Jezus op het suikerfeest !

Heden 13 mei 2021 is voor de gelovigen een heel speciale dag. Uniek is dat het christelijke feest “Onze-lieve-Heer-Hemelvaart” samenvalt met het “Suikerfeest (Eid al-Fitr)”

Velen beseffen niet dat beide godsdiensten enorm veel met elkaar te maken hebben. Alleen de standpunten en interpretaties zijn anders, maar dat heb je tussen pakweg Katholieken en Jehovah’s ook en beiden noemen zich Christenen.

Volgens de islam is Jezus een machtig profeet van God. De islam leert dat er duizenden profeten geweest die allemaal hetzelfde geloof brachten, voor de noden van hun specifieke gemeenschap. Zo waren er bijvoorbeeld de profeten Abraham, Mozes, David en Jezus.

 

Iemand die niet in het profeetschap van Jezus gelooft kan dan ook geen moslim zijn. Moslims beschouwen Jezus echter niet als (zoon van) God. Volgens de islam is het onmogelijk dat een mens God kan zijn. Dat gaat in tegen het centrale geloofspunt dat er geen god is dan God.

Net zoals de christenen, geloven moslims in de maagdelijke verwekking van Jezus. Beiden delen ook het geloof dat Jezus levend in de hemel is en van daar zal weerkeren.

Dat al die terroristen zich maar laten bijscholen vooraleer ze weer eens van plan zijn de boel op te blazen. Dat er culturele verschillen zijn is een feit, maar laat ons verder kijken dan deze uiterlijke kenmerken.

Daarmee stopt deze godsdienstles voor vandaag.

Feest ze of je nu Christen, Moslim of Atheist bent.

Groetjes.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

14 reacties op Jezus op het suikerfeest !

 1. meninggever zegt:

  Wellicht toch goed te beseffen dat ook deze geloven weer veel hebben opgestoken van ouderen godsdiensten. Denk aan het Joodse, het Perzische of die stromingen uit India en die hoek. Veel metaforen komen daar vandaanl De overeenkomsten in de Koran met de Bijbel zitten ook in het gebied van herkomst en het feit dat de islam toch dik 600 jaar later is ontstaan dan het christendom. En dat de ontwikkelingen binnen het christendom ook nogal wat stromingen opleverden. Zo is het protestantisme van Luther en Calvijn weer een 700 jaar jonger dan de islam. Wat zich in het M.O. afspeelt is veelal het gevolg van de gedachte dat het ene of andere geloof de enige juiste waarheid in zich herbergt. Alsof je claimt dat Sneeuwwitje wel heeft bestaan en Doornroosje niet.

 2. fotorantje zegt:

  toch wel interessant om weten

 3. Ik heb ook altijd begrepen dat de Koran en de bijbel veel gemeen hebben, alleen dat Jezus in de Koran ‘gewoon’ een profeet is.

 4. logbankje zegt:

  Je kunt zo een vredig godsdienstleraar worden. Hans

 5. terrebel zegt:

  Vond het als tiener al raar dat mensen ruzie maakten om wie er nu de ‘beste’ God had: ‘Jullie geloven toch in dezelfde God? Maar sommigen zeggen Allah of Jahweh, Khrishna of Gaia…’

 6. Mooi gezegd… daar kunnen heel wat mensen een voorbeeld aan nemen.

  love as always
  Dimario

 7. Matroos Beek zegt:

  Iedereen mag geloven wat hij wil, als hij het een ander maar niet opdringt of er schade mee berokkent.

 8. Ik vraag me dan meteen af: In welke lekkernijen zou Jezus nou echt eens zin hebben? Brood, wijn, vissen – tja, dat weet-ie nou zo langzamerhand wel. Ik denk: Baklava.

 9. Ik denk dat ik maar lekker atheïst blijf. 🤗

 10. rietepietz zegt:

  Zolang men me niet een geloof opdringt mag een ieder geloven wat hij/zij wil. Bijbels zijn voor mij een soort sprookjesboeken. Met dit verschil dat een sprookjesboek wat makkelijker leest dan welke bijbel dan ook maar wanneer je van goede wil bent je er dezelfde boodschap uit kunt halen.

 11. Sjoerd zegt:

  Als aanhanger van het Boeddhisme val ik weer overal buiten…

 12. ms zegt:

  Na een paar keizersbroodjes en een schattig wandelingetje voel ik me al in hemelse sferen.

 13. Karel zegt:

  mij zeggen al deze z.g dagen helemaal niets
  maar dat het oorlogen en ander haat en nijd brengt is al genoeg om het allemaal af te schaffen zou ik zeggen

  de fabriek die mijn nieuwe fiets samenstelt heeft als zovelen moeilijkheden om de onderdelen binnen te krijgen , dat samen met de enorm toegenomen vraag naar fietsen , geeft deze vertragingen , ze zijn dus niks kwijt hoor , komt goed , enkel wat later dus
  gister had ik een prachtige dag , nu is het rustdag en zo de koers
  fijne middag groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.