Racisme en blote borsten !

Alvast bedankt voor de reacties op mijn blog over de viezentisten. Daar kan ik een tijdje mee verder. Uit de reacties bleek dat het door mij voorgestelde onderwerp over blote borsten positief onthaald werd door zowel mannelijke als vrouwelijke lezers en bloggers. Met die #metoo toestanden van tegenwoordig kan je maar niet voorzichtig genoeg zijn. Subiet krijg ik hier allerlei titels toegewenst waar ik verder niets mee kan aanvangen, zelfs niet in een kader boven mijn bed of in de living ophangen. Eventueel boven de toiletpot…………

Wat me als kind reeds opviel in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw toen we nog een bak van een televisie hadden die uitzond in zwart en wit en nog meer sneeuw of wiebelende beelden wegens atmosferische storingen was dat er een verschil was hoe men omging met het tonen van vrouwen van verschillende rassen en achtergronden. Donkerbruine blote borsten werden aanvaard op het scherm terwijl men bij het minste dat men kon ontwaren van een melkwitte borst met roze tepels al vlug de televisie op een andere zender gezet werd. Op dat gebied was mijn moeder soms vlugger dan een moderne afstandsbediening. De BBC die gerust de meest preutse omroep van de westerse wereld genoemd mag worden keek streng toe dat de borsten die kans kregen op het scherm te verschijnen eerst dienden gekeurd te worden door een commissie om te bepalen of ze wel zwart/bruin genoeg waren om in de uitzending toegelaten te worden.

Het gevolg van dit alles was dat bij veel documentaires over Africa en zijn inwoners jongens en mannen van alle leeftijden likkebaardend aan de buis plakten om toch maar goed die tieten van vooral de jonge meisje te zien. De oudere tieten die platgezoogd waren en tot aan de heupen bengelden waren natuurlijk minder interessant.

Ook al is de huidige tijdsgeest preutser dan de Paus (bij wijze van spreken dan) toch kan je via google duizenden ongecensureerde foto’s terugvinden van meisjes en jonge vrouwen in zogenaamde traditionele klederdracht of concreter : in strooien rokje of zoiets en verder niets. Prille zulumeisjes met ontluikende tietjes. Zet daar een blank meisje tussen van dezelfde leeftijd in dezelfde “traditionele” klederdracht en het spreekwoordelijk kot is spreekwoordelijk te klein. Schande en pervers ! Maar als de huid zwart genoeg is mag het wel.

Daaruit concludeer ik dat in vele gevallen afrikanen of andere volksstammen met donkere huid nog steeds niet erkend worden door de blanke westerling als “echte mensen”. Een mens wordt nog steeds beoordeeld naar zijn huidskleur door heel wat mensen.

Ooit hadden we hier in de straat een Nigeriaans gezin. Vriendelijke mensen en die vrouw heb ik ooit een paar keer mogen kussen. Een fluwelen huid en zachte lippen verzeker ik je. Met haar man heb ik nog steeds goede contacten. Iedereen gelijk voor mij dus.

En dan nu die langverwachte blote bruine tieten :

Foto nr. 2 en 3 heb ik van sites waar je foto’s kunt downloaden, al dan niet gratis, maar betalen doe ik dus toch nooit. Ik maak mijn borst al nat voor de reacties die gaan komen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Racisme en blote borsten !

 1. meninggever zegt:

  Naaktheid is niets om je voor te te schamen. Zelfs de koninklijke families kennen een zekere naaktheid, presidenten, dictators en zelfs de Paus. Allemaal voorzien van basis-elementen die hetzelfde zijn en meestal nauwelijks opvallend. Dat wij donkere mensen als naakte dieren beschouwden komt toch vooral door de ongedwongen wijze waarop nog niet door enig geloof beinvloedde lieden omgingen met hun eigen lichaam. Het geloof vertrut, het veroordeelt en vindt bloot zondig. Opvallend is ook dat meiden die overdag hun slipjes verhullen alsof hun grootste schat daaronder verborgen zit, op het strand soortgelijke kledij aan den volke tonen. De borsten zijn prachtig om te zien, staan ze mooi, pronk er mee. Kijk alleen uit voor hen die vanuit hun gefrustreerde zelf menen dat een blote borst de duivel zelve voedt….

 2. omabaard zegt:

  Ooit ging ik naar een toneelstuk dat volledig naakt werd opgevoerd. Aanvankelijk hoorde en zag ik hoe mensen ongemakkelijk op hun stoel schoven, maar geleidelijk aan werd het ‘gewoon’ en was niemand meer gegeneerd.
  Een brede lach hier om je supersnelle moeder 😉

 3. logbankje zegt:

  Je voorgestelde onderwerp over blote borsten positief onthaald of onthuld?
  Ja, die jaren ken ik ook nog, want het was de cultuur van die mensen.
  Zending dia’s kijken in de kerk, veel blote tieten, wel bruine, blanke meisje hadden een bloesje tot boven dicht geknoopt.
  Bij elke blote tiet op een dia hoorde je menig geluid van bekoring zacht om hoog borrelen.

 4. doriske zegt:

  ieder mens is de moeite waard, wit of gekleurd, oud of jong, man, vrouw of iets ertussenin, met of zonder borsten, billen, pronte of slappe, met of zonder verstand….wat maakt het uit?

 5. Yova zegt:

  Het is daar cultuur om te doen. Gewoon daar doen. Blote borsten zeggen toch te veel. Maar goede deze foto is zeker mooie gehaakte en hals gehaakte zien. Dit kunnen wel goed dansen. Erg bewegelijk zijn ze.

 6. Rebbeltje zegt:

  haha die smurfin 😉

 7. MiMi zegt:

  Ik vind dat die dames mooie borsten hebben hoor, pronte borstjes zelfs!

 8. Sjoerd zegt:

  De kunst is hoe je daar mee omgaat, alleen kinderen moet je hiertegen beschermen. Maar volwassen vrouwen en mannen mogen daar zelf over beslissen wat ze wel of niet laten zien. Ik stam nog uit de tijd dat vrije seks zelfs in het openbaar moest kunnen. Nu kan dat ook nog, als maar niemand het ziet. Preuts ben ik helemaal niet, we zijn ja allen zo’n beetje gelijk.

 9. mizzD zegt:

  Ik weet eigenlijk niet of dat de conclusie moet zijn.. men schermt toch meer met culturele gewoontes en traditidies.. en dat die dan wél mogen. En men liep daar in die warme landen toch vaker half bloot. Toen dan eindelijk in de sixties het topless op de stranden rondlopen voor de westerse wereld ook gewoner werd, is dat van lieverlee door allerlei invloeden van weer ándere culturen (én het internet!) de nek omgedraaid. 😉

 10. Leo zegt:

  Zijn we dan allemaal preutser als de paus… Ik denk het niet… Op menig gerenomeerd fotosite staat vol van blote borsten… Kunst en art…”natuurlijk”…

 11. Als naturist kijk ik niet zo snel op van een blote borst, van welke kleur dan ook.

 12. Bertie zegt:

  Die keuringscommissies hadden een leuke bezigheid. 😂
  Verder ben ik nieuwsgierig naar wat je gaat schrijven.

 13. marieclaire zegt:

  Goed punt. Overigens dacht ik dat heden ten dage in Afrika iedereen geheel gekleed gaat.

 14. Matroos Beek zegt:

  Ik zou hier heel veel kunnen over schrijven, maar weet niet waar te beginnen. Het is te vroeg in de ochtend en als vrouw moet je nog altijd opletten met je mening hierover te ventileren. Stel je voor dat ik de prenten die jij plaatst, dat ik die op mijn site zou zetten… oeieioei… wat zou ik een slechte vrouw zijn… Een man mag nog steeds veel meer. Zeker als hij blank is.

 15. of hoe de mentaliteit van de mensen verandert Suske..

  erg preuts is men momenteel, maar of dit nu beter is

  groeten

 16. Een mooie foto van een vrouw met blote borsten, kan heel kunstzinnig zijn Suske, maar die kan je niet op je website plaatsen.

 17. ms zegt:

  Het was schering en inslag. We gingen ooit met de school naar een paar balletvoorstellingen zien. Klassiek ballet, Afrikaans ballet en ja het verschil in klederdracht viel op. Er werd ons op gewezen dat dat kon omdat het kunst was.

  Al zei de non die Frans gaf indertijd dat, hadden ze het geweten, we er niet naartoe zouden geweest zijn.

 18. Ik moest glimlachen om je moeder die ‘sneller was dan een afstandsbediening’…. Leuk omschreven. Ik zie het voor me!

 19. bentenge zegt:

  Had geen idee welke richting het ging uitgaan, maar je hebt heel zeker een punt.

 20. Karel zegt:

  mogge Suske
  je had dus een heel snelle moeder , sneller zelfs dan de afstandsbediening hahaha
  ook voor mij geld dat de kleur me niet uitmaakt bij het zien van het mooie vrouwelijke schoon
  geniet de dag

 21. shivatje zegt:

  Zoals je schrijft Suske zet een fot van een blanke vrouw met haar borsten bloot en de reacties komen of zelfs moet de foto verwijderd worden.
  Het lichaam is gewoon mooi ongeacht de kleur zelfs van smurfin.

  Aum Shanthi

 22. De verpreutsing van de maatschappij wordt een probleem, zowel bij blank, zwart, geel of groen.

 23. Borsten moet je voelen. En dan maakt voor mij de kleur niet uit. Het gaat om de persoon die erbij hoort.

  Love As Always
  Dimario

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.