Langs het kanaal !

Nu ik weer aan de slag ben is het na al die maanden “stilte” toch weer even wennen. Terwijl ik dit logje schrijf voel ik mijn ledematen en andere lichaamsdelen maar al te goed. Gelukkig ben ik vrijdag vrij om één en ander te regelen. Nu ik weer werk kan ik ook weer verlof nemen.

Onlangs reed ik samen met een collega langs het kanaal. Tijden geleden heb ik al eens gelogd over de haven van Roeselare. Dat log kan je hier nog eens lezen.

Het Kanaal Roeselare-Leie is een kunstmatige waterweg tussen de stad Roeselare en de rivier de Leie. Het is 16,5 kilometer lang en werd in 10 jaar tijd gegraven, tussen 1862 en 1872.

Wanneer men het kanaal volgt vanuit Roeselare-stad, passeert men achtereenvolgens de gemeenten Izegem, Ingelmunster en Oostrozebeke om te eindigen in Ooigem, een deelgemeente van Wielsbeke waar het kanaal uitmondt in de Leie. Daar bevindt zich een sluis om een hoogteverschil van 7,50 meter te kunnen overbruggen. 

Meer over dit kanaal kan je lezen op wikipedia.

Ik heb zin om dit jaar eens tot in Wielsbeke te rijden om daar de haven te verkennen. Hopelijk lukt het me. Kan ik dan foto’s posten hierover.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Langs het kanaal !

 1. Wonderlijk hè hoe snel je lichaam iets ‘vergeet’ en er weer aan moet wennen!

 2. Ja je moet weer wennen hé maar als je meerdere keren gaat fietsen zal het iedere keer beter gaan. Ik ken in feite Roeselare niet zo goed.. Dus vertel gerust maar verder.

 3. meninggever zegt:

  Wellicht gaat het bij jullie ook vriezen. Schaatsend die tocht afleggen en verslag doen. Lijkt me geweldig om te volgen…:)

 4. Karel zegt:

  ja er is een weekje winter aangezegd

 5. Karel zegt:

  inderdaad we hadden water zat zelf
  nu komt het vanuit de bergen nog er bij , en dat maakt hen blij
  die ruimte gaven aan de rivieren

  slaap wel groet

 6. logbankje zegt:

  Het is zeker wennen na maanden weer opstarten.
  Kanalen en waterwegen wat zouden we zonder ze zijn. Hans

 7. omabaard zegt:

  Fijn dat je het terug hebt opgepakt. Was het niet te koud?
  Je weet het al, Izegem ken ik heel goed 👍

 8. Het voordeel van werken is dat je vrij kunt nemen. Alleen daarom moet je dus al niet zomaar stoppen met werken.

  Love as Always
  Di Mario

 9. marjolijn1 zegt:

  Opnieuw aanpassen kost weer energie, maar gaat vast wel weer wennen.
  Goed weekend…!

 10. Rebbeltje zegt:

  Ha zodat je vrij kan nemen 😉
  Ja liever op de dagen dat je dat zelf wil hè…
  En gewoon doorijden naar de haven op een vrije dag haha
  Fijn weekend

 11. rietepietz zegt:

  Maar vast ook wel weer fijn om weer de regelmaat van het werk te hebben, al wás het maar omdat je dan vrij kunt nemen. 😉

 12. Je weet veel over de geschiedenis van de omgeving. 🙂

 13. Mooi logje! Ik heb Google maps er eens bij gepakt om te kijken hoe dat precies zit met dat kanaal. Mooi om te zien ook hoe de Leie naar het noorden gekanaliseerd is en de oude meanders links en rechts in het landschap liggen, bij Deinze recht doorgaat als breed kanaal om aan te sluiten op kanaal Brugge-Gent en ook bij Deinze als de oude rivier met al zijn bochten door te stromen naar Gent. (Om daar, na de grote bocht waarin de oude binnenstad van Gent ligt, uit te monden in de Schelde.) (Ik ben nogal verzot op dit soort dingen 🙂 )

 14. Grappig, ik hoor de laatste tijd meer mensen klagen dat ze zwaarder en stijver zijn geworden het afgelopen jaar. Zelf ben ik alleen wat zwaarder, maar dat werk ik volgende week wel weer weg met wat sneeuwbalgevechten. 😉

 15. Bekende namen voor mij Suske.
  Maar ik ben er nog nooit geweest..
  Langs het kanaal, doen Suske
  mijn aandacht zul je zeker hebben

  prettige dag

 16. Matroos Beek zegt:

  Dank voor de fietstip Suske! Lijkt me wel wat dit ritje.

 17. bertjens zegt:

  Stug doorrijden Suske… ☻

 18. Sjoerd zegt:

  Haha, ik heb nog nooit zoveel onbekende plaatsen in een zin gelezen, ik ga ze dadelijk eens opzoeken…

 19. ms zegt:

  Corona was aanpassen. Nà corona wordt het terug aanpassen. Dat laten je ledematen je nù al weten.

 20. John zegt:

  Gewoon gas geven en een beetje aan je stuur draaien in bochten. Dan lukt het je vast wel daar te komen. 🙂

 21. Karel zegt:

  mogge Suske
  een mooie stukje geschiedenis van het kanaal , dat veel werkgelegenheid bracht
  las dat je vroeger wel vaker bij de haven kwam om er iets te zoeken , maar we hebben nog te goed wat 🙂

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.