Sluikstorten !

Tijdens mijn rondje zwerfvuil kwam ik voorbij een haag waartegen ik een (zak hierboven op de foto) zag liggen. Duidelijk een geval van sluikstort. De vrouw wiens huis achter die haag staat liet me weten dat ze die zak in haar tuin gevonden had. Ze besloot die langs de straatkant van de haag te leggen. Niet wetende dus dat dit niet mag. Ze had de milieudienst van stad moeten verwittigen. Die zou dan de zak komen ophalen en meenemen en proberen uit te vissen wie die zak daar gesmeten of gelegd heeft.

Ik besloot die zak mee te nemen en zelf de dienst te contacteren via mail. Even later kreeg ik een telefoon van die dienst om nader uitleg. Besloten werd dat ik die zak bij de rest van het zwerfvuil zou gieten. Op een afgesproken datum wordt die dan opgehaald bij mij thuis en krijg ik nieuwe vuilniszakken om weer verder zwerfvuil te verzamelen.

Toen ik de inhoud van die zak leegmaakte vond ik papiersnippers. Die trokken mijn aandacht. Het bleken gescheurde rekeninguittreksels van een bank te zijn waarop naam en adres van de betrokkene. Die heb ik gefotografeerd en via mail naar de milieudienst gezonden.

Nu afwachten of ik reactie krijg. Voor mij is deze zaak afgesloten.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op Sluikstorten !

 1. meninggever zegt:

  Wij kennen hier een systeem van vuilcomtainers, ondergronds, met een betaalpasje te gebruiken. Zij die daar geen trek in hebben dumpen hun grofvuil domweg naast die containers en hopen dat het vanzelf verdwijnt of zo. Asociaal gedrag. Maar controle is vrijwel nihil….

 2. Wildcard zegt:

  Ik ben ook benieuwd. Mensen zijn echt zo nonchalant, dat ze zelfs de moeite niet nemen om adressen, barcodes en meer van verpakkingen of kartonnen dozen te trekken…

 3. doriske zegt:

  waarom doet iemand aan sluikstorten?
  er konden wel afgezaagde ledematen inzitten van een vermoorde man of vrouw.

 4. en dan nog bij iemand anders gaan dumpen
  terwijl je alles gratis langs de weg kan zetten bij ophaaldagen
  .Een @->- voor jou.

 5. logbankje zegt:

  Het is de manier om sluistorten tegen te gaan, zoeken in de inhoud. Hans

 6. RenéSmurf zegt:

  Ja, zo`n zak dient opgeborgen te worden, maar niet door mij, ik blijf er verre van,

 7. Er zijn zoveel manier om er achter te komen wie het heeft gedaan, maar dit is wel het makkelijkst. Ik hoop dat de eigenaar een forse uitbrander krijgt.

  Love As Always
  Dimario

 8. marjolijn1 zegt:

  Goed gedaan Suske, de brutalen denken dat ze de halve wereld kunnen bezitten.

 9. goede detective ben je, je speurwerk leverde resultaat
  wie doet nu zoiets, afval in een ander z’n tuin gooien

 10. rietepietz zegt:

  Je hebt het de gemeente makkelijk gemaakt, ik hoop dat ze nu zélf ook werk van maken want je rommel bij een ander in de tuin gooien ,of op straat, kán natuurlijk niet.

 11. ms zegt:

  Ook te zien waar. Toen wij er last van hadden moest ik hem wel in de eigen vuilbak stoppen of wij kregen een boete.

 12. Rebbeltje zegt:

  Zoiets doe je niet 😦 en zeker niet bij anderen in de tuin

 13. ’t Is triestig dat iemand dit in een tuin gooit, maar eigenlijk vind ik dat van de bewoner ook. Zelf zou ik dat gewoon in mijn vuilniszak stoppen en niet terug aan de straatkant gooien…

  • Suskeblogt zegt:

   Haar argument was dat ze het beu is om telkens afval dat in haar tuin of haag gegooid wordt in haar vuilniszak te stoppen. Dat ze daarvoor klacht kon indienen wist ze blijkbaar niet. Hopelijk heeft ze ook een les geleerd uit mijn reactie.

 14. mizzD zegt:

  Brutaal, je zooi bij een ander in de tuin flikkeren.. de mensen worden echt steeds asocialer hoor.
  Ik hoop dat de milieudienst wat met jouw detectivewerk doet.. en die lui een flinke boete geven.

 15. bertjens zegt:

  Bij iemand in de tuin gooien, wat een onfatsoen.

 16. Jij hebt je best in ieder geval weer gedaan.
  Dat soort vervuiling is zo onnodig, van mij mogen ze behalve een flinke bekeuring ook een lesje krijgen over hoe het wel hoort.

 17. Dat zwerfafval, is een groot probleem Suske, sommige mensen leren het nooit.

 18. Ik ben benieuwd of dit verhaal nog een staartje krijgt voor die vervuiler….

 19. Sjoerd zegt:

  Goeie aktie van je…

 20. Karel zegt:

  gebeurt meer en meer 😦
  ja als ze de eigenaar op kunnen sporen , een heel fikse boete geven 😡

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.