MAAI MEI NIET !

zo ziet het grasperk er momenteel uit. Puur natuur nietwaar ?

Weer eens een initiatief waar ik spontaan aan meewerk !

Wel zal ik geen gekke dingen doen met dat gras om achteraf een prijsje of wat dan ook te krijgen dat na verloop van tijd onder het stof verdwijnt. Een maand geen gras maaien, wie ziet zoiets niet zitten behalve enkele buren die bij de minste milimeter dat het gras van hun gazon gegroeid is er op af te gaan met de grasmaaier. Die zullen me maar met vraagtekens in hun ogen bekijken.

Meer info krijg je op hun site !

https://maaimeiniet.be/

Alles heb ik over voor behoud van de natuur/het milieu en wie weet krijg ik nog echt wild te gast in die wildernis van mij.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op MAAI MEI NIET !

 1. doriske zegt:

  toevallig ben ik dit jaar zéér solidair, mijn grasmachine heeft de geest gegeven en de nieuwe is nog niet geleverd

 2. Niet hoeven/mogen maaien is eigenlijk zo gek nog niet inderdaad.

 3. Hilde zegt:

  Het is soms dubbel en kan ook niet de bedoeling zijn om er niet meer door te geraken of erger de grasmaaier erop stuk te rijden wegens te lang. De gulden middenweg, daar zou ik voor gaan. Heb natuurlijk makkelijk praten want naast een gemeenschappelijke achtertuin geen eigen tuin hier. Het wordt allemaal voor ons gedaan.

 4. Pingback: Tuin – די מריו

 5. rietepietz zegt:

  Gelukkig héb ik geen gras in de tuin. De bijen weten de tuin evengoed wel te vinden omdat er groen en bloemen genoeg zijn.

 6. zo’n dame zou ik ook niet willen storen met een grasmaaier Suske

  prettige dag

 7. Tine de Jong zegt:

  Hier op grasveld en het binnen veld maaien ze altijd veel te vroeg want nu stonden er bloemen die goed zijn voor vele bijen en hup de onrustzaaier komt er weer aan en alles is weer weg. als ik zelf een tuin had maaide ik ook niet.

 8. meninggever zegt:

  Ik vind dat je alle uitgroei moet maaien….dat scheelt veel gedoe en oogt domweg beter. Maar er wordt links en rechts flink bezuinigd. En dat ziet er niet lekker uit…

 9. Er wordt soms veel te vroeg gemaaid, zó zonde!

 10. klaproos zegt:

  nou die blote dames mag je houden suske, daar vind ik weinig aan…
  maar dat gras niet maaien dat vind ik een goeie, het mijn maai ik zó weinig mogelijk al is het nu al wet wat langer maar het staat écht vol met madelieven en andere blommekes..
  superleuk en fijn voor de insecten

 11. John zegt:

  Vorig jaar maar 2 keer gemaaid en dit jaar nog niet en dat zit er niet in voorlopig.

 12. ZON-nebloem zegt:

  als het gras wat langer staat komen er bloemen in, mooi is dat
  .Een @->- voor jou.

 13. marjolijn1 zegt:

  Zelf maai ik niet, meer de gemeentewerkers wel.
  Vorig jaar altijd twee keer per week, nu toch 1x per week.
  Dat is toch al wat…!

 14. o nog iets :nog geen wilde dieren ontdekt behalve poezen,meeuwen,duiven,eksters, merels, meesjes en zelfs een kraai.

 15. Ik doe ook mee, maar of ik het een hele maand zal volhouden weet ik niet. Alles wat niet moet groeien in dat gras groeit uitstekend ;paardenbloemen, madeliefjes, distels, klaver ,esdoornscheuten ( van de bomen op het voetpad),vals gras, bloemen de zichzelf uitgezaaid hebben.,zelfs mos.. Ik heb zelfs veel mierenhopen ontdekt, neen het zijn geen molshopen daar zijn die te klein voor. !

 16. logbankje zegt:

  Hier maait men de eerste meter van de bermen en grasvelden, ziet er weer gekuist uit na een ochtend maaien. Hans

 17. Zo hoort het ook. De natuur heeft zijn ruimte nodig.

  Love As always
  Dimario

 18. Dat gras maaien vond ik altijd zoveel werk. Daar ben ik 30 jaar geleden na de herinrichting van de tuin radicaal mee gestopt. En niet alleen in mei. 🙂

 19. Karel zegt:

  ik sta daar geheel achter Suske
  geef de Madeliefjes een kans , en wie weet komt zo’n liefje op bezoek
  echt wild lijkt ze mij niet 🙂

 20. Sjoerd zegt:

  Ik heb nog niet gemaaid in Mei… Maar buiten het stuk gras is er genoeg wild in de tuin. Helaas niet van het gehalte wat jij hier laat zien. Maar mocht ik die in de tuin tegenkomen schei ik subiet uit met waar ik mee bezig ben…

 21. Frank103 zegt:

  We hebben geen gras in onze tuin. Er valt weinig te maaien.

 22. MiMi zegt:

  Hihi stel je voor dat je ineens zo’n bezoekster in je tuin tegen komt!

 23. omabaard zegt:

  Hier staat het gras vol madeliefjes. Bij kort afrijden hadden we nooit de witte pracht ontdekt. Wij doen ook graag mee met het initiatief, hopelijk moeten we er binnenkort niet met de zeis doorheen.

 24. ms zegt:

  Dat doen we sowieso niet. Het zouden gekke toeren worden met een grasmacine op die berg.

  Ik trek wel uit wat me niet zint. Daar heb ik mijn bergbeklimmersuitrusing voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.