Arbeid Adelt !

Arbeid Adelt! is een Belgische band, die sinds de jaren 80 Nederlandstalige absurdistische elektronische nummers brengt.

Arbeid Adelt! werd opgericht in 1981 door Marcel Vanthilt (pseudoniem Max Georg Alexander) en Jan Vanroelen (David Salamon). Ze braken door in Vlaanderen met het nummer “De dag dat het zonlicht niet meer scheen”. Het nummer zou oorspronkelijk “De dag dat de dokter geen pillen meer voorschreef” gaan heten, maar Jan Vanroelen vond dat maar niets. De tekst van het nummer werd gewijzigd in “De dag dat het zonlicht niet meer scheen”, wat leidde tot een conflict met John Terra, die een schlager met dezelfde titel had uitgebracht.

Andere muzikanten die deel hebben uitgemaakt van de band waren Luc Van Acker, Willy Willy en Dani Klein.

Die Marcel heb ik nog als klant gehad toen ik in het fietspunt aan het station werkte. Een heel vriendelijke en toffe gast dienen Marcel.

Groetjes en fijne dag gewenst.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Arbeid Adelt !

 1. Van Dani Klein ben ik een fan maar niet van Marcel Vanthilt

 2. ZON-nebloem zegt:

  hoe lang is dat geleden met marcel :o)
  Een @->- voor jou.

 3. RenéSmurf zegt:

  Dat klonk toen supermodern, en nu heel ouderwets, bijzonder eigenlijk.

 4. logbankje zegt:

  Arbeid Adelt, zegt me 123 niet zo mar wat.
  zal nog eens zoeken. Hans

 5. Marcel.. een pak zenuwen vind ik die man Suske

 6. Ik ken dit niet, maar is ook niet mijn genre.

  Love As Always
  Dimario

 7. rietepietz zegt:

  Nooit gehoord van de groep, maar inderdaad het doet wel een beetje denken aan Kraftwerk

 8. Als ik ‘Arbeid Adelt’ zie of hoor, denk ik altijd aan ‘Kraftwerk’. Zij hebben ook van die elektronische muziek en… ja, hoe noem je die sfeer? Ach, laten we naar een prachtig nummer – naar mijn smaak 😉 – luisteren en kijken van ‘Kraftwerk’.

  Vriendelijke groet

 9. Sjoerd zegt:

  Ik ken het nummer en de artiest niet, wellicht een gebrek aan opvoeding.

 10. mizzD zegt:

  Arbeid adelt zijn in NL winkeltjes waar handwerkjes verkocht werden voor een goed doel. Die band ken ik niet, al herken ik (een heel jonge!) Marcel Vanthilt wel natuurlijk.. da’s een hele bekende Belg hehe.
  Die titel klopt wel niet.. de zon schijnt.. en dat is dan zonlicht.. zonlicht kan niet schijnen. 😉 Ze heddane het beter bij de eerste optie gelaten..!

 11. Marcel Vanthilt was in Nederland wel bekend van televisie. Ik weet niet meer welk programma hij presenteerde. Dit liedje zegt me niets maar de saxofoonpartij vind ik geweldig! En Dani Klein ken ik van Vaya Con Dios, waar ik een groot fan van ben.

 12. Frank103 zegt:

  Nee, nog nooit van gehoord. Opvallende kop heeft de zanger wel, al vermoed ik dat er meer nodig is voor een loopbaan als artiest.

 13. Rebbeltje zegt:

  Helemaal vreemd voor mij 🙂

 14. De naam Marcel Vanthilt ken ik wel, maar voor de rest zegt het me niets. Dit is best een geinig nummer, maar ik moet er niet teveel van achter elkaar horen, geloof ik.

 15. Matroos Beek zegt:

  Vermakelijk jeugdsentiment. Ik zag hen nog optreden in het jeugdhuis te Eeklo. Heel lang geleden…

 16. meninggever zegt:

  Ik herhaal mijzelf weer eens….nog nooit van gehoord….Maar ligt vast aan mij….

 17. goh, waar is de tijd, k zag die groep ooit op een festival, of was het een voorprogramma van iemand, k weet het niet meer, oeioei mijn geheugen

 18. Was een leuk nummer en groep. Ja de Marcel is een toffe. Heb er eens voor de VRT foto’s van genomen toen hij dat programma maakte met die oren 👂

 19. Bertie zegt:

  De nam zegt me vaag iets.
  Ik las de lyrics maar ook de tekst brengt me niet verder. De clip vind ik wel wat

 20. Karel zegt:

  mogge Suske
  zegt me helemaal niets , en zo te horen ook niets aan gemist 🙂
  rustige zondag groet

 21. MyriamC zegt:

  Ik ken Marcel alleen van op TV. Heb de naam Arbeid Adelt wel al gehoord, maar ken geen nummers.

 22. Patrick zegt:

  Daar hoor je helemaal niks meer van maar die Marcel heeft nog andere dingen op tv en radio gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.