Mondmasker op de stoep !

Gisteren dinsdag ging ik tevoet richting centrum van Rumbeke. Overal waar ik rondkeek op de grond zag ik weggeworpen mondmaskers of blikken. Is het omdat ik jarenlang het stationsplein helpen proper houden heb. Of is het nu ik me bij Mooimakers aangesloten heb dat dit me opvalt ?

Ook sluikstorten lijkt te zijn toegenomen. Hier en daar zakken vol afval.

Wat me het meest stoorde was dat de meeste troep in de buurt van een schooltje te vinden is. Het is zo’n typisch wijkschooltje met kleuter en lager. Daar kunnen de leerkrachten samen met de kinderen toch eens werk van maken. Dit in het kader van zorg dragen voor het milieu.

In deze buurt zijn de afgelopen weken/maanden grote sloopwerken gedaan. Op één van de momenteel braakliggende terreinen lag er al veel vuil.

In ieder geval heb ik een mail gestuurd naar het stadsbestuur met de nodige foto’s erbij. Ik ga deze week daar eens rondlopen met mijn “wapen” om het zwerfvuil op te ruimen. Sluikstorten is niet voor mij. Daar zullen de gemeenschapswachten op af gestuurd worden om eventueel de herkomst ervan op te sporen.

Dat was het voor deze keer.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

32 reacties op Mondmasker op de stoep !

 1. Met al dat wandelen ligt er overal meer sluikstort. De mondmaskers liggen zelfs op de parkings van de ziekenhuizen. Waarom kunnen de mensen dat niet meenemen en thuis weggooien???

 2. omabaard zegt:

  Die mondmaskers slingeren hier ook overal rond. Ik kan maar niet begrijpen dat mensen die zomaar op straat smijten? Als kleinkinderen een papiertje op straat smijten, geef ik al een flinke bolwassing.
  Sommigen moeten vuil van anderen opruimen, straf toch!!

 3. doriske zegt:

  je eigen afval in je eigen afvalbak gooien is een kleine moeite met een groots resultaat voor de hele gemeenschap.

 4. Mondkapjes. Je komt ze overal tegen. Beste mensen …. trek zo’n ding om je smoel of gooi ze in een vuilnisbak 😦

 5. Frank103 zegt:

  De gemeente waar ik woon heeft een app waarmee je diverse vormen van overlast of vervuiling direct kunt melden. Dit kan anoniem of met je naam. Je kan ook zien of iets al eerder is gemeld, het werkt met een plattegrond van de gemeente. De gemeente reageert op meldingen en lost meldingen direct op. Een deel van het zwerfafval wordt echter veroorzaakt door domme of lakse mensen, in Amerika kan je een flinke boete krijgen voor illegaal afval laten slingeren. Misschien hept dat hier ook?

 6. marjolijn1 zegt:

  Ja, al die mondkapjes op straat is een probleem, hier ook…!

 7. rietepietz zegt:

  En zodrá er eenmaal rommel ligt lijkt dat een aantrekkende werking te hebben, ik snap die mensen niet. Gelukkig dat je er werk van maakt.

 8. Hier gaan ze binnenkort één per drie weken legen ipv één keer per twee weken. Voor mij is dat niet zo’n probleem, bij ons zit de container niet zo vaak vol. Maar er zijn ook geen andere oplossingen hoe je zomaar minder afval kan scheiden. Ik ben benieuwd hoe het hier zal gaan in de buurt.

  Love as always
  Dimario

 9. Bertie zegt:

  Vanaf dag één zag je ze overal liggen. Hoeveel werk is het nou helemaal om ze in een afvalbak te dumpen of mee naar huis te nemen…

 10. Rebbeltje zegt:

  Wat bezield die mensen die hun vuil gewoon op de weg storten 😦

 11. Als je er wat op let, ligt er vrijwel altijd wel ergens wat zwerfvuil op straat. Maar wat er vanmorgen bij het gloren van de dag in ons land tevoorschijn kwam na de ‘festiviteiten’ in veel grote parken, slaat wel alles. 😦

 12. logbankje zegt:

  Het is overal het zelfde men gooit afval maar neer als het niet meer nodig is.
  Denk dat je inzet om het te bestrijden je wakkerder maakt, zouden de mensen die weggooien ook moeten hebben.
  Gemeente en vrijwilligers doen hun best, maar na schoon maak ligt er weer snel afval. Hans

 13. mizzD zegt:

  Ik kijk eigenlijk vooral al uit naar de tijd dat die mondkapjes niet meer verplicht zullen zijn.. want dat is zowat het enige zwerfvuil dat ik nog tegenkom op straat.. altijd en overal slingeren van die mondkapjes, witte en zwarte gebroederlijk naast elkaar. Ben er niet voor kinderen dat op te laten ruimen.. degene die het achteloos laten vallen leren daar niks mee.

 14. hanry zegt:

  Helaas komt het steeds meer voor. Het zou niet moeten. Maar hoe hou je het tegen?

 15. Karel zegt:

  inderdaad dit hoofdstukje waren van ouders , die allerhande smoesjes geven voor te laat of helemaal niet op school komen van hun kinderen , of zelfs voor het niet maken van het huiswerk \
  als je dat zo leest , zeg ik zij mogen zelf wel terug naar school 🙂

 16. Je ziet ze overal liggen Suke, asociaal hoor!

 17. Yova zegt:

  Afval dumpen zie tegenwoordig overal. Het is niet te geloven. Echt niet normaal meer. Ze kunnen wel eens in de zakken kijken waar het adres erop zit. Als het zo is. Opsporen dan maar. Maar het moet via ander gebeuren. Weet maar nooit wat erin zit. Fijne dag.

 18. Sjoerd zegt:

  Opruimen is een goed idee, maar niet door peuters, die laat je geen vervuilde maskers oppakken o wellicht een verdwaalde spuit…

 19. ms zegt:

  Mondmaskers vind je al een poos een beetje overal.

  Over sluikstorten gesproken: na het zakje hondenkak in de boom bij ons en de hondenkak zelf bij ons hadden we eergisteren een zakje hondenkak in onze afvalcontainer die buitenstond om op te halen en gisteren een plastic zakje met lege plastic verpakkingen in de dooie hoek van onze zijgevel.

  Benieuwd of sinterklaas vandaag terug komt.

  Ik neem foto’s en zal de stad óók eens moeten aanspreken. Straks moeten we nog kosten doen om een camera of drie te installeren.

 20. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja vreselijk al doe troep te zien rondslingeren , het is hier net zo hoor
  maar ook zie ik wel groepjes of een enkeling die met grijper en vuilniszak een ronde maakt
  zou niet nodig moeten zijn 😦

  opgeruimde groet

  • Suskeblogt zegt:

   Soms rekenen de mensen er op dat iemand hun vuil dat ze achterlaten kosteloos en vrijwillig zal opkuisen. In feite is het dweilen met de kraan open zolang die mentaliteit blijft.

 21. ZON-nebloem zegt:

  bij ons zijn er vrijwilligers en een firma , en iedere dag zie ik wel iemand voorbijkomen, ik snap niet dat de mensen zoveel weg gooien, en dat is maar een gewone straat, maar spijtig genoeg vlakbij de mc donalds
  .Een @->- voor jou.

 22. Wildcard zegt:

  Ja, da’s hier bij ons in de buurt ook zo. Gelukkig is het een dag nadien wel “verdwenen”, maar bon het geeft toch geen goed gevoel voor de mensen die wél (alweer) moeite doen om zich aan de regels te houden.

  Ook héél wat mondmaskers die op’t gras komen te liggen of in vijvers en onder hagen terecht komen, Ik snap da niet dat mensen dat niet gewoon in de vuilzak kunnen doen…

 23. John zegt:

  Zal alleen maar toenemen nu meer en meer mensen moeten betalen per aangeboden kilo. Veel mensen hebben net genoeg geld om rond te komen. Helaas snappen sommige mensen dat niet.

 24. Matroos Beek zegt:

  Schandalig. Goed van jou Suske! En ja, de school moet er werk van maken om de omgeving proper te maken. Zo leren ze de kinderen hoe het hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.