Gorki !

Vandaag gaan we voor de tweede keer deze maand de vlaamsche toer op in “Muziek op zondag”.

De oorspronkelijke naam van de band was Gorky (Russisch voor ‘de bittere’).[bron?] De band bestond toen uit Luc De Vos (Gent, 12 juli 1962 – aldaar, 29 november 2014) , Wout De Schutter en Geert Bonne. In 1990 werden ze 3de in Humo’s Rock Rally, een bekende springplank voor jong Belgisch talent.[bron?] De eerste plaats werd dat jaar behaald door Noordkaap. In 1991 brak de band door met de single Anja, een liedje dat refereert aan de gelijknamige Nederlandse zangeres Anja uit de jaren zestig en zeventig.

Dit was het dan weer voor vandaag. Volgende week weer iets “vlaamsch” op jullie bord.

Fijne dag.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

24 reacties op Gorki !

 1. een heel eigen stijl
  zo populair was de groep en dan zeker Luc

 2. Leuk voor een optreden..

  Love As always
  Dimario

 3. Gorki kon ik nog net hebben, maar toen ik Anja hoorde werd het me teveel. Dat betekent dat het tijd wordt om naar bed te gaan. 🙂

 4. RenéSmurf zegt:

  Ja, leuk en vrolijk, dat kan er prima mee door.

 5. logbankje zegt:

  Gorki, inderdaad een bekende hit van ze.
  De Vos is zeker jong overleden op 52-jarige leeftijd. Hans

 6. Ik lees al in reacties dat deze band de grens naar Nederland nooit is overgestoken. Voor mij dus onbekend

 7. De naam Gorki ken ik wel, de muziek niet. Maar van Anja had ik überhaupt nog nooit gehoord. Helaas! Want wat een schit-te-rend liedje, De laatste dans. 🙂

 8. Bertie zegt:

  Ook mij niet bekend. Anja’s liedje wel, helaas.

 9. heel populair.. zeker in Gent Suske

  prettige zondag

 10. Rebbeltje zegt:

  Ha die heeft de grens niet gehaald…totaal onbekend 🙂

 11. mizzD zegt:

  Daar zag ik dus die mural van in Gent.. kon wel even niet op z’n naam (en die van z’n band) komen, maar wist wel wie het was. Deze man is in NL totáál niet bekend geworden.. jammer eigenlijk, maar komt wel vaker voor. Maar wie de Nederlandse Anja van dat nummer dan was..?.. zou ik ook niet weten!

 12. Patrick zegt:

  Het is toch goede muziek en Belgisch.

 13. MyriamC zegt:

  Natuurlijk ken ik zijn muziek maar ik ben geen fan.

 14. Luc De Vos veel te vroeg overleden. Goede nummers!

 15. rietepietz zegt:

  De band is een fenomeen dat geheel aan Nederland voorbij gegaan is denk ik, in ieder geval heb ik er nooit van gehoord.

 16. meninggever zegt:

  Excuus opnieuw, ik ken deze beschreven figuur niet. Maar goed dat er aandacht voor is hier,….

 17. Matroos Beek zegt:

  ‘Mia’ vond ik beter. En ook ‘soms vraagt een mens zich af’ en ‘lieve kleine piranha.’ Enz. Hij was toch een bijzonder type en daardoor ook onvergetelijk en zeer gemist in de Vlaamse muziekwereld. Ooit stond ik naast hem aan te schuiven in een kaaswinkel in Gent. Hij kwam zeer verlegen en lief over. Zo aaibaar. Ik denk dat hij zeer kwetsbaar was. Te lief voor deze wereld. Hij heeft zich doodgedronken.

 18. Karel zegt:

  mogge Suske
  totaal onbekend bij me , voor 1 nummer houd ik het wel uit , maar dan is het genoeg hoor 🙂
  rustige zondag groet

 19. Sjoerd zegt:

  Ik weet niet wat ik ervan kan zeggen. het klinkt goed, maar ik vind het niet bijzonder. Maar wie ben ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.