Rabarber !

Gisteren zondag viel letterlijk in het water. Hevige wind en tonnen water die uit de lucht viel. Gelukkig heb ik mijn poncho zodat ik toch droog kan fietsen. Ik had in de voormiddag een kleine afspraak in het centrum. Plaats om te parkeren is altijd een probleem dus met de fiets.

Rabarber io komst

Door al dat natte weer en redelijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar beginnen de tuinen nu al tot leven te komen. Zo ook de rabarber in onze tuin. Dit alles doet aan de lente denken. Ik vermoed dat er geen echt winterweer nog zal komen, maar ik kan het natuurlijk verkeerd voor hebben. Afwachten dus.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Rabarber !

 1. Frank103 zegt:

  Ik heb geen groene vingers, als jij zegt dat het rabarber is geloof ik je direct. Maar als je had gezegd dat het een beginnende bamboestruik was had ik het ook geloofd!

 2. Wildcard zegt:

  Wij hadden dat vroeger ook in onze tuin staan, rabarber.
  Mijn moeder maakte er dan altijd confituur van.

 3. meninggever zegt:

  We zitten in een westelijke straalstroom die botst tegen een groot en koud hogedrukgebied in het Noorden van Europa. En dat verandert vooralsnog niet. Dus…..herfstweer i.p.v. winters…..Jammer maar helaas…

 4. doriske zegt:

  heerlijk, straks rabarber uit eigen tuin, je maakt er lekkere confituur mee, gezond als je er niet veel suiker bij doet en is helemaal niet duur.

 5. Hier zijn de knoppen van de nieuwe stengels rabarber ook al goed zichtbaar.

 6. Steekt die ook al zijn kop boven de grond! Allemaal vroeg hé

 7. Ik krijg meteen trek in rabarber!

 8. die zijn er vroeg bij

  jawel t kan nog altijd winteren, zelfs sneeuwen in maart

 9. ZON-nebloem zegt:

  nu al rabarber, dat is echt vroeg, maar ik vind dat niet erg, ik heb dat graag
  .Een @->- voor jou.

 10. logbankje zegt:

  Vandaag eindelijk een heldere zonnige dag, beter dan grijs. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 11. rietepietz zegt:

  Het is inderdaad groeizaam weer, ik zie ook al allerlei bolletjes boven de grond uitkomen. Om te fietsen was het echt minder goed weer, té nat en té veel wind.

 12. Rebbeltje zegt:

  Ha dat word dan later smullen van je eigen tuinrabarber 😉

 13. marjolijn1 zegt:

  winter, of geen winter, eind van de week een paar nachtjes nachtvorst, meer nog niet.

 14. ms zegt:

  Het voordeel is dan weer dat je de rabarber niet hoeft te gieten.

 15. Matroos Beek zegt:

  Ik verlang spontaan al naar rabarberconfituur.

 16. klaproos zegt:

  dat is waar dat kan tot minstens half mei hé, ik hoop voor je rabarber van niet,
  suske als je honden hebt móet je er uit, dus slecht weer bestaat voor ons niet, slechte regenkleding wel 🙂

 17. Het was ook hier in het noorden niet veel beter gisteren. Gelukkig zijn er momenteel de Olympische Winterspelen om dat soort dagen door te komen.
  Ik heb mijn laatste beetje hoop op winterweer ook laten varen. Tot eind februari krijgen we hooguit nog eens een paar maal wat lichte nachtvorst, denk ik.

 18. mizzD zegt:

  Ja, het was gisteren naadje qua weer.. niet te doen. Werd het aan het einde van de middag even wat minder nat, trok de wind ineens weer aan en kregen we nog een donderbui met hagel er achteraan..! Ik hoefde er gelukkig niet door, blijf liever binnen met zulke harde wind hoor!
  Rabarber.. mjammm!

 19. MyriamC zegt:

  Van mij mag het nog even winteren, als er dan maar een mooie lente en zomer achteraan komt.

 20. winterweer.. het kan nog Suske

  maar ik denk dat regen en wind ons deel zullen zijn

  prettige dag

 21. Bertie zegt:

  Binnenkort rabarbertaart en rabarbermoes…. jammie!

 22. Sjoerd zegt:

  Het lijkt wel of de natuur een beetje van slag is…

 23. Tine de Jong zegt:

  Vorig jaar was het ook geheel onverwachts dat de sneeuw kwam en vorst dus is het inderdaad afwachten. Die storm en al die regen van afgelopen dagen was niet zo erg fijn. En ja rabarber is ook waar ik van houdt. De marmelade maken of rabarber taart is yummie hoor. Ga het altijd bij landwinkel halen.

 24. marieclaire zegt:

  Het kan in april nog flink sneeuwen. Maar februari wordt een zachte maand.

 25. Yova zegt:

  Veel regen is te veel van goede geweest. Winter zie ik niet meer zitten. Misschien wel even nachtvorst. Het is overal goed nat. In Limburg hebben last van hoge stand van water. Het ziet niet zo best uit. Fijne dag.

 26. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik wist niet dat er kleine en grote afspraken bestonden , afspraak is toch afspraak ?
  nee ik verwacht ook geen echt winter weer meer , hoeft om mij ook niet
  geniet de dag

 27. John zegt:

  Ik verwacht ook geen echt winterweer meer. Mss nog eens wat nachtvorst hier en daar,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.