persoonlijke vragen over muziek ! SLOT !!!

8. Is je muziek smaak veranderd door de jaren heen?

Geen idee. Slade en Mud zijn allang in mijn archief opgeslagen alhoewel ik nu en dan hun hits wel eens loslaat op Youtube. In de jaren 1980 luisterde ik vooral naar muziek die in de dancings gespeeld werden. Ter afwisseling draaide ik dan thuis muziek van the Cure; the Cramps en Sisters of Mercie. Ook Springsteen stond tussen mijn collectie. Tegenwoordig laat ik de meeste moderne muziek aan me voorbij gaan. Veel te braaf en te soft voor mijn smaak. Grote namen als Adèle gaan aan mij voorbij en de muziek die ik via radio en TV opvang lijkt wel door boekhouders geschreven en opgenomen te zijn. Nu en dan blijft er een nummer in mijn achterhoofd plakken, maar zes maanden later ben ik het reeds lang weer vergeten. Ik word oud vrees ik. Dit nummer trok dit jaar mijn aandacht :

Niet bijzonder origineel want het doet me te veel aan Linkin Park denken. Toch klinkt het lekker.

9. Top 3 favoriete albums?

Transformer van Lou Reed
Never mind the bollocks van The Sex Pistols
De eerste van Roxy Music.

Deze drie staan in willekeurige volgorde en kunnen desnoods vervangen worden door andere albums. Ik ben vooral een single freak geweest. De beste langspelers duren hoogstens 40 minuten en staan vol goede songs. Nu duren CD’s soms 80 minuten en behalve 1 of 2 nummers staat er grotendeels bagger op.

Punk maakte aanvankelijk geen grote indruk op me, maar gaandeweg werd ik er toch door beinvloed qua muzikale smaak. Vooral de “doe het zelf” mentaliteit sprak me aan. Veiligheidsspelden daarentegen liet ik voor wat ze waren.

10. Wat zijn jou recentelijke ontdekkingen die je anderen aanraad?

Na die aanslagen in Parijs heb ik eens opgezocht wie die Eagles of Death Metal zijn en ik was aangenaam verrast. Muziek met een hoge dosis humor en krankzinnigheid kan er bij mij altijd in.
Echt aanraden doe ik dit niet, zoek het zelf maar uit !

Ziezo deze “tag” zit er op net als 2015.
Ik wil gerust zelf iets maken over muziek in mijn leven,
maar of hier vraag naar is valt te betwijfelen.
Laat de reacties maar komen !

Fijne eindejaars en het beste voor 2016.

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op persoonlijke vragen over muziek ! SLOT !!!

 1. fietszwerver zegt:

  nu Suske je weet inmiddels wel dat ik een muziek leek ben
  denk dat ik toch ben blijven hangen in de tijd van mijn jeugd , al wat ik nu hoor , als ik het al hoor is 1 oor in ander oor uit

 2. Suskeblogt zegt:

  Dat gevoel heb ik ook Karel. Ik houd nog steeds van muziek maar volg de huidige ontwikkelingen niet meer, voor zover er nog iets “gebeurt” op dat vlak.

 3. bentenge zegt:

  Muziek smaak… zou die veranderen ? Goede vraag. Ik heb ook geen idee.

 4. Frank-103 zegt:

  Meeste artiesten hebben nu maar 1 of 2 leuke nummers, de rest vind ik niks. Maar ik luister graag naar Eminem of andere artiesten die niet te weinig bas in de muziek verwerken…..

 5. Bertie zegt:

  Met het ouder worden veranderde mijn smaak zeker, net als alle andere smaken. Niet veel maar merkbaar. Ik vraag me, bijvoorbeeld, af hoe ik ooit heb kunnen zwijmelen bij Freddy Quinn en Neil Diamond. Daarvoor geneerde ik me later dood, ik moet een onnozel kind zijn geweest. 😦

 6. marjolijn1 zegt:

  Ja wel veranderd, in die zin tenminste dat ik ook naar veel niet meer luister.
  Ik hoef ook al die moderne radio/tv muziek ook niet.

 7. rietepietz zegt:

  Veel van de moderne muziek gaat helemaal aan me voorbij, M’n laatste “ontdekking in het heden was Racoon! De door jou genoemde bands hebben meestal niet mijn voorkeur maar uiteindelijk maakt élke band wel eens iets leuks dat ook in mijn straat je valt.

 8. A v/d Aa zegt:

  Mijn muzieksmaak is inderdaad veranderd, was het vroeger Engelstalig, is het nu het Nederlandstalige dat me meer trekt.
  En ik ben nooit voor takkeherrie geweest, zo ook niet voor knallend vuurwerk….
  Kijk uit voor het vuurwerk, inclusief rondvliegende champagnekurken en oliebollen…. 😉
  Wens je een goede jaarwisseling en tot volgend jaar……

 9. Ileana zegt:

  La Multi Ani 2016— Happy New Year 2016


  Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. LA MULŢI ANI!
  Consider the passage of years as a target. You can go through this gate into the new year and to take with you only good things and thoughts. HAPPY BIRTHDAY! 10. Muziek is een mooi iets om jezelf te uiten, te laten zien. Het zegt veel over je.. over je gehele ik, maar ook hoe je je nu voelt.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Kakel zegt:

  Mijn muzieksmaak is volgens mij niet veranderd. Ik geniet nog steeds van mijn “oude” muziek maar er komen jaarlijks wel nieuwe “bandjes” bij. Alhoewel het minder wordt omdat ik weinig radio luister. Fijne jaarwisseling, Suske! En de allerbeste wensen voor jou en al je dierbaren.
  Lieve groet

 12. logbankje zegt:

  De muziek smaak veranderd zeker in de loop der jaren, maar veel blijft ook fijn om te beluisteren.
  Zie wel overeenkomst.
  Het was een fijn jaar om je gedichten te lezen, hoop het komende jaar het te blijven doen.
  Wens je een prima jaarwisseling toe. Hans

 13. hier staat de radio de hele dag op, dus ik blijf goed op de hoogte, straks om 10u begint de tijdloze, dat moet ik helemaal horen…Ik blijf natuurlijk ook graag bij, ik heb mijn favorieten van vroeger, mud en boney m, jonathan richman, iron maiden blijven in mijn hart, maar dit jaar heeft future island mijn hart gestolen.
  Het nieuwe jaar komt er aan…
  bijna 2016 met 366 mooie dagen
  We hebben weer nieuwe wensen,
  nieuwe toekomstplannen.
  Dus.. ga er voor.
  Dan kun je veel mooie dingen beleven.
  A Happy 2016 van Lutje

 14. fietszwerver zegt:

  mogge Suske
  ja we wachten af wat deze idiote winter nog in petto heeft
  de natuur zal zich wel redden , als men er zich niet teveel mee bemoeid
  ik zal zo drie wijken kranten bezorgen , dus mijn dag ik wel bezet
  geniet de dag

 15. gerdaYD zegt:

  Jammer en helaas: aan alle mooie liedjes komen een eind, ook aan die welke je voor ons uit je persoonlijke smaak serveerde Suske. Bedankt daarvoor, zo leerden we ook je muziekkeuze kennen waar ik eerlijk gezegd wel achter kan staan…
  Fijne overgang van oud naar nieuw hé en moge 2016 je goede dagen schenken, ook wat je geliefde dochter betreft!

 16. Jaixy zegt:

  Hele fijne jaarwisseling.
  Hihi ik hou van oude en nieuwe muziek. In een gezellige mix.

 17. smaken veranderen, zonder enige twijfel Suske

  een prettig eindejaar en een gezond en vreugdevol 2026 gewenst !

 18. Villasappho zegt:

  Hmm dat Throne is zeker niet vervelend maar behalve dat ik zo snel geen ander nummer van hun kan vinden, ben ik het na een minuut alweer zat omdat ik idd aan Linkin Park denk. Wel een leuke tag!

 19. Billy zegt:

  de muziek van tegenwoordig te braafjes???
  Je luistert naar de verkeerde post op de radio, Suske!

  😀

  Het nummer van Throne ken ik ook, al zei het me eerst niets. Namen (en teksten) onthouden is nu eenmaal een zwak punt van me…

  Geniet van je dag verder,
  en tot volgend jaar!!!

 20. hanry zegt:

  Mijn muzieksmaak is zeker veranded in de jaren.
  Was ik vroeger vooral op de Nederlandstalige tour, tegenwoordig meer latino muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.