Cash !

Gisteren fietste ik richting Rumbeke, deelgemeente van Roeselare. Daar een groot brood gekocht dat nu 3 euro kost. Begin dit jaar nog 2 eur 40 cent.

Terwijl ik toch in de buurt was even binnenwippen bij de bank op het kerkplein om cash. Gelukkig kan het daar nog, maar voor hoelang nog ? Blijkbaar wilt men alle geldautomaten van de vier grote banken weg en die vervangen in één centraal punt. Dat is al zo in het centrum van Roeselare. Het centrale punt om er geld uit de muur te halen bevindt zich in het stationsgebouw. Op zich niets mis mee ware het niet dat het plein bijna uitsluitend met de fiets of tevoet bereikbaar is. Sneu voor oudere mensen of mensen die zoals men het hier zegt “moeilijk te been zijn”. Over de bereikbaarheid vanuit de ondergrondse parking zal ik maar zwijgen.

Heel wat handelaars alhier verzoeken om kleine bedragen cash te betalen. Een enkele die ik ken gebruikt payconiq in plaats van bancontact. Payconiq vind ik persoonlijk nogal omslachtig. Komt daarbij dat hij bij gebruik van payconiq 10 cent extra aanrekent. Geen idee waarom.

Kortom : betalen met cash wordt steeds moeilijker net als geld uit de muur halen. Einde van een tijdperk ?

Fijne dag verder.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

36 reacties op Cash !

 1. meninggever zegt:

  Met de komst van lieden die van het opblazen van geldautomaten hun beroep maken in ons land (en elders) is het aantal van die dingen sterk aan het afnemen. Moeten we met ons betaalpasje zien te leven en is contant geld straks uit den boze. Waarbij met name de linkse populisten ons bankverkeer elektronisch in de gaten gaan houden opdat men zwarthandelaren en criminelen meent te kunnen stoppen….

 2. terrebel zegt:

  Over twintig jaar weten wij niet meer beter. Nu al zijn er steeds meer ouderen ook die gewoon met hun smartphone betalen bij de supermarkt. De toekomst is niet tegen te houden.

 3. Frank103 zegt:

  Meeste bankfilialen met hun geldautomaten zijn hier ook verdwenen, maar in de Albert Heijn (heeft elk plaatsje er hier 1 of meer van) staat wel een geldmaat automaat en in de Primera (tijdschriftenwinkel) zit in de gevel ook nog een geldautomaat. Maar cash gebruik ik bijna niet meer.

 4. RenéSmurf zegt:

  Hier is nog één geldmaat die buiten staat, hoeveel er binnen staan weet ik niet, maar bij de supermarkt kan het ook.

 5. logbankje zegt:

  Er zijn er die zeggen, dat je nu juist cash geld moet hebben.
  Stel dat hier het energienet uitvalt. Hans

 6. rietepietz zegt:

  Het ergste vind ik dat men het geld uit wil bannen onder het mom dat het digitaal betalen veiliger is. Maar criminelen weten ook héél goed hoe ze je digitaal geld afhandig kunnen maken en de klant trekt altijd aan het kortste eind.

 7. Matroos Beek zegt:

  Voor ouderen is het een drama. Hier in Zeeland vind je bijna geen bankfilialen meer. Wij moeten ons bovendien best ver verplaatsen om bij een bankautomaat te raken. Om die reden alleen al betalen we bijna alles met de bankpas. Geen cash meer in huis.

 8. marylou zegt:

  Het probleem is dat men aan zijn eigen geld niet meer geraakt.Mooie maatschappij die bepaalde mensen volledig in de steek laat. Wij worden een associale maatschappij op alle gebied

 9. Inderdaad, een nieuw tijdperk. Maar of dit een goed tijdperk wordt… Dat valt nog te bezien. Ze gaan over tot totale controle. Alles digitaal, alles van op afstand onder controle. Eerst verplichten ze je om alles via de bank te doen, waarna ze je met de rug tegen de muur zetten. Zéér gevaarlijk mijns inziens. Ze waarschuwen voor Poetin, maar welke richting gaat het Westen uit?
  Stel dat er een ramp gebeurt waarbij alle elektronica uitvalt… Geraak dan maar eens aan je geld of andere zaken die gedigitaliseerd zijn. Je hebt niets meer op papier, geen bewijs!
  Tijdens de bankencrisis – die de banken ZELF veroorzaakt hebben – sloten de banken gewoon hun deuren in sommige landen. Geen geld: pech! Het kan zomaar verdwijnen. En deze gelegaliseerde misdaad wordt gesteund door onze “politici”. De belastingbetaler moest de banken redden en betaalt nu van de pot gerukte tarieven voor… Ja, voor wat eigenlijk? Je moet alles zelf doen tegenwoordig, terwijl de banken astronomische winsten maken. Daarom roep ik de mensen op om veel cash af te halen en regelmatig cash te betalen. Zonder dat de mensen het beseffen worden ze totaal afhankelijk van de digitalisering, totale controle. Misdadige “politici” en misdadige kapitalisten (vaak één pot nat) smullen hiervan.
  Net zoals ze mensen met een politiek “niet correcte” mening “racisten” en “nazi’s” noemen, noemen ze cash geld nu automatisch “zwart geld”. Onzin natuurlijk! Manipulatie troef. En de mensen lopen er met hun open ogen in.
  Maar wees vooral bang voor Poetin! 😀
  Nee, dit lijkt me een zéér duister tijdperk te worden. Ik hoop dat ik me vergis!

  Vriendelijke groet

 10. marjolijn1 zegt:

  Hier verdwijnen ook de bankkantoren, pinautomaten worden ook minder.
  Maar hier in de stad zijn er nog wel een paar te vinden.

 11. Rebbeltje zegt:

  Las als eerste hier stoppen om je lach te droppen 😉

 12. Eerst meer dan banken genoeg, nu verdwijnen ze weer en geraak je niet meer aan je eigen geld!

 13. Juist tijdens corona kwamen veel mensen bij ons contant betalen, omdat het bij heel veel winkels niet mocht. Voorlopig is het nog niet verdreven.

  Love As Always
  Dimario

 14. ms zegt:

  We hebben nog geen overzicht waar een “nieuwe” geldautomaat zou komen, maar ik denk niet dat het in Landen veel verschil zou uitmaken.

  Payconic vind ik wel handig en 10ct meer rekenen? De handelaar?

 15. Sjoerd zegt:

  Een echt probleem vind ik het niet, ik betaal zelden nog cash.

 16. Eigenlijk is dat toch wel heel erg hé, en niet alleen voor ouderen, banken geven geen service meer, wil je iets vragen moet je eerst een afspraak maken, loketten waren toch handiger in de tijd
  En cash geld daar wil je toch nog altijd iets van op zak hebben

 17. mizzD zegt:

  De bankfilialen zijn hier al tijden steeds minder geworden en ik zou er nu eigenlijk geen meer weten waar je nog terecht kunt voor je vragen. Pinnen is al tijden in automaten waar je met alle verschillende bankpasjes terecht kunt. Heb nog wel wát cash in m’n portemonnee.. de glazenwasser wil nog steeds cash betaald worden bijv. en ik wil ook soms nog weleens een gevulde envelop kunnen geven voor een verjaardag. Maar de Nieuwjaarsfooitjes voor de (achter-)neefjes en (achter-)nichtjes zijn afgeschaft moeten worden.. zoveel briefjes van vijf euro krijg ik nooit meer bij elkaar gespaard.. en het overmaken aan hun ouders dat zíj het doorgeven vind ik een stuk minder leuk.
  Einde van een tijdperk? tja, alles verandert doorlopend en corona en de recessie hebben dat nog es versneld denk ik.

 18. Hilde zegt:

  Dit is een dubbele voor mij. Ik heb meestal weinig cash op zak – tenzij in het buitenland. Sinds het corona tijdperk heb ik ook leren betalen/geld ontvangen via mobile pay en ik vind dat nu superhandig. Ook de parkeerautomaat betaal ik via zo’n app, kost me heel wat minder tegenover het betalen met geldstukken. Minder gedoe ook, want ik moet het uur niet meer in het oog houden om bij te passen.
  Cash betalen betekent ook dat bedragen worden afgerond en da’s niet altijd in het voordeel van de klant.
  Ik begrijp wel, dat het niet voor iedereen zo evident/toegankelijk is. Maar we moeten mee met de tijd, daar kunnen we zelf niets aan veranderen.

 19. hier is het niet anders..

  alle bankkantoren zijn dicht..

  en voor een automaat moet je 7 km rijden, en met het openbaar vervoer raak je er niet.

  de vooruitgang?

 20. Nadat eerst zo ongeveer alle vestigingen van bank- en postkantoren zijn gesloten, wordt ook hier wordt het aantal geldautomaten drastisch teruggebracht. Vooral voor oudere mensen in de vele kleine dorpen is dat een groot probleem.

 21. Bertie zegt:

  Hier staan in twee supermarkten een Geldmaat, handig. Vanzelf contrôle door aanwezige personeel en klanten.
  Er zijn veel overvallen met explosieven geweest op de vroegere automaten,. Levensgevaarlijk.

 22. MyriamC zegt:

  Ik ga nooit naar de bank of bankautomaat voor cash geld. Als ik wat cash geld nodig heb, dan vraag ik dat extra in de supermarkt. Tellen ze gewoon bij je rekening. En hoe lang gaan we nog cash kunnen gebruiken? Op veel plaatsen wordt het al niet meer aanvaard (hoewel verplicht). In de lijnbus bv. kan je een ticket alleen nog betalen met de bankkaart. Eigenlijk schandalig, vooral voor oudere mensen die dat niet gewend zijn.

 23. shivatje zegt:

  Voor ouderen en minder mobiele mensen wordt het nog moeilijk

  Aum Shanti

 24. Patrick zegt:

  Handig is het niet. Sommige bakkers kunnen alleen maar cash geld aan nemen. Als er dan geen automaat in de buurt staat kun je nog eerst wat gaan rondrijden.

 25. picpholio zegt:

  Banken verdwijnen, geldautomaten verdwijnen, cash betalingen steeds minder en minder… zoals je zegt, het tijdperk van het geld verdwijnt langzaam. O jee, voor al die mensen met zwart geld onder de matras ha ha ha ha ha

 26. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja het is eigenlijk schandalig hoe moeilijk men het maakt om bij je eigen centen te komen , ik weet hier in de buurt nog wel contant geld te halen , maar wat je zegt voor hen die slecht ter been zijn is het echt veel moeilijker
  kon men voorheen bij de supermarkt nog wel eens wat extra pinnen , is ook afgeschaft 😦

  bedroefde groet

 27. John zegt:

  Hier hebben we een pinautomaat 9 kilometer verder. Dat is de dichtstbijzijnde. De eerste bank waar ik nog terecht kan voor beperkte zaken is 20 kilometer verder. Hier in NL hebben ze het over de digitale euro.

 28. Yova zegt:

  Wat naar dat ouderen moeilijk bereikbaar bent. Dan heb je probleem. Bij ons in de buurt is ook zo. Als cash wil halen. Ik weet deze cash niet hoe is. Overal moet je voor betalen. Dit is het. Fijne dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.