Vertrutting ?

Onlangs zat ik even te snuffelen in mijn oude blogposts van bijn 10 jaar geleden. Niet te geloven wat ik toen blogde vergeleken bij de blogs die ik heden ten dage post. Het ging er veel gedurfder aan toe wat betreft tekst en foto’s. Vergeleken bij de posts van 2012 zijn mijn huidige blogs peanuts.

Het is niet alleen op mijn blog hoor. Foto’s waar mensen op voorkomen zie je praktisch nooit meer. Alles voor behoud van de privacy. Waar is de tijd van de bloggers die straatfotografie posten ? Verdwenen of zo goed als.

Ook vermoed ik dat mijn huidige lezers even in hun haar zouden krabben met mijn foto’s of onderwerpen van toen. Denk maar aan de luchtige dames die hier de matras kwamen keren.

Daarom dat ik enkele oude blogfoto’s en video even van onder het stof haal.

Foto’s van sportieve jongelui zouden alleen maar raar bekeken worden. Toen ik deze foto poste in 2012 was er geen vuiltje aan de lucht en geen scheur in het doek.

Blote borsten zijn helemaal uit den boze tegenwoordig.

Hier zwarte Miet op de schoot van den sint. Absoluut not done tegenwoordig ook al was ik de sint en had Miet geen probleem met mijnen staf.

Tot zover deze mijmering. Veranderen de tijden of word ik simpelweg oud ? De tijd zal het leren.

Groetjes.

๐Ÿ™‚

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Vertrutting ?

 1. El Capra zegt:

  Prudishness and “vertrutting” is all because of the excessive school upbringing there used to be childish behaviour, but today prude toddler behaviour what else is there?

  Let the naked free hippies return!

 2. They are fun memories. I read the blog a long time ago and remember those moments.

 3. Humor ligt inderdaad een stuk gevoeliger vandaag de dag. Soms moeilijk om reacties in te schatten.

 4. Frank-103 zegt:

  Al is mijn weblog al mega truttig, ik ben zeker nog voorzichtiger dan 10 jaar geleden met foto’s van mensen en mijn teksten. Het alternatief voor mij is stoppen met social media.

 5. doriske zegt:

  je hebt helemaal gelijk.
  tegenwoordig voelt (bijna) iedereen zich in de wieg gelegd als een politieagent die naar de anderen staat te zwaaien met een opgeheven vingertje, je mag dit niet en dat is niet zoals het hoort, enz, enz…
  sommige van mijn verhalen halen ook mijn blog niet, ik durf ze schrijven maar niet posten en dat vind ik redelijk belachelijk van mezelf.

 6. rietepietz zegt:

  Gelukkig val ik niet zo gauw om, zelfs als iets niet heel smaakvol is moet het wel kunnen wat mij betreft. Maar vooral in wat we al dat niet mogen zeggen is veel vertrutting onder valse voorwendselen.

 7. Bertie zegt:

  Maar het filmpje is wel hรฉรฉl erg opgelegd werk. En dan is het niet leuk meer.

 8. omabaard zegt:

  En zo evolueert de maatschappij, en ook de individuele mens. Misschien ga ik eens snuffelen tussen je oude durfals ๐Ÿ™‚

 9. An de Koninck zegt:

  waar is de grens hรฉ, niet gemakkelijk
  en k volg klaproos wel een beetje

 10. Je hebt helemaal gelijk met de vertrutting en vooral verpreutsing. Een jaar of wat geleden zat ik op het strand en een man schoot een zwembroek aan waarbij zijn kruis een seconde of twee onbedekt was. Achter me hoorde ik een verschrikt: ‘Moet je kijken! Die gast staat gewoon in zijn blote kont!’ Ik draaide me om en drie jongens van een jaar achttien op Batmanhanddoeken staarden geschokt naar de plaats delict. Ik zei tegen mijn vrouw: ‘Hup, je bovenstukje af. We hebben weer eens zendingsarbeid te verrichten.’ (Dat van die Batmanhanddoeken heb ik verzonnen. ๐Ÿ™‚ )

 11. Rebbeltje zegt:

  Let zelf ook wel op wat er geplaatst wordt en soms vind ikzelf al dat het niet kan dus komt het er niet haha…maar die preutsheid vind ik dan ook wel weer overdreven.
  Zelf mijn blog ooit kwijtgeraakt door een onbenullig plaatje… ๐Ÿ˜ฆ

 12. alles verandert Suske….

  en de invloed van de media, inzonderheid van de sociale media , speelt daarbij een grote rol

  onze maatschappij is wel heel preuts geworden

  of hoe men van het ene uiterste naar het andere evolueert

 13. We moeten stoppen met naakt meteen te zien als seksisme. Sommige varianten zijn dat wel, maar lang niet allemaal.

  Love As Always
  Dimario

 14. meninggever zegt:

  De vertrutting wordt ons opgelegd door de polcorbrigades en hun LTB-neefjes en nichtjes. Die namens anderen (..) menen dat de vrijheden van de lage landen voor veel nieuwkomers te confronterend kunnen zijn. Dat vrouwen die bloot willen liggen zichzelf niet kunnen verdedigen. De vrije keuze niet kunnen maken om dat te doen waarvoor ze decennia lang hebben geknokt. Waardoor jongere generaties opstaan die nu al menen dat de boerka niet zo gek is ter bescherming van de meiden tegen de wilde horden die tegenwoordige de straten bevolken. Links volk dat zich afzet tegen Zwarte Piet en ook de Sint. Tegen namen die beledigend kunnen zijn voor sommigen mensen. Je moet op je woorden letten, want…… Je mag niet meer naar de geschiedenis kijken zonder je te moeten schamen. Maar men zwijgt over al die nadelen van die multiculti-samenleving, want dan is het ineens stigmatiserend….#Linksliegt neem dat van mij maar aan, en ik ben gek op die dames die hun pluspunten uitgebreid koesteren en in de olie zetten. Blijft toch een kernpunt van ons mens zijn….

 15. Sjoerd zegt:

  Haha, in dat opzicht is er in de loop van de jaren nogal wat gewijzigd. Ik had eens per ongeluk een foto geplaatst van een beschilderde naakte dame op photobucket. Dat werd meteen verwijderd…

 16. Watergeest zegt:

  Ik ben de eerste die zal roepen dat mensen niet van verandering houden. Zelf denk ik dat ik er wel mee om kan gaan. Maar op dit punt blijk ik ook tot de mensen te horen: ik kan niet omgaan met vertrutting en doorgeschoten privacy. Denk je toch eens in dat iemand als Ed van der Elsken iedereen op straat toestemming had moeten vragen.

 17. ms zegt:

  Met die foto’s van jou is niks mis, vind ik. Maar het filmpje is vind ik niet bepaald geslaagd. net of het door een obsรฉdรฉ gemaakt is. Ben ik daarom een trut? Het zij zo.

  Ik ben in elk geval gisteren geschrokken toen ik als kop van een artikel las: “Is dit wel legaal om te delen”. En dร ร r vind ik nu eens niks mis mee.

  Het artikel: https://www.hln.be/celebrities/is-dit-wel-legaal-om-te-delen-17-jarige-dochter-van-heidi-klum-verbaast-volgers-met-uitdagende-foto~a6a491d0/

  De gulden middenweg is een geitenpaadje geworden.

 18. Er is veel veranderd en dat op relatief korte tijd ! Of het toen beter was laat ik in het midden. Maar tegenwoordig moet je opletten wat je vertelt ,fotografeert of schrijft!

 19. klaproos zegt:

  nou suske, ik mag die vertrutting wel hoor,
  ik hou niet zo van al dat seksistische gedoe ๐Ÿ™‚

 20. ZON-nebloem zegt:

  er gebeuren momenteel ergere dingen dan toen
  maar die sociale media heeft veel kapot gemaakt
  -Een @->- voor jou.

 21. John zegt:

  Tja, of het toen kon en nu niet weet ik niet. Er is veel veranderd, en jij veranderde mee.

 22. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja vertrutting is het juiste woord
  ik heb de afbeeldingen hier eens bekeken , ook het filmpje
  en kan niets vinden wat uit den boze is , of het moet dat rottige muziekje zijn in het filmpje ๐Ÿ™‚

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.