Omtrent progrock Klaatu en The Carpenters !

Klaatu was een Canadese progressieve-rockband uit de jaren zeventig, vernoemd naar het gelijknamige buitenaardse wezen uit de film The Day the Earth Stood Still. De band scoorde enkele hits met onder andere “California Jam” (1974), “Calling Occupants of Interplanetary Craft” (1977), “A Routine Day” (1979) en “Knee Deep In Love” (1980).

Over de band werd lange tijd gedacht dat het de Beatles waren die onder een pseudoniem platen bleven maken. Dit gerucht werd versterkt doordat op de albums geen informatie te vinden was over de samenstelling van de band en de bandleden.

The Carpenters maakten een cover van “Calling Occupants of Interplanetary Craft”.

Dit was het dus weer voor deze zondag. Geniet van deze hopelijk mooie dag.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

20 reacties op Omtrent progrock Klaatu en The Carpenters !

 1. Ja de Carpenters…grijs gedraaid.

 2. ZON-nebloem zegt:

  nooit van gehoord….
  .Een @->- voor jou.

 3. logbankje zegt:

  The Carpenters ken ik wel, maar Klaatu moet ik even nadenken.
  Klaatu bestond uit de volgende muzikanten: John Woloschuk, Dee Long, Terry Draper. Hans

 4. Rebbeltje zegt:

  Ha ook ik had er nog nooit van gehoord 🙂

 5. Kan me wel iets voorstellen bij een vermeende verstrengeling van de band Klaatu met de Beatles 🙂

 6. rietepietz zegt:

  De twee LP’s die ik van Klaatu heb worden gekoesterd, heerlijke muziek en ik herinner me inderdaad nog dat het gerucht ging dat het de Beatles waren. De cover van de Carpenters kende ik niét, het is redelijk goed gedaan al was ik geen fan van ze.

 7. Bertie zegt:

  Mooie clip, de muziek kende ik niet, ook niet van de Carpenters die ik nooit veel aan vond.

 8. Yova zegt:

  Deze muziek is zeker mooi om te luisteren. Ik vind tweede muziek om te luisteren. Het is oudje deze muziek. IK heb dit nooit van gehoord. Fijne dag.

 9. klaproos zegt:

  ohhh klaatu, ik was hélemaal fan van ze suske

 10. mizzD zegt:

  Toen ik de eerste clip aanzette, dacht ik even dat ik me vergist had en het The Carpenters al wáren.. hahahaa! Hoe kan men nu denken dat dat de Beatles zijn?? dan zou je op z’n minst een mannelijke zangstem verwachten! Had er in ieder geval nog nooit van gehoord, van Klaatu.. en The Carpenters is me wat ál te zoetsappige muziek. 🙂

 11. goede muziek van The Carpenters Suske

  prettige zondag

 12. Ik vond indertijd de beelden in de clips mooier dan de muziek, en dat is nog steeds niet echt veranderd.

 13. meninggever zegt:

  De Carpenters, meteen een herinnering aan begin jaren zeventig toen ik ze leerde kennen via vrienden van ons. Hij, de man van het stel, speelde gitaar en dan gingen we op het strand samen zitten zingen als de zon onderging. Elk nummer was bingo. Karen Carpenter was een geweldige zangeres. Hoe zoetsappig we het nu wellicht vinden…

 14. Sjoerd zegt:

  Ik zie of hoor geen overeenkomsten met de Beatles en Klaatoe. Beide nummers zijn het beluisteren waard.

 15. Oh, van deze band heb ik echt nog nooit gehoord. De Carpenters ken ik wel en het nummer ook maar ik wist niet dat dat een cover was.

 16. Klaatu begot, nooit van gehoord

 17. Matroos Beek zegt:

  Nog nooit gehoord of van gehoord…

 18. John zegt:

  Ja, heerlijke muziek voor zo nu en dan. De film is trouwens ook de moeite waard .

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  nooit van gehoord , en ik woonde de jaren ’70 nog wel in Canada 🙂
  regen en wind tot in de middag , geen weer om er uit , en om 09:30 de 5 km schaatsen met o.a Bart Swings uit België
  rustige zondag groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.