Persoonlijke vragen over muziek deel 2 !

3. Wat is je eerst gekochte cd of plaat?

Vanaf mijn tiende levensjaar kocht ik tijdens uitverkopen wel eens enkele singles. Meestal waren dit weinig verkochte singles die voor een appel en een ei van de hand gedaan werden door de winkelier. Mijn eerste bewust gekochte single was Take me back home van Slade.

Mijn 7 jaar oudere neef die een fervent Stonesfan was, wist niet wat hem overkwam toen ik de plaat liet horen. !
Enkele jaren later kocht ik mijn eerste LP, The songs remains the same van Led Zeppelin.
Een dubbele live met opnames uit 1973 waarvan ook een film kwam.
Dit was het openingsnummer :

4. CD. Vinyl of Digitaal?

Vinyl draai ik niet meer. Misschien koop ik me ooit een nieuwe platenspeler maar voorlopig houd ik het bij CD en digitaal. Met dit laatste bedoel ik in feite Youtube. Daar vind ik van alles terug en maak me dan een playlist die ik afspeel terwijl ik blog of blogs bezoek. De enige reden waarom ik terug naar vinyl zou grijpen is dat ik de hoezen mis waar die platen in verpakt werden. Daar kon ik uren naar zitten kijken, teksten lezen enz. Er zaten daar echte kunstwerken bij. De boekjes die bij CD’s zitten kan ik niet lezen met die kleine letters en de foto’s komen meestal ook niet tot hun recht.

5. Favoriete en minst favoriete genre?

Mijn mening is dat alle genres slecht zijn, maar hier en daar vind je er een parel tussen. Als je de hitlijsten van destijds nog eens onder ogen krijgt besef je pas hoeveel je vergeten bent en ook hoeveel bagger je via de radio en televisie over je heen gekregen hebt in al die jaren.
Jazz is niet aan mij besteed. Daarentegen ben ik dan wel fan van het werk van Frank Zappa, maar die mixte jazz met rock en doowoop waardoor een originele mix ontstond. “Jazz not dead, it just smells funny” om het met de meester te zeggen.

Als jullie ondertussen nog niet massaal afgehaakt hebben stel ik voor om morgen verder te gaan met deel drie van deze reeks over muziek.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op Persoonlijke vragen over muziek deel 2 !

 1. Ileana zegt:

  La Multi Ani 2016— Happy New Year 2016


  Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. LA MULŢI ANI!
  Consider the passage of years as a target. You can go through this gate into the new year and to take with you only good things and thoughts. HAPPY BIRTHDAY! 2. Billy zegt:

  ik kocht nooit singles, vond ik zonde van het geld.
  Slade is nooit mijn ding geweest, net als Frank Zappa, al heeft die wel enkele nummers die ik kan aanhoren.
  Ja, het spijtige van de cd’s is dat die hoezen en bijsluitende boekjes niet kunnen tippen aan wat er bij elpees zat

 3. hanry zegt:

  Vinyl draai ik hier bijna niet meer.
  Maar heb onlangs wel een pickup gekocht, 1 die ik op de computer kan aansluiten.
  Ik wil het Vinyl bij mij naar digitaal gaan zetten.
  Dat is voor mij makkelijker digitaal dan al die platen en singels 😉

 4. gerdaYD zegt:

  Afhaken bij jou Suske? Zéker niet hoor, en dat geldt precies voor al je volgers of toch voor een groot deel ervan… Je weet ons altijd weer toe boeien en met deze serie over je favoriete muziek is dat niet anders!
  Wat die vinyl platen betreft heb je gelijk, de hoes alleen al is een avontuur op zichzelf. Ik heb nog een platendraaier maar speel nog amper de platen zelf, toch kijk ik met heel veel plezier zo nu en dan naar de hoezen, net zoals jij.
  Fijne dag nog jongen en voor morgen een even fijn uiteinde van het oude jaar!

 5. toen ik mijn eerste plaat kocht was ik gehuwd, want thuis mocht ik dat niet, en dat was the cure, ze brachten toen hun eerste plaat uit in 1981 en vanaf toen heb ik alles van hen

 6. Frank-103 zegt:

  Mijn eerste plaatje was deze: https://m.youtube.com/watch?v=QYHxGBH6o4M
  (Superfreak van Ricky James), de eerste lp was van Madness. Ik heb verder een echte doorsnee smaak, zolang de basgitaren maar nadrukkelijk aanwezig zijn vind ik het best.

 7. giselzitrone zegt:

  Wünsche dir eine gute neue Woche lieber Gruß Gislinde

 8. rietepietz zegt:

  Wij draaien nog wél af en toe Vinyl, maar de clibs die je hier laat zien zitten daar niet bij. In die tijd kochten wij wel veel LP’s, waaronder de Beales, Crosby Stills Ness and Youg Robert Long C.C.C. en van alles en nog wat. Mijn eerste singletje dat ik kocht was van Neil Sedaka maar dat was járen eerder, eind jaren 50 schat ik . “one way ticket”

 9. logbankje zegt:

  Je kocht al jong platen Franckey, ach een plaatje draaien en best leuk, maar lijkt meer werk dan vroeger. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 10. A v/d Aa zegt:

  Op zolder heb ik drie dozen vol LP’s staan, kan er geen afscheid van nemen…..

 11. Bertie zegt:

  Vooral doorgaan, Suske!

 12. hetgoedezaad zegt:

  Effe komen bekijken. Beste blogmaatje(s) de Kerstdagen zijn achter de rug. Bijgekomen van al het lekker eten, familie, vrienden en kennissen. Uitkijkend naar de jaarwisseling over vier dagen.. Dat jullie goed dit jaar zijn door gekomen. Anderen zijn door ziekte, het verlies van hun dierbaren heengegaan. Ik vind het leuk dat enkelen hun leed met mij delen. Ik ga ervoor in gebed om kracht aan te verlenen. Bij deze heb een PRETTIGE jaarwisseling voor 2016 de kracht, liefde en veel zegen. Dat God jullie hart meer mag gaan aanraken. Nederland heeft Godsliefde nodig.Wenst u bezoekers op uw bezochte logje reageer op een tegen bezoekjes. Hartelijk dank en vriendelijke groet. Een goede start van deze nieuwe laatste week van het jaar 2015.Fijne avond Patricia

 13. smaken verschillen en gelukkig maar..

  op naar deel 3

  groeten

 14. Rob Alberts zegt:

  Op naar deel 3!
  Opgeruimde groet,

 15. Ik haak niet af hoor. Je weet mooi te vertellen wat voor je muziek met je doet. En dat is nooit vervelend.

  Love As Always
  Di Mario

 16. fietszwerver zegt:

  dat je al dat nog weet 🙂
  ik weet echt niet meer welk plaatje ik als 1ste kocht
  maar genoot wel van de muziek in die tijd en dan was ik niet erg kieskeurig
  nu luister ik zelden nog naar welke muziek dan ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.