Mooimakers !

In 2023 vindt de grote lenteschoonmaak plaats van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april. Tijdens deze grootschalige Vlaamse opruimactie zullen er duizenden vrijwilligers zwerfvuil te lijf gaan over heel Vlaanderen! Dit kunnen kleine opruimacties van de eigen stoep of straat zijn of grote acties waar een hele buurt wordt gemobiliseerd.
Meer lezen over deze lenteschoonmaak kan je hier
In Roeselare gaat het door op 18 maart. Daar ik reeds mooimaker ben zal ik ook van de partij zijn.

Woensdagnamiddag reed ik Eva naar VOC Opstap. Het lokaal waar gewoonlijk de activiteit doorgaat was bezet. Dus moesten ze in een ander lokaal. Blijkbaar was er in hun lokaal een info vergadering bezig over Mooimakers. Ik ken de persoon die de vergadering leidde. Die verzocht me bij te zitten en mijn ervaring als mooimaker met de aanwezigen te delen. Deze vergadering leverde enkele nieuwe vrijwilligers op die bereid zijn hun omgeving proper te maken.

Woensdagnamiddag nog vlug een extra rondje zwerfvuil gedaan daar men vanaf vandaag regen voorspelt en blijkbaar ook storm. Dan krijg je mij niet buiten om zwerfvuil op te ruimen.

Fijne dag en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

29 reacties op Mooimakers !

 1. Een pracht van een initiatief!

 2. doriske zegt:

  mooi dat je je inzet voor een uitzichtloos initiatief.
  ik erger mij te pletter aan de moedwil van alle, ik noem ze: nestbevuilers.
  wees een mens van goede wil en neem je eigen vuil mee tot aan een vuilbak.
  hoe moeilijk kan dat zijn?????

 3. Flavie zegt:

  Jammer dat daar vrijwilligers voor nodig zijn, maar gelukkig dat ze er zijn!

 4. Wat fijn dat zich nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld!

 5. Yova zegt:

  spam terecht gekomen?

 6. Yova zegt:

  Echt geweldig dit doet. Heel goed!!! Maar ik vind wel schande dit op de straat gooien. Is bij ons ook zo….. Ik ruimt dan ook wat op. Het ligt het eraan. Ik zie ze elke dag zo… Alvast fijn weekend.

 7. marylou zegt:

  Ook hier ben je weer van de partij om hulp te bieden

 8. logbankje zegt:

  Dat spreekt Oma ook wel aan, de grote lenteschoonmaak.
  Goed dat je mee doet, een schone omgeving is sociaal heel wat waard.

 9. Mijn complimenten weer omdat je dit doet.
  Je maakt de wereld toch weer een stukje mooier.

  Love As Always
  Dimario

 10. ms zegt:

  Het is een mooi initiatief maar ik vrees dat er daardoor wel meer zijn die denken: “Ach, het wordt tóch opgeruimd” en er dus hun hand niet voor omdraaien om gewoon verder te dumpen.

 11. Hilde zegt:

  Mooi zo’n goede daad. Al is het soms een bron van ergernis, als ik zie hoe op sommige plaatsen zomaar zwerfvuil wordt achtergelaten. Ik vraag me dan af, hoe die thuis leven, hoe hun ‘leef’omgeving er uitziet.

 12. Matroos Beek zegt:

  Wij doen het hier ook vaak, doch blijven ons ergeren aan de mensen die de boel blijven vervuilen. Op welke planeet leven die eigenlijk?

 13. Rebbeltje zegt:

  Zou niet nodig moeten zijn maar de vrijwilligers doen goed werk.

 14. mizzD zegt:

  Heb respect voor wat je doet, maar als iedereen z’n eigen troep eens achter zich opruimde, had jij meer tijd om léúkere dingen te doen. 😉

  • Suskeblogt zegt:

   Het lijkt inderdaad simpel om iedereen zijn eigen troep op te laten ruimen, maar de realiteit is jammer genoeg anders. Je kan je niet voorstellen hoeveel zwerfvuil er is en dan spreek ik nog niet over sluitstorten.

   • mizzD zegt:

    Ooh.. ik kan me dat héél goed voorstellen hoor.. ik woon hier in een grote stad hè.. rotzooi te over! Gelukkig hebben we hier ook ‘mooimakers’.. 😉

 15. Mooi dat je meteen even kon bijspringen op het informatieve en wervende vlak.

 16. shivatje zegt:

  Mooi initiatief 👍

  Aum Shanti

 17. meninggever zegt:

  Ik ben van het wie betaalt bepaalt principe. En voor vuilophalen en schoonhouden stad of buurt betalen we hier een aardig vermogen. Daarnaast nog eens voor gebruik ondergrondse vuilcontainers en als je grof vuil wegbrengt kost ook dat geld. Kortom, dan ga ik niet ook nog even de buurt schoon lopen houden waar de mede buurtbewoners en soms echt met de pet naar gooien. Ik houd mijn eigen stoep schoon, als het sneeuwt doe ik ook voor de buren nog wat dingen en strooi ook bij hen pekelzout. Maar ik weiger echt om de gemeente te ontlasten als die wel het geld opstrijken maar daar niks tegenover stellen….

 18. Sjoerd zegt:

  Ik vind het heel mooi dat je dat doet…

 19. een bijzonder goed initiatief

  enkel jammer dat het nodig is

  prettige dag Suske

 20. MyriamC zegt:

  Een mooi initiatief. Alleen spijtig dat het moet bestaan.

 21. mooimaken met storm, dan kan je de papiertjes achterna lopen
  Wel leuk dat je dat doet en met die grote opruimactie zal het land er dus bijzonder proper bij liggen

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja het is jammer dat het nodig is , maar het is dan ook wel weer mooi dat er zoveel vrijwilligers zijn die bereid zijn andermans troep op te ruimen
  geniet de dag

 23. John zegt:

  Jammer dat het nodig is. Je ruimt feitelijk de troep van een ander op. Ik doe het hier ook hoor, maar het is eigenlijk fout.

 24. Patrick zegt:

  Een goed initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.