Even terug naar wat niet meer is !

Geprikkeld door de reacties van het vorlge logje besloot ik om eens mijn fiets te nemen en richting kanaal te rijden. De fietsketting dient vervangen, maar dit terzijde. Ooit woonde ik daar in de buurt, maar een volgende keer meer daarover.

De straat hierboven op de foto, daarlangs reed ik lang geleden naar school en later naar het stadhuis om te werken. Een typisch smal kronkelend straatje waarlangs weinig huizen stonden, maar wel veel boerhoven en weides. Tegenwoordig is veel verkaveld of gebruikt als industrie. Je zal er maar wonen. Blij dat ik daar niet meer woon.

Er is weinig overgebleven van dat toch recent verleden. Hierboven zie je een oude roestige poort. Overblijfsel van een boerderij die zich daar ooit bevond. Een deel van de grond is nu industrie die je op de achtergrond ziet. Verder heb ik niets meer teruggevonden van de tijd dat het hier nog landbouw was.

Tot zover deze aflevering. Meer volgt binnenkort.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

29 reacties op Even terug naar wat niet meer is !

 1. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja zo is het bijna overal gegaan , van hoe wij als jeugd woonden , is vaak niet meer terug te vinden ,

  fijn weekend groet

 2. ms zegt:

  Dat krijg ik soms ook. Aan iets denken en het dan willen bekijken. Alleen is mijn verleden niet zo met de fiets te bereiken.

  😉

 3. John zegt:

  Ja, alles is onderhevig aan verandering, verloedering, verval. Soms sloop. Het is wat het is.

 4. MyriamC zegt:

  Het is overal hetzelfde. Ons ooit zo rustig dorp staat nu ook vol appartementenblokken van projectontwikkelaars.

 5. Bertie zegt:

  Dingen veranderen, zo gaat dat. Zou niet goed zijn als alles bleef bestaan.

 6. Alles veranderd Suske, soms beste een beetje verdrietig hoor.

 7. alles verandert Suske

  en daar is niets tegen te doen

  groeten

 8. Roeselare is zo’n gebied waar de industrie als een zwerende etterbuil blijft exploderen. Hier in Brugge wordt ook veel te veel verkaveld, maar gelukkig blijft er oog voor veel groen.

 9. Sjoerd zegt:

  Dat is wel een heel triest beeld wat je daar schetst.

 10. Matroos Beek zegt:

  Wat ontzettend jammer Suske… triestig gewoon.

 11. meninggever zegt:

  Juist dezer dagen zette een dramatische gebeurtenis in de familie me weer op scherp v.w.b. het verleden. De straat waar ik ooit opgroeide. Het huis verdwenen en vervangen door typische sociale nieuwbouw. De lagere school…verdwenen! De kathedraal…verdwenen! Winkels verdwenen. Het garagebedrijf tegenover ons oude huis…verkleind en in andere handen overgegaan. Niks is meer hetzelfde….Slechts wat je koestert bleef. Maar alleen als herinnering…

 12. Rebbeltje zegt:

  Mijn ouderlijk huis werd verkocht dus kon mooi ff naar binnen gluren en niks was meer het oude behalve de kersenboom in de tuin 😉
  Fijn weekend

 13. Dat is geen vrolijk stemmend beeld. Maar het zal op de meeste plaatsen niet (veel) anders zijn. In mijn huidige woonplaats Drachten kan ik dat soort beelden ook genoeg schetsen.
  Volgens mij is er in het gehucht waar ik geboren ben nog weinig veranderd rond het toenmalige ouderlijk huis.

 14. Suskeblogt zegt:

  Roeselare begint meer en meer op een betonnen bunker te lijken.

 15. Tine de Jong zegt:

  Waar ik eens had gewoond is ook niet meer wat het was en ach alles veranderd met de jaren wel. Ook de vorige blogjes gelezen hoor.

 16. Leuk Suske! ik kijk uit naar het vervolg!

 17. rietepietz zegt:

  Dat overkomt me ook altijd wanneer ik de buurt waar we vroeger woonden bezoek, ondanks dat er deels nieuwbouw staat is de boel erg verpauperd.

 18. Suskeblogt zegt:

  Idem hier. Nieuwe woningen waar vroeger weide was. Voor de rest industrie en hier en daar iets roestigs dat laat zien dat het daar vroeger anders was.

 19. rietepietz zegt:

  Gewoon niet meer gaan kijken ,is beter.

 20. Suskeblogt zegt:

  ik heb nog enkele foto’s van mijn oude omgeving genomen gisteren. Die toon en bespreek ik volgende week. Nu blijf ik er een tijdje weg.

 21. logbankje zegt:

  Herkenbaar beeld, soms kom je nog de sporen tegen van het verleden.
  vooral als je er als jongere bekend ben met de omgeving zie je ook de veranderingen. Hans

 22. Bij mij in de straat waar ik opgegroeid ben staan de huizen net zo als vroeger, maar verder, is de heel omgeving bijna veranderd. Jammer eigenlijk.

  Love As Always
  DiMario

 23. marjolijn1 zegt:

  Alles verandert, waar je weinig aan kunt doen…!

 24. Een tijdje geleden ben ik terug geweest naar mijn geboorteplekje in Tilburg. Het bestaat nog steeds. Maar inderdaad, veel is in de loop van de jaren veranderd. Jammer maar je houdt het niet tegen.

 25. Suskeblogt zegt:

  Inderdaad, je houdt het niet tegen maar wel vind ik het jammer dat veranderen niet altijd verbetering of gewoon mooi is.

 26. Ik denk dat het overal wel zo is. Boerenhoven worden buitenverblijven en oude huizen worden als tweede verblijf verbouwd en in het centrum van steden worden huizen platgegooid en zetten ze er grote appartementsgebouwen op. Als je naar oude prentkaarten kijkt bv van mijn eigen gemeente dan staat het schreien je nader dan het lachen. Zo’n mooie huizen en zo mooi afgewerkt , in ruil staan er karakterloze buildings op.

 27. Spijtig hé Suske, meer en meer vind je dat terug, weg met landbouw en natuurgebied.

 28. Sommige veranderingen zijn echt geen verbeteringen helaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.