Ieder een vrolijk pasen gewenst !

De paassfeer is volop aanwezig in het dorp.
Gisteravond heeft nonkel Juul dit geilige feest volop gevierd in café Vlaanderen met in de ene hand een frisse pint en in zijn andere hand zijnen tweeloop om zo indruk te maken op de jonge deerne die op zijnen schoot zat en met open mond zijn wapen bewonderde.

Bij het naar huis komen in de vroege uurtjes zag hij een leeg kruisbeeld tegen de gevel van de kerk en wat verder een verward persoon die op een pispot zijn gevoeg deed. Vooraleer deze viespeuk goed en wel besefte wat er gebeurd was lag hij bewusteloos op zijnen rug tussen de brokstukken.

Een kruisbeeld in zo’n staat op Pasen kan natuurlijk niet, maar gelukkig waren Mieke en Alicia in de buurt.
Zij hadden zich net te goed gedaan aan de chocolade eitjes die zij uit de kont van de paashaas gepeuterd hadden. De paashaas zelf kon na deze pijnlijke behandeling nog niet goed op zijn poten staan en voor hij het goed en wel besefte waren de lieve meiden bezig hem met volle overgave aan het kruis te nagelen. Kwestie dat de lege plek opnieuw ingenomen is. De meeste mensen kennen toch het verschil niet meer tussen God en Paashaas tegenwoordig.

Toen tante Martha het resultaat zag kon zij er als devote katholieke niet mee lachen. Ze nam haar mattenklopper ter hand en achtervolgde ze de heel hard weglopende meiden om hun billen op te warmen en hun christelijke bagage terug op te frissen. Ondertussen lag nonkel Juul te recupereren van al dat Pasen- en ander gefeest in de varkensstal van boer Floris.

Groetjes en geniet met mate tijdens deze paasdagen.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ieder een vrolijk pasen gewenst !

 1. Ook voor jou prettige paasdagen. Ik hou de eieren in de ijskast en ga alleen van het mooie weer genieten en niet van enge paasdingen 🙂

 2. Rebbeltje zegt:

  Voor jou en je gezinnetje ook een vrolijk Pasen
  Geniet ervan

 3. uit de kont van de paashaas gepeuterd. Okay.. ik ben blij dat wij matzes eten en pesach vieren.

  Love As always
  Dimario

 4. Dank je wel Suske, voor jullie hetzelfde gewenst hoor!

 5. Karel zegt:

  mogge Suske
  toch niet zo gek dus , dat ik niet aan deze dagen doe 🙂

  geniet de dag

 6. Sjoerd zegt:

  Ik dacht dat Juul inmiddels al wel vertrokken zou zijn naar het front…

 7. John zegt:

  Jij ook fijne dagen. Hopelijk minder chaotisch dan die kerel op de poepdoos, want tussen de brokstukken eindigen wil eigenlijk niemand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.