Muziek in de middengolf.

Deze week zat ik wat doelloos te snuisteren in mijn archief met blogs en aanverwant materiaal. Daartussen vond ik een tag in verband met muziek. Nu ben ik niet bepaald een blogger die om de haverklap getagd wordt en meestal doe ik er toch niets mee. Niet bepaald iets om me populair te maken in bepaalde blogkringen, mocht ik sowieso al populair zijn in bepaalde blogkringen. Hoe ik er aan gekomen ben weet ik niet meer – ik vermoed via de blog van Morgaine – maar in een periode waarin men je met allerlei top 20000 en meer rond de oren slaat is het tijdstip geschikt om even achterom te kijken op muzikaal vlak.

We zullen terug in de tijd gaan en starten in het gezegende jaar 1960, het jaar waarin de zwartjes ons dappere Belgen wegjaagden uit Congo en ook het jaar waarin Koning Filip geboren werd. Deze historische feiten zijn natuurlijk klein bier als je weet dat deze blogger en zijn eerste lief ook geboren werden in dat jaar. Geschiedschrijvers en concurrerende bloggers kunnen ook veronderstellen dat de Congolezen ons weggejaagd hebben toen ze vernamen dat ik op komst was.

Tijdens de laatste week van 2015 zal je hier voornamelijk blogs met en over muziek vinden. De voorwaarden van de tag heb ik overboord gegooid en alleen de vragen blijven over die ik voorzien heb van een persoonlijk antwoord die je nergens anders vindt.

Hopelijk heb ik niemand afgeschrikt met deze mededeling.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Muziek in de middengolf.

 1. Billy zegt:

  daar kan ik als muziekliefhebber dus absoluut niks op tegen hebben… 😉

 2. fietszwerver zegt:

  1960 het begin van mooie jaren
  maar ook zo we zien van nare jaren
  en wat het van de Congo en Rhodesia en al de andere landen daar in de buurt weten we , al zijn de namen veranderd , de ellende is er nog steeds
  muziek de komende dagen
  nu je kan kiezen uit de top 20000 las ik 🙂
  ik vind die van 2000 al te veel

 3. Ik kijk er naar uit. Kom maar op. En mocht ik toch bezwijken.. je hebt me gewaarschuwd.

  Love As always
  Di Mario

 4. frank-103 zegt:

  Dit filmpje was alleen maar geklets, daar kom ik niet voor, dan kan ik ook gewoon het journaal op TV kijken. Muziek wil ik. Maar 2000 of 20.000 is een beetje veel. Doe maar een paar leuke platen. Zonder geklets….

 5. marjolijn1 zegt:

  Ik kom er voor terug…!!

 6. bentenge zegt:

  Het zal alvast je lief niet zijn dat de Congolezen weg wilden jagen 🙂
  Hop hop, op naar 2016 !

 7. gerdaYD zegt:

  Je hebt ons zeker niet afgeschrikt Suske, integendeel, jouw muziekkeuze zal er beslist goed ingaan. En je begint er al op een ludieke én mooie manier mee… ik zou dus zeggen: ga er voor en wij volgen je hoor!
  OT: bedankt voor je lieve reactie jongen…

 8. John zegt:

  Over muziek lees ik altijd graag/. Behalve als het over Jantje Smith of de Toppers en dergelijke gaat. Dan sla ik over. Ik verwacht dat overigens niet bij jou.

 9. hanry zegt:

  Muziek is een groot deel van mijn leven

 10. rietepietz zegt:

  Met muziek hebben we allemaal wel iéts al is dat voor de één meer dan de ander.
  Van het gedoe in de Congo heb ik destijds toch niet héél veel mee gekregen,, m’n ouders hadden alwel TV maar er waren nog steeds niet veel uitzendingen in 1960 en bovendien was ik sruk doende met de liefde van m’n leven een huwelijk voor te bereiden;-)

 11. Suskeblogt zegt:

  En de media speelde ook niet zo rap in op de actualiteit zoals dat nu gebeurt. Ik vermoed zelfs dat hier ook niet veel te vernemen was wat er in ex colonies van NL gebeurde.

 12. rietepietz zegt:

  Daar heb je helemaal gelijk in, er was overdag geen TV dus ook geen journaal en het nieuws deed er ook langer over om hier te geraken. Het moest dus wel groot nieuws zijn om nog nut te hebben voor uitzending.

 13. Suskeblogt zegt:

  Hier op de BRT bestond het nieuws voornamelijk uit verslagen uit de Wetstraat en dat kon rap tot een uur uitlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.