Veel volk op de been !

Nadat ik met Eva enkele boodschappen gedaan hadden reden we nog eens door het centrum van de stad. Op dinsdagmorgen is het markt en vroeger hielp ik met toezicht houden opdat de coronamaatregelen zo goed als mogelijk nageleefd werden.

Wat ik deze morgen zag was een groot verschil met pakweg een jaar geleden en later in 2020. Massa’s volk op de markt, geen afstand en kriskras door elkaar. Alleen hun mondmasker verraadde dat er nog steeds corona is. Aan de overkant zaten de terrasjes reeds boemvol. Ik zou me geen moment op mijn gemak voelen tussen al dat volk. Neen, erg positief over deze evolutie ben ik niet. We zijn er nog niet vanaf. Ben ik pessimist ?

Terwijl we aan de verkeerslichten stonden te wachten nabij het stationsplein nam ik de foto hierboven. Daar zijn ze begonnen aan de bouw van een torenhoog gebouw. Vroeger was daar een groene oase waar de kinderen konden spelen en de ouderen bbq of gewoon gezellig samen. Dat stukje groen is nu ook verdwenen. Ik begin te begrijpen waarom ze de partij Groen uit het schepencollege gegooid hebben. Leve het beton en het geld.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Veel volk op de been !

 1. bentenge zegt:

  Groen zien als een groene partij lijkt me tegenwoordig een bocht te ver.

 2. Je bent niet de enige, Suske, ik heb het voorlopig ook nog niet zo op die drukte. Ik heb mijn eerste vaccinatie intussen drie weken geleden gehad, dus ik loop al een stuk minder risico, maar ik ga de drukte niet opzoeken. Op je foto is van drukte nog geen sprake. Maar ja, dat is dan ook niet echt een aanlokkelijke plek om wat te gaan flaneren..

 3. shivatje zegt:

  En dan maar zeggen dat de aarde aan het opwarmen is met al het beton dat zoveel geld opbrengt.

  Aum Shanthi

 4. Karel zegt:

  ook ik zoek liever de stilte en rust op , maar dat deed ik altijd al
  dus weer een parkje weg voor asfalt – glas en beton 😦

  bedroefde groet

 5. Vlinder1960 zegt:

  Ik heb drukte nooit leuk gevonden dus daarom zijn city trips niet echt aan mij besteed. Ik merk dat er in Vlaanderen veel meer angst heerst dan in Nederland. Daar ook terrasjes open en veel volk, maar er wordt niet over gerept en niet zo’n heisa over gemaakt als op het Journaal op Eén.

 6. Matroos Beek zegt:

  Ik hou mijn hart vast… het gaat weer veel te snel terwijl de IC’s nog vol liggen.
  Zelf zoek ik de drukte nooit op. Ook niet voor corona.

 7. Rebbeltje zegt:

  Ja het lijkt wel of de kooien open zijn gegooid en iedereen weer losgelaten is.
  Zelf vind ik de rust wel prettig dus mij zien ze bij de grote massa’s (nog) niet

 8. Sjoerd zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik hou me ook nog ver weg van alle drukte…

 9. Tine de Jong zegt:

  We waren gisteren ook even in de stad hier maar ik ging met manlief toch ook niet de markt op al zijn de plantjes daar wat voordeliger maar het was er ook echt veel te druk. En ook helaas geen afstand en geen boa te zien die er op moeten letten. Moeten wij samen dus ook echt niks van hebben en zijn na een opticien bezoek toch maar snel weggegaan en naar klein tuincentra geweest. Daar was het niet zo druk. Jammer dat er steeds mensen zijn die maling hebben aan de regels. En ook heel triest dat er daar bij jou waar je was weer groen is verdwenen.

 10. ms zegt:

  Je voortuintje verharden mag dan weer niet.

 11. Hilde zegt:

  Daar bedank ik ook schoon voor, om als een kieken zonder kop de massa te volgen. Neen, mij zal je daartussen niet vinden.

 12. Frank-103 zegt:

  Ik zoek het ook niet op, het duurt nog wel een maand of wat voor ik een prik heb gehad, in die tijd kan je makkelijk nog een dodelijke versie van corona oplopen.

 13. rietepietz zegt:

  Je bent meer realist dan pessimist, natuurlijk gaat alles véél langer duren wanneer mensen zich nergens aan storen. Ik verwacht ook niet dat we er dit jaar al vanaf komen.

 14. Groen moet vaak plaats maken voor beton. Terwijl we al zo weinig groen hebben.

  Love As always
  Dimario

 15. de massa tracht ik in normale omstandigheden ook te mijden Suske

  en nu zeker

  prettige avond

 16. logbankje zegt:

  Doordat de maatregelen van de corona worden versoepeld, worden mens nonchalanter.
  Beton levert inderdaad geld op in een stad dan groen. Hans

 17. ZON-nebloem zegt:

  ik zie ook van alles wat niet klopt, maar ik blijf uit de buurt….
  .Een @->- voor jou.

 18. John zegt:

  Vroeger en corona? Dat rijmt niet helemaal. Mij zie je niet op drukke plekken.

 19. Als ik een terrasje wil doen ,de ik dat op mijn terras achteraan tussen het groen en de bloemen. IK heb al één prik gehad maar dan ben je bijlange nog niet safe.. Wat een heisa wordt er over alles tegenwoordig gemaakt. Ik hou mijn hart al vast als de restaurants open gaan. Ik ga daar vooreerst niet tussen te vinden zijn!

 20. meninggever zegt:

  Die drukte zagen we al tijden in de supermarkten en drogisterijwinkels die ook tijdens de lockdown open bleven. Mensen zijn net mieren. En maken zich irl weinig zorgen over hun gezondheid. Ware dat wel zo kenden we ook geen griep, buikloop, aids of soa’s. Wat dat groen betreft, ik zie vooral verstening waar groene partijen regeren. Die hakken de bomen om en stoppen die in biomassacentrales, bouwen op elke vierkante meter vrije grond huizen voor ‘nieuwkomers’ en hebben slechts in theorie oog voor klimaat of milieu. Ook in NL zie je hetzelfde beeld.

 21. Dat was hier ook met Koningsdag. Vorig jaar hielden mensen zich nog aan de regels, maar dit jaar niet meer…

 22. fotorantje zegt:

  bbbrr zelfs met de eerste inenting durf ik nog niet onder al dat volk te komen, enkel als je voldoende afstand kan houden
  Schandelijk dat die groene oase verdwenen is voor weer eens gebouwen, maar overal wordt er naarstig gebouwd, t is bijna een pandemie

 23. mizzD zegt:

  Heb altijd al gezegd dat die mondmaskers de mensen een vals gevoel van veiligheid geven.. men zou beter gewoon goed de afstandsregel toepassen en daar maatregelen voor nemen als looprichtingen en afgemeten wachtruimtes voor de marktkramen. We zijn er zéker nog niet vanaf.. hier is nog niet de helft van de mensen gevaccineerd.. da’s niet genoeg voor groepsimmuniteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.