidsvitamine stonden wel altijd aan en eind jaren 50 kwam er zelfs een oude grammofoon in huis, nog met “naaldjes” er werd zelfs wel eens een 45 toeren plaat gekocht van Willy Alberti, precies, de vader van!

 10. Frank-103 zegt:

  Mijn ouders interesseerden zich niet voor muziek, de radio stond wel aan, maar niet op veronica.

 11. Ik vind het leuk de tag.. De muziek is niet mijn stijl maar dat mag de pret niet drukken. Ik luister bijna geen hedendaagse muziek ook ik ben in de jaren 90 blijven steken.

  • Suskeblogt zegt:

   de muziek hier is ook mijn stijl niet op David Bowie na dan, maar ik probeer zo’n duidelijk mogelijk beeld te geven via de vragen. En jammer genoeg is Mr. Jordaan daar een onderdeel van. Er volgt morgen en de rest van deze week nog geheel andere muziek.

 12. els zegt:

  Ach ja, mijn eerste cassetterecordertje kreeg ik met mijn plechtige communie. Ik nam ook de Top 30 op….of probeerde dat alleszins. Ik durfde wel eens boos worden als Paul Verbrugghe teveel door de liedjes praatte.
  Zodra ik school liep in Leuven kocht ik regelmatig de Joepie.
  Fijn die herinneringen…

 13. A v/d Aa zegt:

  De radio stond bijna altijd wel aan bij ons.
  Johny Jordaan dan ook een bekende van vroeger 😉

 14. Kakel zegt:

  Jaaaaa: David Bowie ♥ Mijn grote muzikale liefde sinds mijn 16e.
  Thuis luisterden we godzijdank niet naar Johnny Jordaan. Dat doen Rotterdammers gewoon niet 😉 Wel stonden Vlaamse zangers met stip op nummer 1. En The Ray Connif Singers.
  lieve groet

 15. fietszwerver zegt:

  ha die Suske
  heb je dit nu allemaal bij die google opgezocht 🙂 , kan je ook beter doen dan naar aambeien zoeken hihi
  muziek vroeger , oude buizen radio en zoeken naar radio Luxemburg en later alle andere piraten zenders , maar de laatste zeg maar 15 jaar luister ik weinig muziek

 16. Alles aangeklikt, maar sommige door de dreigende ogen van Yaron weer uitgezet. Hij vond er zelfs een heel vervelend.

  Love As Always
  Di Mario

 17. giselzitrone zegt:

  Schöne Musik liebe Grüße und einen schönen Abend lieber Gruß Gislinde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.