Langs het kanaal.

Toen ik gisteren een logje met foto van de havenbuurt poste besefte ik nog niet dat heel wat mensen Roeselare niet kennen. Dat is logisch want een wereldstad is Roeselare niet bepaald. Daarom dat ik besloten heb om nu en dan iets over de stad te schrijven met bijhorende foto’s.

Vandaag ga ik verder waar ik gisteren gestopt ben, in de havenbuurt. Deze morgen heb ik de fiets genomen en even richting kanaal gereden. Dat is hier zowat in de buurt. Veel kom ik er niet daar ik er niets meer te zoeken heb. Wat ik er dan vroeger wel te zoeken had vertel ik een volgende keer wel.

De foto boven is genomen aan wat men hier noemt “de kop van den voart”. Het startpunt van het kanaal als het ware. Vroeger stond hier een tolhuis. Nu is het een kleine groene zone.

Hierboven zie je hetzelfde gebouw dat gisteren op de foto stond. Het pand stond al een tijdje leeg maar volgens ik gelezen heb krijgt het mits de nodige verbouwing een nieuwe functie.

Dit is het voor vandaag. Als er genoeg interesse is ga ik morgen verder met dit onderwerp.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

26 reacties op Langs het kanaal.

 1. Goed dat je even naar dit logje hebt gelinkt, Suske, mooi om zo wat aan de weet te komen over Roeselare.

 2. Pingback: Langs het kanaal ! | De dingen des levens !

 3. meninggever zegt:

  IK ken de omgeving niet en dus is het interessant om mee te lezen en te kijken naar wat de echte kenner er over kan vertellen. Ook al omdat er vaak zo’n aardige geschiedenis aan vast zit…

 4. Villasappho zegt:

  Je eigen stad beschrijven heeft wel wat. Voor mij lijkt het nu wat grauw allemaal maar ook dat geeft sfeer.

 5. Koen zegt:

  Ik weet erg weinig over Roeselare. Nochtans hoorde ik er wel veel verhalen over. Mijn moeder woonde in ‘de oorlog 40-45’ in Roeselare bij een tante en ging daar dus naar school. Ik weet dat ik zelf als kind een paar keer op bezoek ben geweest bij die tante – uiteraard met mijn ouders. Dus meer stukjes over Roeselare zijn meer dan welkom.

 6. Yova zegt:

  Hun hebben de best gedaan om te opvrolijken. Moet wel van houden. Beter zo dan niks. Ja toch…. Fijne dag.

 7. ZON-nebloem zegt:

  ik moet googlen om roeselare te vinden, ik ben er nog nooit geweest
  Een @->- voor jou.

 8. joke_dev zegt:

  Ik ben ook een West-Vlaming maar heb nooit geweten dat er een haven in Roeselare is. Ben dus heel nieuwsgierig.

 9. logbankje zegt:

  Altijd leuk om iets van een andere stad te zien, kan ik wel van genieten.
  Het is duidelijk dat er in de havenbuurt wordt gewerkt.
  Wel grappig dat men graan op de fabriek heeft geschilderd. Hans

 10. ms zegt:

  Doet wat denken aan de uithoek van de vaart van Leuven vóór ze die onderhanden namen.

 11. altijd leuk om een andere stad eens te zien. Kom maar op met je verhalen.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Bertie zegt:

  Het doet me denken aan de oude gedeelten van de Zaanstreek.
  Ga gerust door met je uitleg, twee foto’s zeggen nog niet veel… 🙂

 13. Marry zegt:

  Industrieterreinen fascineren me. Het lijkt wel alsof daar heel andere regels gelden.

 14. Matroos Beek zegt:

  Ik was nog maar één keer in mijn leven in Roeselare, maar dat was enkel in het ziekenhuis waar mijn toenmalige echtgenoot terechtkwam met een knieblessure. Meer heb ik toen niet gezien van Roeselare. Fijn om de stad via jouw blog toch wat beter te leren kennen.

 15. marjolijn1 zegt:

  Nieuwe dingen zien is altijd leuk…!!

 16. Karel zegt:

  dat is ook een goede bestemming , een nieuwe start voor het bedrijven terrein
  zeker goed voor de werk gelegenheid

 17. Het lijkt me industrieterrein. Het gebouw zal een nieuwe functie krijgen maar het lijkt me geen woonbestemming

 18. Karel zegt:

  ja Suske
  ga maar fijn verder zo , ik en vele met mij mogen graag wat leren van andere oorden en plaatsen
  zou een mooie woonbestemming kunnen worden dunkt mij , betaalbare appartementjes
  niet zoals b.v in Amsterdam onbetaalbaar 😦

 19. Sjoerd zegt:

  Van mij mag je gewoon verder gaan. Ik vind het leuk wat anders van Roeselare te horen…

 20. rietepietz zegt:

  De kans dat ik zélf Roeselare kom bekijken is klein , dus altijd leuk om even met jouw camera mee te kijken.

 21. Ik ben zeker geïnteresseerd! Een jaar of wat geleden heb ik een uurtje of twee door de binnenstad van Roeselare gelopen, maar dat is veel te kort om er ‘echt’ iets van te weten en in de buurten buiten het centrum ben ik niet geweest. Dus graag meer Suske!

 22. Ze hebben in elk geval hun best gedaan, om het op te vrolijken Suske.

 23. Rebbeltje zegt:

  Ze hebben het in ieder geval fleurig behangen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.