Dagboek van een mantelzorger !

Deze middag ben ik met mijn moeder naar de radiologie gereden. Blijkbaar had haar huisarts vastgesteld dat ze last heeft van galstenen. Dan maar een echo laten nemen. In haar toestand is zo’n trip geen sinecure. Ik mocht mee binnen om haar te helpen met haar kleren en haar op de tafel te helpen en na het onderzoek er weer af krijgen en terug in de kleren helpen. Dat het ooit andersom ging, daar sta ik dan wel even bij stil.

De arts kon niets ernstigs zien op de echo, maar zou de resultaten even later doormailen naar haar huisarts. Dat was al een geruststelling. Eten had ze niet klaargemaakt of klaargezet. Dan vroeg ze of ik ergens wou stoppen voor frieten met iets erbij. Daar had ze zin in. Ik bleef bij haar thuis tot ze klaar was met eten. Ik liet haar met de belofte zich te rusten te leggen.

Ook had ik beloofd even den Aldi binnen te wippen voor enkele kleinigheden. Tevens merkte ik dat ik een sms van Grote Muis gekregen had met de vraag samen naar de Aldi te gaan. Twee vliegen in één klap dus. Grote Muis bleek last te hebben met haar bril die steeds maar van haar neus afzakte. Dan maar even langs bij Hans Anders.

Een beetje later was ik terug bij moeder met de boodschappen. Ik bleef niet lang want ik wilde tenslotte ook nog eens in mij eigen huis vertoeven. Net toen ik neerzat op de bank kreeg ik een sms van de fietsenzaak hier vlakbij dat mijn fiets hersteld is. Het euvel kon ik niet in het Fietspunt laten herstellen, maar die fietsenhersteller kon dan wel, dus….

Het logo van de fietsenzaak op mijn fiets.

Zo was deze dag vlug om. Nu even chillen zoals men dat heden zegt.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

29 reacties op Dagboek van een mantelzorger !

 1. fotorantje zegt:

  gelukkig niets te zien van galstenen bij je mama
  na zo’n onderzoek heeft ze wel een frietje verdient

 2. Hilde zegt:

  Een geruststelling, gelukkig maar. Ze zal wel blij zijn dat jij er voor haar bent.

 3. meninggever zegt:

  Je bent er maar druk mee. Gelukkig geen galstenen. Want dat is best een heftige….

 4. Denk je nog wel een keer aan jezelf!

 5. Een ” rustig” dagje zo te lezen! Frieten en galstenen gaan niet samen, dus heeft je moeder geen galstenen!

 6. omabaard zegt:

  Je moeder heeft veel geluk met een zoon als jij👍

 7. het was dus weer een druk bezette dag. Hopelijk betert het snel bij je moeder of kunnen ze er iets aan verhelpen.

 8. Gelukkig dat het meeviel voor jou Moeder Suske.

 9. Vooral dat contrast dat jij nu degene bent die voor je moeder zorgt is inderdaad wel iets om soms even stil van te worden. Dat kan ik me goed voorstellen. Ik vind het heel lief klinken zoals je er voor je moeder bent.

 10. John zegt:

  Na zo’n dag is het wel belangrijk dat je even bijkomt. Als je tot rust komt slaap je ook beter. Hopelijk is je moeder snel oké.

 11. ZON-nebloem zegt:

  nu heb ik eens een vraagje, als jij iemand belt voor hulp, wat gebeurt er dan?
  Je bent echt goed.
  -Een @->- voor jou.

 12. marjolijn1 zegt:

  Gelukkig viel het mee voor moeders…!
  Even een pas op de plaats is altijd goed.

 13. Op zo’n manier vliegt je dag om, maar wel goede dingen gedaan

 14. Gelukkig lijkt het met je moeder weer mee te vallen dus.
  Aan het logo van die fietshersteller te zien, levert hij normaal bliksemsnel werk.

 15. Op de dagen dat ik vrij ben kom ik meestal tijd te kort. Ik merk dat jij daar ook wel een beetje last van heb. Beter dan de hele dag vervelen.

  Love As Always
  dimario

 16. Matroos Beek zegt:

  Gelukkig geen galsteen. Het is waar, als je ouders oud worden, dan worden de rollen omgekeerd. Een geluk dat er dan kinderen zijn die voor je zorgen.

 17. Sjoerd zegt:

  Af en toe even tot rust komen hoort er gewoon bij…

 18. logbankje zegt:

  Gelukkig geen directe problemen voor je moeder.
  Een nuttige dag, moeder geholpen, bril en fiets gerepareerd.
  Het kan slechter. Hans

 19. marieclaire zegt:

  Je moeder mag blij zijn dat ze geen galstenen heeft. Galstenen die de galblaas verlaten geven helse pijnen, weet ik helaas uit eigen ervaring.

 20. Bertie zegt:

  Waarschijnlijk is het goed met je moeder, kan ze met een gerust hart van haar frietje genieten en jij uitrusten.

 21. Karel zegt:

  gelukkig zijn de stenen niet te zien
  lekker patatje met nog wat lekkers , ff tukkie doen en je moeder is weer fit
  mooi fietjes met mooi logo , merk komt mij onbekend voor

  rustige avond groet

 22. Goed logo heeft de fietsenzaak! Dat je moeder lekker een pak frieten opknabbelt na de echo lijkt me geruststellend en ik vind het ook een mooi beeld.

 23. ms zegt:

  Ik doe niet zo aan het moderne spul. Chillen laat ik voor de jongere generaties, ik ga wel op ouderwetse manier lui op de zetel hangen.

  😉

 24. Rebbeltje zegt:

  Loos alarm dus…en ja zelf ook even in de ruststand is altijd goed

 25. Niet direct problemen dus voor je moeder Suske

  prettige avond

 26. mizzD zegt:

  Heb zelf ooit galstenen gehad en dat is echt erge pijn. Maar die dingen zijn héél duidelijk te zien op zo’n echo, dus als die man niks zag, heeft ze zeer waarschijnlijk (gelukkig) niet.
  Je had een goed gevulde dag.. zeker maar even chillen dan. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.