De zomer van wie ?

Toen ik vorige week langs het oude zwembad fietste zag ik deze muurschildering. Ik nam een foto en zou de reden hiervan wel eventjes opzoeken.

Kunstenaar Matthew Dawn maakte onlangs een muurschildering op de gevel van het voormalige Spillebad in Roeselare. Het gaat om een promotie voor het nieuwe VTM-programma ‘De Zomer Van’, waarin tv-maker Eric Goens bekende gezichten volgt en polst naar hoe zij deze uitzonderlijke zomer beleven. Onder andere Natalia, Piet Huysentruyt en Dany Verstraeten zijn op de mural te herkennen.

Gezichten die in NL niet gekend zijn vermoed ik. Toch leuk om eens te tonen hier op deze blog.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op De zomer van wie ?

 1. Karel zegt:

  mogge Suske
  mooi geschilderd , maar de namen zijn mij inderdaad onbekend
  de enige keren dat ik naar de Belgische tv kijk is tijdens de koersen , meest dus sporza
  helaas beleven zij ook een absurd jaar 😦
  geniet de dag

 2. John zegt:

  Ik ken er inderdaad werkelijk geen een, maar ik ken ook niet veel BNN’ers hoor.

 3. shivatje zegt:

  Wie mij echt opvalt en herkenbaar is vind ik dan is Natalia
  Danny en piet had ik er niet van gemaakt
  Is wel mooi gedaan.

  Aum Shanthi

 4. Ik ben Vlaming maar (her)ken er geen enkele van 🙂 !

 5. Tine de Jong zegt:

  Heel mooi gemaakt en inderdaad onbekend voor mij.

 6. Bertie zegt:

  Knappe aankondiging voor een programma.
  En nee, ik ken er niemand van, onthoud sowieso haast geen gezichten.j

 7. Dat is heel leuk gedaan, maar ik ken ze inderdaad niet.

 8. Matroos Beek zegt:

  Ik ken ze wel maar herken ze niet echt op dit levensgrote schilderij. Lijkt me ook heel moeilijk om dat te verwezenlijken. Het kan ook zijn dat deze mensen ondertussen een stuk verouderd zijn want ik ben al twintig jaar weg uit Vlaanderen en kijk nooit tv op VTM.

 9. ms zegt:

  Het is mooi gedaan, heel erg mooi zelfs. Maar zien we die hun kop al niet genoeg op de TV (ik niet, ik kijk dan niet) dat ze nu nog het straatbeeld moeten opsmukken?

 10. meninggever zegt:

  Belgie kent een grote traditie in dit soort schilderingen. Ik liep ooit en Brussel rond en keek me de ogen uit van alle beschilderde wanden van huizen. Veelal strip-gerelateerd, maar is in ons land met zijn gekte op gebied van vergunningen, ondenkbaar. De mensen die zijn afgebeeld ken ik niet. De Belgen die op onze kijkbuizen verschijnen zijn veelal bekender in NL dan in B. 🙂

 11. ik had er niemand van herkend Suske

  maar dat zal wel aan mij liggen..of toch niet

  prettige dag

 12. bvision zegt:

  De meesten ken ik niet, maar dat is ook niet belangrijk. Ik vind het een mooie muurschildering. het verfraaid het stadsbeeld, en daar gaat het om. De stad is een leefomgeving.

 13. Rebbeltje zegt:

  Onbekend maar wie weet komt daar verandering in 😉

 14. rietepietz zegt:

  Daar heb je gelijk in, de namen zegen me niets, maar veel van de in Nederland bekende namen zeggen mij ook niets hoor, de jongere garde wisselt zó vaak dat die namen niet eens meer opgeslagen worden in mijn oude brein!

 15. Suskeblogt zegt:

  dat is bij mij ook zo. Al die bekende vlamingen zeggen me zo goed als niets. Soms vraag ik me af waarom of waardoor ze bekend zijn.

 16. rietepietz zegt:

  Je bent tegenwoordig al gauw bekend op TV, maar ook weer nét zo snel vergeten.

 17. marjolijn1 zegt:

  Allen onbekend, en of ze dus lijken weet ik ook niet.

 18. Villasappho zegt:

  Ik kijk te weinig tv om ook maar iemand ervan te kennen. Moet ook maar zo blijven.

 19. Nee bij deze personen ken ik er geen. Bij ons (en jullie) kom niet op zijn naam die van die gewaagde reizen maakte of met kinderen iets spannends ondernam en dan nog de meneer van tetris die zou ik herkennen en de Pfaffs 😃

 20. klaproos zegt:

  🙂 ik ben blij dat jij weet wie het zijn, suske, ik herken er niemand van, mr ik vind ze wél erg mooi

 21. bij ons komen weleens BN’ers in de winkel, maar die herken ik dan weer eens niet. Dat vertellen mijn collega’s dan achteraf tegen me. Die uit de Belg herken ik helemaal niet.

  Love As Always
  Di Mario

 22. logbankje zegt:

  Voor Hollanders niet bekend, maar wel een prachtige mural. Hans

 23. Ik herken niemand, jammer voor de tekenaar.

 24. ZON-nebloem zegt:

  en ik als belg dacht eerst, wie is dat
  natalia had ik er niet uitgehaald
  piet na effe kijken
  danny omdat je het schrijft
  de rest herken ik dus niet zonder naam
  -€en @->- voor jou.

 25. natuurfreak3 zegt:

  Eric Goens maakt knappe tv programma’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.