Zelfverdediging !

Foto door Snapwire op Pexels.com

Onlangs kreeg ik een vraag binnen via messenger van iemand die me via deze weg probeerde te contacteren gezien ik blijkbaar nergens meer te bespeuren ben. Het klopt inderdaad dat ik zo een beetje uit de openbaarheid verdwenen ben. Denk nu niet dat ik ergens ondergedoken ben, zo erg is het nu ook weer niet.

De vraag van de persoon kwam hierop neer : Ze heeft een dochter van pakweg 13 lentes die op school gepest wordt en zich niet goed in haar vel voelt. Of ze op die leeftijd nog met een vechtsport kan starten. Dit zou haar misschien kunnen helpen zelfverzekerder te worden. Ik heb haar geantwoord dat ik al jaren gestopt ben, maar heb haar toch de club aangeraden waar ik lid van was daar die niet competitief is en voor iedereen openstaat. Ook heb ik er bij vermeld dat ik 28 was toen ik begon, dus 13 is zeker nog niet te oud. Ik kreeg een bedankje terug en men zou contact opnemen met de club.

Telkens ik de trainer ergens tegen het lijf loop uit hij de vage hoop me terug te zien in de dojo, maar dat zie ik na al die jaren nog steeds niet zitten. De club is een hoofdstuk dat voor mij afgesloten is en dat wil ik zo laten. Met de trainer heb ik nog steeds goed contact en dat is het.

Groetjes en fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

32 reacties op Zelfverdediging !

 1. meninggever zegt:

  Pesten was er in mijn jeugdjaren niet bij. Niet alleen doordat de katholieke leerkrachten daar keihard tegen op traden, ook omdat de meeste jongelui met wie ik in de klassen zat zich aardig wisten te weren met woorden en vuisten. Dat hielp veel. Later op het (eerste) werk werden ruzies en misverstanden ook vaak zo opgelost. En was het voor eens en voor altijd over….

 2. doriske zegt:

  en…? ben je zelfverzekerder geworden na al die jaren gevechtsport?

 3. Het klinkt alsof je haar goed hebt kunnen helpen Suske!

 4. ZON-nebloem zegt:

  een eerlijk,advies, dat doet ook al veel
  Een @->- voor jou.

 5. logbankje zegt:

  Pesten is nog steeds van alle dag, helaas maar waar.
  Jou standpunt is genomen een begrijpelijk besluit. Hans

 6. logbankje zegt:

  Pesten is nog steeds van alle dag, helaas maar waar.
  Jou standpunt is genomen en begrijpelijk. Hans

 7. Je bent nooit te oud om te beginnen, net zo dat je nooit te oud bent om te helpen.

  Love As Always
  Dimario

 8. Wildcard zegt:

  Super vriendelijk van, zo helpen 🙂

 9. rietepietz zegt:

  Om weer te beginnen zou je waarschijnlijk eerst aan je conditie moeten werken om het weer op te kunnen pikken en dan zal steeds lastiger worden naarmate je ouder wordt en er langer uit bent.
  Verstandig om dat meisje iets van zelfverdediging te leren, dat zal zeker iets voor haar doen.

  • Suskeblogt zegt:

   Ik heb me voorgenomen weer aan mijn conditie te werken, maar om terug vechtsporten te doen zie ik het niet meer zitten ook al kriebelt het soms nog wel eens.

   • rietepietz zegt:

    Bij dat soort sporten zijn sommige dingen je een tweede natuur geworden. Henk is de laatste jaren een paar keer gevallen maar hij bleef automatisch z’n val breken zoals hij in zijn judo jaren geleerd had. Dat is beter dan je heup breken toch?

 10. ms zegt:

  Mooi dat het meisje zélf een oplossing zoekt. Zou toch mooi zijn dat ze de smaak te pakken krijgt en op die manier de pesters kan plaatsen waar ze horen: in de categorie van: “ze zijn niet slimmer”.

 11. Rebbeltje zegt:

  Heb je toch nog goed advies kunnen geven 🙂

 12. Sjoerd zegt:

  Soms moet je zoiets gewoon af kunnen sluiten.

 13. Marion zegt:

  Verdorie! Dat pesten op scholen moet toch eens flink aangepakt worden. Zoveel gevolgen voor de toekomst. Hopelijk gaat zelfverdediging haar wat zelfvertrouwen geven.

 14. Triest dat er nog altijd zoveel kinderen gepest worden. Hopelijk komt dat meisje met judo wat steviger in haar schoenen te staan, zodat ze de pesters op termijn van repliek kan dienen.

 15. Het is eigenlijk best triest dat een kind zo gepest wordt.

 16. bertjens zegt:

  Misschien een goed advies, ik ben benieuwd.

 17. hopelijk lukt het dat meisje en is ze van die pesters vanaf

  judo lijkt me toch wat moeilijker als je lijf wat ouder is, ook vlugger kwetsuren denk ik

 18. mizzD zegt:

  Oooch.. er is een tijd dat je dit doet en een tijd dat je dat doet aan hobby’s en sporten.. zo gaat dat in het leven. Anderen kunnen dat helemaal niet voor jou bepalen.. dat doe je lekker zelf.
  In ons gezin vroeger werd ook veel gejudoot, maar alleen m’n middelste broer doet het nog steeds.. hij is inmiddels vijfde dan geloof ik.. weet het niet eens. Maar met scheidsrechteren, wat ie ook heel lang gedaan had, is ie ondertussen wel gestopt.

 19. shivatje zegt:

  Ik heb er ook ooit afscheid van genomen.
  Maar weet je het blijft altijd in je ziel en lichaam aanwezig
  13 is zeker niet te oud om te beginnen
  Alleen zal ze een goede discipline moeten krijgen zodat ze leert wat mag en niet mag buiten de dojo

  Aum Shanti

 20. een afgesloten hoofdstuk Suske

  dat zal men inmiddels wel begrepen hebben

  groeten

 21. Matroos Beek zegt:

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Ik begrijp dat je er nu niet meer voor kiest. Alles op z’n tijd.

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja zelf zekerder worden zal wel lukken hé met zeg judo , en met 13 jaar kan ze nadien goed van zich afslaan
  maar jij gaat de mat niet weer op

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.