Muizegordijnen !

Rond de middag vroeg Kleine Muis of ik haar naar de Mac kon brengen. Grote Muis smeekte me om “ja” te zeggen. De dochter was niet meer te houden.

Terwijl we aanschoven in de drive zag Kleine Muis reclame voor iets van DC Comics. “HET MOET MARVEL ZIJN! ” krijste ze. Daar ik vroeger ook veel van Marvel comics gelezen heb wekte ze mijn interesse. Harley Quinn van DC is duidelijk verleden tijd. Nu blijkt de Scarlet Witch haar idool te zijn. Verder ging ik er niet op in en bestelde haar de vette hap die telkens dezelfde is. Ook moet ik de bestelling regelen. Zelf de bestelling opgeven ziet ze niet zitten. .

In de namiddag dacht ik plots terug aan dat kort gesprek over de Scarlet Witch. Ooit in de jaren stillekens heb ik een boek over dat vrouwmens gekocht. Nu ligt het onder het stof te verkommeren. Even opgezocht en jawel ik vond het terug.

Aan dat boek heb ik niets meer dus appte ik de kleine met de vraag of ze het wou hebben. Daar kreeg ik onmiddellijk antwoord op. YES !

Wat de titel van dit logje hiermee te maken heeft of wat muizegordijnen zijn ? Dat woord heb ik van de Muizen geleerd. Toch maar een foto om dit duidelijk te maken.

Over boeken gesproken : onlangs kreeg ik een telefoontje van Ernest den Evangelist met de vraag of hij een boek die hij van mij geleend heeft nog enige tijd mag houden. Ook vroeg hij of ik wist of je met de trein naar Urk kan rijzen. Eén van zijn dochters is daar met haar gezin op vakantie en wil dat papa en mama even langskomen. Met de auto ziet hij het niet zitten.

Groetjes en tot de volgende.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Muizegordijnen !

 1. Wat een prachtig boek is dat! En wat lief dat je het aan haar geeft. En door je post heb ik nu zin in een Big Mac ; )

 2. meninggever zegt:

  Urk, als voormalig eiland, is niet per trein bereikbaar. Wel per auto. Dan mag je wel een pakje extra van dat spul meenemen. Wie weet hoe die nodig zijn op zo’n lange trip…

 3. mizzD zegt:

  Vind het nog steeds vreemd dat Vlamingen het een muis noemen waar wij ‘poes’ gebruiken.. zo tegenstrijdig! 🙂 Dus ook geen muizengordijnen nee.. zeker niet!
  Het is vanaf Rotterdam al vier uur reizen naar Urk met het OV.. niet dat ik van plan was daar heen te gaan.

 4. Karel zegt:

  ja ik vind het ook een zwaar en moeilijk gedicht
  gelukkig zijn op de bergtoppen is dan ook juist

 5. Rebbeltje zegt:

  Whahaha die muizengordijntjes…nieuw voor mij 🙂

 6. rietepietz zegt:

  Weer wat geleerd, al ontgaat me de logica van de naam “muizegordijintjes” maar dat doet er niet toe. Je was weer eens de redder in nood.

 7. Met trein en bus naar Urk … dat wordt nog een hele reis.

 8. Frank-103 zegt:

  Uiteraard is de trein veel leuker, interessant en je kunt tijdens de reis ook fijn heen en weer lopen of (moeten) staan, vooral als het druk is. Ik denk dat je met de auto veel sneller en goedkoper uit bent, je hoeft niet met bagage te tillen en je hoeft niet de hele reis een mondkapje op. De trein dus!
  Die muizen hebben last van een muizensteekje, die een beetje los zit. Tenminste, dat lijkt mij. Hachelijk?

 9. Het antwoord is al gegeven, het schijnt te kunnen met de trein.

 10. klaproos zegt:

  weer iemand gelukkig gemaakt 🙂
  tof

 11. Matroos Beek zegt:

  Ik was een paar jaar geleden in Urk, samen met mijn dochter. Leuke dag gehad! Beslist de moeite om eens te bezoeken.

 12. ms zegt:

  Ik zou het niet meer met de trein doen. Ooit was ik zeven uur onderweg naar Leeuwarden. Dat is al een dag verloren.

 13. Sjoerd zegt:

  Ik zou toch maar met de auto gaan…

 14. John zegt:

  Mijn nichtje gaat morgen met de trein naar Urk. Dus het zal wel kunnen.

 15. Yova zegt:

  Urk zijn wij nooit geweest. Het wel hele reis voor jullie dan. Wat heb een leuke boeken om te lezen.
  Wat een naan van muizengordijntjes. Heel apart te horen. Fijn weekend.

 16. marjolijn1 zegt:

  Dat is wel een hele onderneming met de trein naar Urk, bijna niet te doen op een dag.

 17. ZON-nebloem zegt:

  hangmat voor muizen wordt ook gezegd :o)
  je hebt leuke boeken dat iedereen ze wil
  -Een @->- voor jou.

 18. Karel zegt:

  vakantie in Urk , nee dank je wel
  maar met de auto is het snelst
  wat een naam ” muizengordijntjes ” 🙂

 19. logbankje zegt:

  Zo neemt de jeugd ons verleden over, de muizengordijntjes zijn duidelijk.
  Vraag me af wat er leuk is om op Urk vakantie te houden. Hans
  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 20. Dronten is het meest dichtbij het centrum van Urk (19.8 km, 22 minuten met de auto). Treinritje is ookal een dikke vijf uur. Zeg alles bij elkaar minimaal 6 uur. Met de auto toch al snel een twee uur korter.
  Ik had nog nooit van gordijnen gehoord.

  Love As Always
  Dimario

 21. Muizegordijnen 🙂 Met de trein naar Urk: Roeselare-Antwerpen/Antwerpen-Rotterdam/Rotterdam-Zwolle. Vandaar bus naar Emmeloord en dan naar Urk, of rechtstreeks naar Urk. Tip: evangaliseer niet te nadrukkelijk want ze hebben daar een nogal eigen opvatting over het juiste geloof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.