Bieb !

Greet had enkele boeken liggen die ze niet meer nodig had. Zij wou die weggeven aan de Kringwinkel, Ik had een ander idee. Waarom niet in zo’n mini-bieb ?

Even googlen waar men die hier in de buurt kan vinden en jawel. Er zijn er enkele hier vlakbij. Doos met boeken in de auto en weg ermee. Nadat ik Eva afgezet had waar ze wou zijn reed ik richting Rumbeke. Ik stopte aan het adres waar zich een mini-bieb zou bevinden. Ik zag een kastje met daarop “boekenkast” en ernaast een grote diepvries. Ik kon dus niet missen. De diepvries zat reeds vol boeken, maar in het kastje was nog plaats. Nadat ik de boeken erin gestopt had even kijken of er iets tussen zat die mij kon interesseren, helaas.

Greet gaat nog meer boeken wegdoen. Die zal ik dan naar een andere bieb brengen. Zo kom ik weer eens op plaatsen waar ik anders nooit kom. Wie weet vind ik dan wel iets om lezen dat mijn interesse heeft.

Fijne dinsdag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op Bieb !

 1. meninggever zegt:

  Als ik de inhoud van veel van die minibiebs hier in de omgeving zie is verse aanvulling wel een welkome toevoeging. Veel is het uitpakken niet waard…helaas…

 2. Anoniem zegt:

  Dat zijn mooie en leuke initiatieven en ze duiken steeds meer op.

 3. Hilde zegt:

  Leuke initiatieven, dit; tegenwoordig zijn er in treinstations ook al staanders voorzien waar je weg te geven boeken kan achterlaten. Het geeft weer inspiratie, waarvoor dank.

 4. toffe manier om zo boeken om te wisselen

 5. marylou zegt:

  Bij ons ziet ge ze nog zelden maar ze heel leuk er-n een goede oplossing om er boeken naar toe te brengen

 6. Robert zegt:

  Da is n goe plan. Boeken minibieb. Houdoe Robert

 7. logbankje zegt:

  De mini-bie kom je vaak tegen, is blijkbaar een succes formule.
  Het is een leuk excuus uitstapje de boeken weg brengen. Hans

 8. Ik heb in de loop van de jaren heel veel boeken weggedaan, maar ik heb er een stuk of 200 waar ik echt geen afscheid van kan nemen.

  Love As Always
  Dimario

 9. Goed idee van je! Die diepvries is ook gaaf. Invriezen die teksten, dan bederven ze niet. 🙂

 10. Rebbeltje zegt:

  Boeken verdienen een 2e leven 🙂

 11. mizzD zegt:

  Kijk geregeld in van die kastjes of er iets naar mijn gading in staat.. kom er hier heel vaak tegen.. en tegen vakantietijd kan ik altijd wel wat boeken gebruiken.

 12. MyriamC zegt:

  Die mini biebs zijn toffe initiatieven.

 13. Koen zegt:

  Ik liep laatst op weg naar het station langs zo’n kastje. Er stond een boek in dat ik graag wilde hebben (lezen). Ik nam het nog niet mee want dan moest ik het de hele dag meezeulen. Ik zou het ’s avonds op terugweg naar huis uit het kastje halen. Niet dus, een ander was me overdag voor geweest.

 14. Goed werk. Boeken verdienen altijd een tweede kans.

 15. Flavie zegt:

  Boekenkastje zijn heel toffe initiatieven!

 16. Karel zegt:

  goed bezig Suske
  zo kunnen velen genieten van de boeken

 17. Wat een originele minibieb zeg, een grote diepvries. Daar staan de boeken in ieder geval goed beschermd!

 18. Yova zegt:

  Boeken hebben wij niet. Alleen pc boeken heel handig zijn. Apart in de tuin zoveel boeken. Koelkast staat ernaast. Grappig. Zeker stuk….

 19. Anoniem zegt:

  Als er iets is dat ik niet weg kan doen, dan zijn het boeken. Ik kijk zelf wel eens in zo’n bieb en neem dan ook gewoon boeken mee.

 20. Sjoerd zegt:

  Je moet gewoon geluk hebben, Soms zitten er pareltjes bij.

 21. Patrick zegt:

  Ja daar kan altijd nog iets interessants bij zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.