Corona burn out ?

Op dinsdag (gisteren dus) stond ik naar traditie aan de ingang van de dinsdagmarkt ter hoogte van het Polen plein. Groot verschil met vorige corona-versies was dat nu alle marktkramers aanwezig mochten zijn met hun kraam. De voorbij weken was het 50 % de ene week, 50% de andere week.

Het gevolg van deze aangepaste aanpak was dat er nu heel wat meer kooplustig volk naar de markt kwam. Bij mij stonden ze soms aan te schuiven. Van enige afstand houden was geen sprake meer. Hier en daar iemand met mondmasker op, maar niet in staat de regels toe te passen. Gebrom en bepaalde opmerkingen waren het gevolg, vooral als ik beleefd vroeg de daarvoor voorziene uitgangen te gebruiken en niet de ingang. Toch slaagden er enkelen in om langs mijn rug om naar buiten te sluipen terwijl ik mijn aandacht moest gebruiken bij deze die binnenkwamen.

De meeste mensen denken dat het coronatijdperk reeds achter ons ligt en hebben geen zin meer om regeltjes te volgen. Dit bleek niet alleen mij op te vallen. Hier en daar hoorde ik een witte raaf die vond dat de versoepeling er veel te vroeg gekomen is. “Wait and see” zeg ik dan of “stay safe”.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Corona burn out ?

 1. ms zegt:

  Ik heb geen zin in ambras, dus haal ik mijn schouders op bij sommigen hun gedrag. Enkel als ze mij te na komen zal ik wél vragen om afstand te houden. Verder tracht ik gewoon voor onze eigen veiligheid te zorgen.

 2. Matroos Beek zegt:

  Ik hou ook nog steeds voldoende afstand maar merk dat de meesten de preventiemaatregelen nu in de wind slaan.

 3. Velen kijken blijkbaar met verlangen uit naar de tweede golf, de volgende ‘opsluiting’. Het mens’dom’, een soort apart!

 4. John zegt:

  Tja, als je weet hoe ernstig het verloop van de ziekte kan zijn dan kijk ik wel uit met wat ik doe. En lui die te dichtbij komen jaag ik wel weg.

 5. Karel zegt:

  mogge Suske
  die corona is nog niet weg
  ik zie ook het gedraag van mensen die denken van wel
  ik trek er zelf ook op uit , maar houd me aan de regels

  ik had gister een mooie dag een lange ook , dus ik kwam gister avond niet meer toe aan de pc 😁 , een mooie wandeling van 26 km was het , had 1 buitje , maar verder heerlijk weer
  vandaag rustdag
  geniet de dag

 6. Op deze manier kan je erop wachten dat het fout gaat Suske.

 7. Bertie zegt:

  Mensen geloven dingen pas als ze ze zien. Pas bij een eventuele volgende uitbraak, dus.

 8. Jij hebt op dat moment toch wel je mondkapje op. Blijf veilig, denk aan jezelf.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Rebbeltje zegt:

  Er zullen er altijd zijn die de regels aan hun laars lappen…
  Probeer me zo goed mogelijk aan de regels te houden maar met de kleinkinderen vind ik dat moeilijk. Als een 3 jarige je in de armen vliegt duw je die niet zomaar weg.
  En geniet je van dat moment. Erg hè
  Groetjes

 10. bvision zegt:

  Ik snap het ook niet… in Australie begint het weer van voor af aan…

 11. Koen zegt:

  Omdat ik geen dokter ben, houd ik me aan de opgelegde regels (ook al vind ik ze soms vervelend of overbodig).

 12. klaproos zegt:

  bah, eigenwijsneuzen, ze hebben zichzelf te pakken hé.. als dat het ergste was vooruit,
  stay safe suske

 13. sommigen schijnen te denken dat het geen kwaad meer kan Suske…

  niet te geloven
  groeten

 14. marjolijn1 zegt:

  Ja, voor velen wordt het steeds moeilijker, en we zijn er nog lang niet vanaf, dat wordt nog wat…

 15. rietepietz zegt:

  Heel vervelend als mensen de regels niet meer willen opvolgen. En behoorlijk dom natuurlijk want zó veilig is het nog niet allemaal.

 16. Greta DH zegt:

  Spijtig genoeg zijn er een hele reeks covidioten. Vandaag ging ik in Aken inkopen, net over de grens, een kattensprong ver. Veel maskers op straat én je stapt geen winkel binnen zonder er eentje op te hebben of je word vriendelijk maar nadrukkelijk gevraagd een masker op te zetten. Zou ook in ons België-landje mogen toegepast worden. Maar dat ik mijn persoonlijke mening..

 17. Villasappho zegt:

  Vandaag kwam er 1 naast me staan kuchen toen ik als een speer afstand nam was ze beledigd. En straks weer janken dat ze niet naar de kapper kunnen of zoiets dergelijks.

 18. Suskeblogt zegt:

  inderdaad, omdat de regels versoepelen denken velen dat alles weer mag en kan. Het virus is nog niet dood.

 19. rietepietz zegt:

  Het blijft toch nog even oppassen als je veel onder de mensen komt.

 20. RenéSmurf zegt:

  Het blijft voorzichtig zijn, meer kan je niet doen.

 21. logbankje zegt:

  Het is weer fijn dat het gewone leven weer gaat beginnen, maar als men het zo wil houden moet men toch beter opletten. Hans

 22. ZON-nebloem zegt:

  ik houd afstand, volg regels, blijf niet te lang, ik maak het niemand lastig
  -€en @->- voor jou.

 23. meninggever zegt:

  Sinds we op de Amsterdamse Dam 15.000 BLM-protesteerders op een kluitje zagen staan met instemming van de linkse burgemeester, maling aan alle coronaregels, midden in de lockdown, neem ik alles maar met een korreltje zout. Ook in andere steden legde men deze lieden weinig in de weg. Kennelijk is het ene doel het andere niet. En hebben dit soort lieden minder last van besmetting dan het meer normale volk. Intussen is wel duidelijk dat in de buitenlucht de kans op besmetting minder groot is dan bij hen die (al kwetsbaar) in verpleeghuizen op een kluitje wonen, of hand in hand in een kroeg de besmettingen uitwisselen. Zo doen die virussen dat….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.