negerinnetetten kopen ?

De beroemde en tevens beruchte schrijver Herman Brusselmans heeft het weer voor elkaar gekregen door met zijn opmerkingen enkele personages de zaal uit te jagen.

Ikzelf lees zijn boeken niet dus kan die vent me in principe niets schelen of maken. Wel heeft hij een punt dat je tegenwoordig in alle omstandigheden moet oppassen met je woorden. De zogenaamde WOKE’s are watching you.

Nu ben ik ook het soort mens dat zich niet inhoud als hij spreekt dit dan tot ergenis van een schoonfamilielid waar ik tegenwoordig geen contact meer mee heb, gelukkig maar.

De vraag is : wat mag men nog zeggen zonder iets of iemand op de lange tenen te trappen. Zwarte Piet mag niet meer, neger ook niet. Oppassen dat je niet vrouwonvriendelijk klinkt enz. Wees maar niet negatief over abortus. Zo zijn er nog woorden en onderwerpen die niet meer kunnen.

Ik laat het voor wat het is en zal niet nalaten nonkel Juul verguisde woorden en onderwerpen in de mond te leggen.

Mvg

Ikke !

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

32 reacties op negerinnetetten kopen ?

 1. Als het zo verder gaat moet de hele geschiedenis herschreven worden. Laat een neger ene neger zijn en negerinnetetten gewoon …nog eens dat woord …hihihi! Straks is een chinees geen chinees meer en een indiaan geen indiaan meer en ga zo maar verder!

 2. ZON-nebloem zegt:

  negertetten zijn lekker, zeker die in de paarse verpakking
  .Een @->- voor jou….

 3. John zegt:

  Ik lees zijn boeken wel. Geweldige schrijver.

 4. Koen zegt:

  Ik heb nog maar net het echtelijk bed verlaten na een warme, intense omhelzing van en met mijn lieftallige echtgenote. Ik loop naar mijn werkkamer, klap de laptop open en zowat het eerste woord dat ik zie is … negerinnetetten. Tiens, is dit toeval? Wat een overeenkomst in mijn realiteit … nog geen twee minuten eerder heb ik twee dikke pakkerds geplaatst op allebei de … nee, ik ga dat Vlaamse woord hier niet opnieuw gebruiken. Ik geniet nog even na …

  Ik wens je een fijne dag en doe de groeten aan Nonkel Juul.

 5. Als je met respect over iemand praat, weet je toch dat het geen schelden is.

  Love As always
  Dimario

 6. frank-103 zegt:

  Ik vrees dat het nog veel erger gaat worden, denk maar aan Baba in Asterix en Obelix, aan de boeken van Kuifje en Sjors en Sjimmie, die worden straks allemaal verboden omdat ze niet politiek correct zijn. Hachelijk is het!,

 7. logbankje zegt:

  Dit alles wordt onder het mom van de vrijheid voor iedereen gepredikt, maar ondertussen wordt een grote groep mensen de mond gesnoerd. Hans

 8. rietepietz zegt:

  Hier was de naam van deze lekkernij negerzoenen, uiteraard nu óók in e ban gedaan. Toch zullen ze voor mij altijd zo blijven heten. Kan me voorstellen dat de naam bij jullie nog een extra “not done element in zich heeft zeker in kerkelijke kringen. Leuk weetje is dat weer.

 9. klaproos zegt:

  negerzoenen maar dat mogen we niet meer zeggen… ze heten nu dikmans, maar eigenlijk zou dat ook niet meer mogen 🙂

 10. Matroos Beek zegt:

  Andere tijden andere zeden andere woorden… maar soms is het wel héél lastig geworden.

 11. Rebbeltje zegt:

  Waarom dat nu “woke” moet heten ?
  En krijg spontaan zin in negerzoenen

 12. An de Koninck zegt:

  tja, tegenwoordig is het niet eenvoudig meer
  we moeten ons steeds maar aanpassen
  sinterklaas en zwarte piet moeten blijven, dat is altijd al zo geweest, zwart van de vuile schoorstenen toch…
  En Brusselmans, ja die kan raar uit de hoek komen, maar die speelt soms een typetje denk ik en doet dat opzettelijk om reactie te krijgen

 13. Brusselmans wordt gevraagd om dit soort teksten. Het is zijn – goedlopende – toko. (Hij heeft overigens mooie boeken geschreven – lees De Man die werk vond, en vooral: Ex- minnaar – tot-ie ophield met drinken en steeds meer ging zeuren. Ach, waar zijn de dagen van De Paganini gebleven!) Ikzelf ben gelukkig te oud om me nog iets aan te trekken van politiek correcte mores. En verder – leve Nonkel Juul!

 14. meninggever zegt:

  Het spijt me voor de Lange-Tenen-Brigade maar ik houd me niet in waar het al die flauwekul betreft. Het abjecte is dat vooral types die menen namens anderen te moeten handelen het felst zijn. Men spreekt namens vermeende slachtoffers van slavernij, mensen die lijden onze Zwarte Piet, die de Kerstman vreselijk vinden.. Men kleedt zich in het openbaar niet meer uit, want daar kunnen anderen aanstoot aan nemen, etcetcetc…Vreselijke mensen. Zichzelf opofferend omdat ‘anderen’ hier fijn kunnen leven. Of gratis voorzieningen treffen die voor oorspronkelijke bewoners niet beschikbaar zijn of blijven…..

 15. Bertie zegt:

  Brusselmans heeft al zoveel commentaar gekregen, zowel voor als tegen, dat ik niets meer durf te zeggen. ☻☻

 16. Ieder maakt zijn eigen keuzes. Een beetje respect voor elkaar kan dan van diverse zijden geen kwaad.

 17. doriske zegt:

  gelukkig ben ik geboren lang voor de woke-generatie.
  en bij mijn echte vrienden mag ik geheel vrijuit mijn mening formuleren en gewoon, gewoon zijn.

  • Suskeblogt zegt:

   Als ik moet oppassen voor ieder woord dat ik wil zeggen, dan zien ze me niet meer. Zo simpel.

   • doriske zegt:

    je kan gewoonweg geen relatie hebben met iemand waarbij je elk woord op een weegschaaltje moet afwegen.
    brusselmans is niet mijn favoriete schrijver maar de schrijfsters die zijn weggelopen bij het horen van datgene hij voorlas, hebben naar mijn mening verschrikkelijke lange tenen.

 18. ms zegt:

  Bij ons heetten ze trouwens ook “kletskoppen”.

 19. ms zegt:

  Ze leerden ons in de school dat we geld moesten inzamelen voor de arme negerkes, wat op zich al fout uitgedrukt was. Ze leerden ons namelijk dat het arme sukkelaars waren waar wij moesten voor zorgen. Ik was als kind al een eigenaardig wezen en vroeg me af waarom ze dan nog altijd blanke bazen aanstelden. Nu ja, das dan weer een andere discussie;

  Maar thuis werd de uitdrukking voor dat soort zoetigheid sowieso al niet getolereerd. Met een streng katholieke moeder en seks uit den boze …

  Is het er over? Soms en soms heel erg overdreven. Maar in andere gevallen was het hoogtijd dat er wat gebeurde en daar kan ik me dan ook achter scharen.

  Moet je nu opletten wat je tegen mij zegt? Alleen tegen diegenen die mij “Mijnheer” noemen zeg ik wel dat ik bepaalde attributen bezit die een mijnheer niet heeft.

  Het woord kan ik niet gebruiken. Ons moeder zou komen spoken.

  • Suskeblogt zegt:

   Mijn schoonmoeder stort nog steeds voor de missies, maar kan er niet over dat die “negers” zowat vlak voor haar deur passeren. Rare vorm van naastenliefde bij de katholieken.

   • ms zegt:

    Zo was de mijne niet. Ze was overkatholiek, seks was taboe maar de kleur van een mens op zich deed er niet toe.

    Ook toen twee mannen in het dorp samen een huis kochten vond ze dat de goegemeente daar niet over te oordelen had, want één van beiden had een goed-katholieke moeder.

 20. Ja het slaat wel wat de verkeerde kant op tegenwoordig. Woke heb ik even moeten opzoeken. Ik maak me er niet meer zo druk in tegenwoordig. Waarom mag een Eskimo geen Eskimo meer heten? Ik vond dat een mooi woord. Brusselmans kan wel heel hard schofferen en dan vooral vrouwonvriendelijk terwijl hij dan soms wel conservatief in het leven staat. Raar. Meestal worden mannen niet geschoffeerd… of je moet homo zijn. Maar ik eet nog kletskoppen!

 21. Sjoerd zegt:

  Voor mij mag zwarte piet ook gewoon zwart zijn en Negerzoenen of Jodenkoeken eten.

 22. WOKE… of soms problemen creëren, waar er geen zijn Suske…

  en Brusselmans komt wel vaker in de media door iemand te schofferen

  maar wat nu precies de aanleiding was, heb ik wel niet gehoord

  groeten

 23. mizzD zegt:

  Hier heetten die overheerlijke dingen negerzoenen..mag natuurlijk ook niet meer.. nu moet je ze gewoon ‘zoenen’ noemen.. tjaaaa.. het zijn toch brúíne..!! 😉 Ik vind dat men enórm doorslaat met die dingen, met dat WOKE.. ik wil niemand kwetsen, maar sommige dingen worden echt wel opgeblazen en problemen van gemaakt die er eerst nooit waren.

 24. Het is inderdaad een tijd waarin je op je woorden moet letten, terwijl tegelijkertijd mensen online agressiever zijn dan ooit. Een wonderlijke combinatie!

 25. Karel zegt:

  mogge Suske
  ik spreek zo ik gebekt ben , en zo ik het geleerd heb
  laat me door wat ik geschiedenis herschrijvers de les niet leren
  dus laat mij de negerzoenen en jodenkoeken en wat al niet meer , lekker smaken 😋
  geniet de dag

 26. marieclaire zegt:

  Ik trek me niets aan van dat woke-gedoe. Ik kan ook niet aan iedereen die ik voor het eerst ontmoet vragen of zij met “hun” aangesproken willen worden. Deze mensen willen “gewoon” geaccepteerd worden, maar waaraan moet ik zien dat ze “gewoon” een “hun” zijn? Ik ga mijn taalgebruik daar niet aan aanpassen. Gewoon.

 27. shivatje zegt:

  Ja in sommige gevallen moet men toch woorden wikken en wegen voor men ze zegt.
  Toch spijtig dat heel wat woorden niet meer gezegd mogen worden omdat ze confronterend zouden zijn.

  Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.