Herman Brood !

Hermanus (Herman) Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij werd met de door hem begeerde en bewust geëtaleerde zeer flamboyante levensstijl de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock ‘n’ roll. Brood vertoonde uiteindelijk standaard ontwenningsverschijnselen zoals incontinentie, epilepsie en delirium tremens na jarenlang veelvuldig en overmatig amfetamine- en alcoholgebruik. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag pleegde hij zelfmoord door, met een afscheidsbriefje op zak, van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel af te springen.

Voor jullie heb ik zijn bekendste hit van onder het stof gehaald : Saturday Night !

Geniet maar verder van deze paasdagen !

Groetjes !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Herman Brood !

 1. Frank103 zegt:

  Hij wilde niet verder aftakelen, hij had ook flinke problemen met zijn hersenen. Goed dat hij dan van een flat springt en niet een machinist een hartverzakking bezorgt door voor de intercity te springen.

 2. logbankje zegt:

  Herman Brood, een bijzondere kunstenaar, musicus en malloot, hij had het allemaal in zich. Hans

 3. Blijft een geweldig nummer

 4. meninggever zegt:

  Herman was in onze stad een fenomeen. Bijzondere gast, maar ook uit een tijdperk waarin dat nog kon. Bijzondere muzikant, schilder, levensgenieter en gebruiker van verdovende middelen als een groothandel. Zijn einde was even spectaculair als nutteloos….

 5. John zegt:

  Paar keer live gezien, gesproken, en uiteraard ook muziek van in mijn collectie. Aparte kerel. Heeft erg veel gedaan in zijn veel te korte leven.

 6. waar is de tijd…..
  ik heb altijd genoten van zijn muziek
  .Een @->- voor jou.

 7. picpholio zegt:

  Talent had hij ongetwijfeld maar ik denk dat er ook nog veel andere dingen in de achtergrond leefden… Altijd jammer als iemand veel te vroeg heen gaat.

 8. Sjoerd zegt:

  Hij heeft geleefd, maar of hij ook genoten heeft is een tweede.

 9. Hij zat nog weleens in Harderwijk op een terrasje. Bijzondere man.

  Love As always
  Dimario

 10. rietepietz zegt:

  Hij was het levende bewijs van wat overmatig drugsgebruik met je kan doen. Het ergst was dat uiteindelijk voor zijn nabestaanden.

 11. Een groot musicus en kunstenaar. Jammer dat hij zijn snelle en intense levenswijze uiteindelijk niet bij heeft kunnen houden.

 12. Rebbeltje zegt:

  Toen was die nog knap 🙂

 13. mizzD zegt:

  Ik vond het leuk hem zo jong op die foto van Cuby &The Blizzard te zien hier laatst. Vond z’n muziek wel goed, maar niet hoe hij vrouw en kind achterliet.

 14. Ten tijde van de lp waarop Saturday Night staat zag ik hem in Groningen optreden. Toen nog vitaal en met een uiterst strakke band. Hij was heel lang verreweg de best uitziende Nederlandse popzanger, maar op het laatst een zielig wrak. Toch: Saturday Night – goed liedje!

 15. Karel zegt:

  hij deed van alles , helaas teveel van het verkeerde

 16. shivatje zegt:

  En specialist op alle vlakken

  Aum Shanthi

 17. Matroos Beek zegt:

  Ik zag hem ooit live optreden. Zijn witte hemd zat vol bloedsporen ter hoogte van zijn binnenarm. Zo stoned als maar zijn kan. Zo jammer dat zo’n talent zo zelfvernietigend leefde. Verslaving is een lelijk beest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.