Slavinnen van Tiktok !

Arabier met kindslaaf

Vorig jaar hoorde ik over de nieuwste sensatie van de sociale media. Eerst liet ik het over mij heen gaan maar toen ik hoorde dat enkele ouderen de app gedownload hadden bedacht ik mij en deed dat ook.

Allerlei amateursfilmpjes van amper 17 seconden waarin met zich van zijn of haar beste kant toonde kwamen naar mijn netvlies gevlogen. Het gekke was dat ik in minder dan no time heel wat volgers had zonder dat ik ook maar iets op die site geplaatst had. Mezelf gekke dansjes zien doen is niet bepaald mijn ding. Ik ben in het echte leven al gek genoeg.

Groot was mijn verbazing toen ik eens bekeek wie mij volgde. Ik had geen reclame gemaakt of in de krant laten zetten dat ik op Tiktok zou belanden. Dus, wie waren die “volgers”? Nog groter was mijn verbazing toen ik merkte dat die gasten jong genoeg waren om mijn kleinkinderen of misschien zelfs achterkleinkinderen te kunnen zijn. Hopelijk niet, subiet moet ik nog hun nieuwjaar geven.

Na even rondkijken tussen al die filmpjes gemaakt door kleuters en leerlingen uit het eerste leerjaar die het tiktokdansje demonstreerden bleek dat er een soort van wedstrijd aan verbonden was. Wie een bepaald aantal volgers heeft kan live uitzenden. Dus “volg mij aub terug hoe oud of hoe lelijk je ook bent”. Een mollig meisje van hooguit 10 lentes dat me was beginnen volgen vond het nodig om aandacht te trekken door in een minuscuul bikinietje te dansen met een onderschrift dat ik hier maar niet ga herhalen. Pffff.

Abraham Tuizentfloot

Mijn account heb ik niet lang laten leven. Gedegouteerd als ik was vloog het gelijk een kogel uit het kanon van Tuizentfloot door het venster. Kids tussen 6 en 18 jaar die van alles doen om toch maar je aandacht te trekken om daarna live te kunnen gaan en wat te doen ?????

Slaven zijn het want ieder mens met een zeker IQ beseft dat die sociale apps alleen maar geld aan je willen verdienen. Dit zijn geen sociale instellingen maar harde business. TIjd dat de kids maar eens terug met hun barbie’s gaan spelen of voetballen.(dit is een gender neutrale blog).

Instagram is een ander verhaal maar daarom niet minder schokkend.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

33 reacties op Slavinnen van Tiktok !

 1. Ik moet bekennen, ik heb nog nooit gekeken wat het inhoud, TikTok. Ik zie op televisie wel eens dingen daarvan voorbijkomen en dan denk ik “daar mis ik echt niks aan”. Gelukkig hoef je niet aan elke modegril mee te doen.

 2. meninggever zegt:

  TikTok is niet mijn ding., IK volg al genoeg sociale media om het daar druk mee te hebben als ik zou willen. Gelukkig volg ik wel het nieuws op Twitter, zakenrelaties op Linkedin en vul ik groepen met leuke dingen op FB. Verder geloof ik het wel….

 3. omabaard zegt:

  Via kleindochter leerde ik tiktok kennen. Ongelooflijk hoe ook jonge kinderen reeds azen op die likes. Of worden wij oud?

  • Suskeblogt zegt:

   Oud worden wij hoe dan ook, maar het is duidelijk dat de mentaliteit rond het gebruik van de sociale netwerken heel erg aan het veranderen is.

   • omabaard zegt:

    Zo is het. Soms ben ik blij dat ik niet langer moet ‘opvoeden’.

   • Suskeblogt zegt:

    Ik heb volwassen kinderen en geen kleinkinderen. Soms ben ik blij dat ik dit alles bij andere gezinnen vanop afstand kan bekijken. Opvoeden is er niet gemakkelijker op geworden met al die netwerken;

   • omabaard zegt:

    GSM’s en bijhorende risico’s geven een grote bijkomende verantwoordelijkheid voor de ouders bij de opvoeding. En toch kan je niet meer zonder in deze tijd.
    Vreemd ook om te zien hoe jonge kinderen vaak liever tokkelen met spelletjes op het scherm dan buiten ravotten. Beangstigend soms.

   • Suskeblogt zegt:

    Inderdaad, spelen is er niet meer bij zodra ze een jaar of 10 zijn.

   • dieter ohler zegt:

    Je kan in alle geval nog met moeite zonder smartphone. Ik heb nog nooit een smartphone gehad en velen kijken mij aan alsof ik net een ei heb gelegd als ik dat zeg. Ik gebruik nog altijd een oldskool GSM. Ik kan bellen en sms-en. Mijn vrienden weten dat en als ze mij nodig hebben bellen ze. wij sturen zelfs opnieuw brieven. Echte. Met echte woorden. Ik zal niet verslaafd geraken aan dat ding, men zal mij geen psycholoog moeten terugbetalen omdat ik hulp nodig heb voor die verslaving. Toch pusht men. Overal moet je gescand worden. Je hebt overal apps nodig, nu moet je misschien ook al gekeurd worden qua vaccinatie om iets te mogen. Ik laat mij niets opdringen. Straks gaan ze mij nog verplichten om een Bentley te kopen. Ik zal zelf wel bepalen wat ik koop, wat ik eet en wanneer ik ga kakken. Dat moet de maatschappij niet voor mij doen.
    Onvoorstelbaar als je in een wachtzaal zit hoe iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen op die smartphone zit. Ik ben onlangs zelfs in lachen uitgebarsten. Twaalf man bijeen en elf die hun smartphone bovenhalen. Puur uit verveling.
    Leve de vooruitgang zeker?

   • omabaard zegt:

    En nog erger wordt het als mensen in een vriendengroep elk apart op de smartphone gaan scrollen, terwijl ze vlak naast elkaar zitten.
    Veel ouders van jonge kinderen zitten voortdurend op toestel, hoe houd je dan de kinderen er vandaan?

   • Suskeblogt zegt:

    klopt ! Ouders geve het voorbeeld of het nu positief of negatief is dat voorbeeld.

 4. Tiktok nog nooit bekeken behalve als Julie Vermeire onnozel doet met haar pa op tiktok, nu met haar lief, en het dan op IG post. Volg haar niet meer. Salut dat onnozel gedoe.

 5. logbankje zegt:

  De weblog vind ik al jaren leuk, maar de ontwikkeling heeft niet stil gestaan.
  Nam ooit een account bij Instagram, wist niet dat ik zo populair was bij de vrouwen. Hans

 6. Sjoerd zegt:

  Ik heb het ook even bekeken en meteen weer opgeruimd, tjonge wat krijg je daar een zooi over je heen.

 7. Bertie zegt:

  Zo jong, dat is wat ons tegenstaat.
  Zelf begin ik er niet aan maar we houden het niet tegen.

 8. doriske zegt:

  niet bepaald ‘my cup of tea’ en gelukkig ben ik al oud genoeg om mij niet druk te maken bij al die sociale druk en onzin.

  • Suskeblogt zegt:

   Je zou verschieten hoeveel oudere mensen zich op de sociale media uitleven zowel positief en negatief. Zelfs tandenloze oma’s op tiktok die een dansje doen. Ieder zijn pleziertje.

   • doriske zegt:

    ik weet het, ik ben dan wel oma hetzij niet tandeloos en dansen wil ik nog wel, maar dan meer zoals vroeger, met 2 op één tegel enz…

 9. bentenge zegt:

  Tiktok is bij momenten echt fun om naar te kijken.
  Dat kan ook zonder profiel.

 10. Nadat ik indertijd iets had gelezen over de opkomst van TikTok en de achtergronden ervan, wist ik voldoende om het niet te hoeven downloaden. Ik gebruik WordPress, YouTube, Whatsapp en Twitter, en verder ving ik het wel best. Ik begrijp ook niet waar mensen alle tijd vandaan halen die ze verder in al die gekkigheden steken. Ik ben liever af en toe even lekker buiten en wat bezig met de fotografie. Maar goed, men doet maar. 😉

 11. mizzD zegt:

  Ik vind al die (‘snelle’) social media niet nodig.. en het leidt tot bijzonder asociaal gedrag in het dagelijks leven. En dan al dat geklaag van die jongeren dat ze tijdens corona hun vrienden niet kunnen zien.. zie die foto hier bij de reacties.. om wát te doen met die vrienden? ernaast te zitten in je eigen wereldje? belachelijk.
  Ooit ruzie gekregen met een blogster die ik érg graag mocht, omdat ze me wilde vertellen wat ik wel of niet moest doen in mijn relatie. Ineens totaal geen contact meer toen ik daar wat van vond. Maar een paar maanden later een verzoek om ‘vrienden’ te worden op FB..??!! ammenooitnie! De wereld gaat aan social media ten onder.. hehe.

 12. een echte rage bij de jongeren Suske

  maar alles draait om geldgewin toch

  ik heb de sociale media vaarwel gezegd

  en ik mis ze niet integendeel

  prettige dag

 13. Ik zit op WordPress en Facebook, en dat vind ik genoeg hoor.

 14. S had tiktok gedownload, want iedereen in de klas had het bijna. Toen ik het daarna uitlegde wat het was.. heeft ze het meteen weer verwijderd. Gelukkig.

  Love As Always
  Dimario

  • Suskeblogt zegt:

   Verbieden helpt inderdaad niet. Goed uitleggen wat je slecht vindt en dan hopen dat ze het begrijpen. Meer kan je niet doen. Verboden vruchten smaken nu eenmaal goed. S is duidelijk een intelligent persoon.

 15. shivatje zegt:

  En staan ze versteld dat er dingen gebeuren die niet horen.

  Aum Shanthi

 16. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik houd het ook bij blog en smoelenboek en sinds kort dat instagram
  Matroos laat goed zien hoe het er uitziet bij de kinderen
  die zouden beter kunnen voetballen of hinkelen 🙂
  geniet de dag

 17. Matroos Beek zegt:


  Dat krijg je dan… Pauze op school…

 18. ms zegt:

  Ik heb tiktok nog nooit bekeken, zal het zeker niet downloaden. Ik maakte een instagramaccount op vraag van mijn kleindochter. Maar nu gebruikt ze het hare niet meer. Ik zo heel af en toe met een bloemenfoto of iets anders van onderweg, maar eigenlijk zou ik er al zo lief mee stoppen.

  Ik beleef meer plezier aan mijn blog en aan Flickr al heb ik dan niet veel volgers. Het is me daar niet om te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.