Jo Lemaire !

Jo Lemaire (Gembloers, 31 januari 1956) is een Belgische zangeres. In 1981 had ze een nationale en Europese hit met het Serge Gainsbourg nummer: “Je suis venue te dire que je m’en vais”.

Eind jaren zeventig begon Jo Lemaire haar muzikale loopbaan met de newwavegroep Jo Lemaire & Flouze. De groep werd opgericht in 1977 door Jo Lemaire en haar toenmalige echtgenoot Philippe Depireux. In 1978 werden in eigen beheer twee singles uitgebracht, “Stakhanov” en “Thief Forever”. In 1979 volgde het gelijknamige debuutalbum Jo Lemaire + Flouze. De volgende single “So static” uit 1979 was redelijk succesvol. In 1980 volgde het tweede album Precious Time, met de gelijknamige single. Het was het derde album Pigmy World waarmee de groep in 1981 echt doorbrak. Met haar cover van Serge Gainsbourgs “Je suis venu te dire que je m’en vais” had ze zowel in België als de rest van Europa een grote hit.

Voila, c’est fini ! Volgende zondag start ik met weer iets anders. Waarmee ik dan jullie oren zal teisteren horen jullie wel.

Salut !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Jo Lemaire !

 1. marylou zegt:

  Ik ken haar wel en ook dit nummer

 2. meninggever zegt:

  Ergens ken ik haar wel. Het plaatje laat een erg fraaie dame zien in een sexy outfit. Zou ze er nu nog in passen en zich zo voelen??

 3. De naam Jo Lemaire heb ik wel eens gehoord, maar dit nummer hoor ik nu echt voor het eerst.

 4. Ik heb nog eens geluisterd, maar ergens heel vaag achter in mijn hoofd zit een kleine herkenning.

  Love As Always
  Dimario

 5. logbankje zegt:

  Jo Lemaire, heeft leuke hits gemaakt, vooral muziek tijdens het naar huis rijden. Hans

 6. mizzD zegt:

  Denk dat ze eerder in BE bekend was dan in NL.. heb in ieder geval nog nooit van haar gehoord.

 7. een nummer dat indertijd heel populair was Suske..
  maar beter werd het achteraf iet

  groeten

 8. rietepietz zegt:

  Haar naam ken ik wel, maar eigenlijk totaal niets van haar werk, ook dit nummer ken ik niet. Ze weet weet wél hoe ze een pittige foto moet maken.

 9. doriske zegt:

  héél knappe zangeres.

 10. Rebbeltje zegt:

  Kende haar helemaal niet maar is best mooi om te horen 🙂

 11. Matroos Beek zegt:

  Heel mooi. Echt iets uit mijn jonge jaren. Mooie herinneringen.

 12. Yova zegt:

  Ik ken ze haar niet. Wel mooie muziek om te luisteren. En nooit van gehoord. Fijne dag.

 13. picpholio zegt:

  Ik blijf het een prachtig nummer vinden hoor !

 14. Bertie zegt:

  Haar naam was bekend genoeg, toch ken ik dit liedje maar half. Straks nog eens luisteren.

 15. remi1000 zegt:

  Er gaat al 40 (!) jaar geen dag voorbij waarop dat ik niet minstens één keer “Je suis venue te dire que je m’en vais” draai, in deze uitvoering, van Jo Lemaire. Voor mij het mooiste liedje Aller Tijden.

  Erg trots ook, dat ze mijn originele singeltje van haar handtekening heeft voorzien, toen ze optrad bij ons in Bladel. 20 jaar geleden alweer. Toen ik haar vertelde hoe mooi ik het vind, was ze oprecht blij en ontroerd.

 16. Ik had nog nooit van haar gehoord, maaar het klinkt gied hoor.

 17. Anoniem zegt:

  Deze liedje heb ik nooit van gehoord. Het wel goede muziek om te luisteren. Ik ken haar ook niet van. Fijne dag.

 18. Sjoerd zegt:

  Zeker wel van gehoord, mooi nummer ook.

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  nooit van gehoord , maar het klinkt me goed in de oren

  rustige zondag groet

 20. John zegt:

  Ze heeft in 2003 nog een album uitgebracht. Deze hit ken ik wel. Echt new wave ja. Van haar latere werk ken ik helemaal niets. Ben benieuwd wat er komen gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.