Familieman !

Donderdagnamiddag trok ik richting Staden, een buurgemeente van Roeselare, om kennis te maken met een eventuele klant. Een oude alleenstaande dame die haar tuin niet meer meester kan. Schoonzoon komt regelmatig langs om het gras af te rijden en de haag te snoeien, maar het onkruid laat zich niet temmen. Dus zochten ze hulp.

De kennismaking verliep vlot. Haar dochter was er ook en toen alles rond was, begon ze over mij. Eerst bleek ze me te herkennen van mijn toezicht destijds op de markt. Vervolgens liet ze weten dat we verre familie zijn van elkaar. Tja een familiemens ben ik nooit geweest. De meeste ooms en tantes zijn er niet meer en de neven en nichten zijn ondertussen ook ouders en zelfs grootouders geworden. Zoiets kan ik niet bijhouden.

In ieder geval was het feit dat ik langsgekoen ben en dat we verre verwanten zijn een geruststelling voor de moeder des huizes om met mij definitief af te spreken.

Zo blijven we bezig.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

21 reacties op Familieman !

 1. meninggever zegt:

  Uiteindelijk moeten we wel allemaal familie zijn, immers Adam en Eva en zo meer… Maar alle gekheid op een stokje, als ik sommige TV-series in NL mag geloven is de helft van de BN-ers hier familie van Willem van Oranje of zo. Dat kan natuurlijk never-nooit, maar het brengt wel kijkcijfers. Ik was al blij toen ik mijn eigen familiegeschiedenis van vaders kant liet uitvogelen en ontdekte dat er wat hoogwaardigheidsbekleders tussen zaten, en de lijn via via toch naar Duitsland liep. Dat maakt mijn voorliefde voor dat land dan wel weer verklaarbaar….

 2. doriske zegt:

  ikzelf ben gek op familiegeschiedenissen, je leert de wonderbaarlijkste mensen kennen en willen of niet, je leert meteen veel over jezelf.

 3. ver weg en toch bekend Suske

  succes bij je werkzaamheden Suske

  groeten

 4. rietepietz zegt:

  Bij het ouder worden kan de tuin inderdaad wel een probleem gaan geven. Daar ga je de handen vol aan krijgen denk ik.

 5. Rebbeltje zegt:

  Struiken pas op Franky komt eraan 😉

 6. ms zegt:

  Persoonlijk zou ik me niet door familiebanden laten leiden bij het kiezen van hulp. 8-0

 7. Wat fijn dat je haar gaat helpen in de tuin. Bij mij groeit het onkruid ook weelderig helaas…

 8. Sjoerd zegt:

  Zo leer je nog eens iemand kennen… Mooi dat je er weer een klant bij hebt. En voor de oude dame is het natuurlijk prachtig als de tuin er ook een beetje netjes uitziet.

 9. Matroos Beek zegt:

  Dat begrijp ik, ik ken ook niet meer alle neven en nichten van mij. Mocht ik ze tegenkomen langs de straat, ik zou ze niet meteen herkennen.

 10. fotorantje zegt:

  tof, zo zal ze terug een propere tuin hebben
  en ze is gerustgesteld want je weet nooit wie je in huis haalt hé

 11. Bertie zegt:

  Fijn voor de mevrouw, veilg idee dat haar achterachterachterneef de tuin verzorgt en verdedigt. 😊

 12. marjolijn1 zegt:

  Altijd prettig een beetje bekend, ook al is het ver weg…!

 13. ZON-nebloem zegt:

  ze zullen blij zijn als hun tuintje weer in orde is
  -Een @->- voor jou.

 14. Die mevrouw en haar dochter hebben hier gisteren vast niet op video gezien op wat voor manier je hun tuin mogelijk ‘te lijf’ gaat. 😉

 15. Frank103 zegt:

  Volgens bepaalde boekwerken zijn we allemaal familie, iets over Adam en Eva. Maar ik kan dat best verkeerd begrepen hebben!

 16. Je moet ook niet zomaar iedereen in huis halen. Daar heeft de dame wel gelijk in.

  Love As alwyas
  Dimario

 17. Karel zegt:

  als het de tuin van de oude dame goed doet ,doet het haar ook goed
  maar wel de struiken en zo meer te lijf gaan zonder harakiri of zo iets 🙂
  ja zo als jij overal in Roeselare rond gelopen hebt tijdens de opsluitingen is het geen wonder dat mensen je herkennen , toch , maar dat maakt je nog geen familie 🙂

 18. MyriamC zegt:

  Als je een grote familie hebt, dan is het ook niet bij te houden. Ik ken ook al mijn nichten en neven en hun (klein) kinderen niet.

 19. logbankje zegt:

  Soms kom je op de vreemdste plaatsen verre familieleden tegen. Hans

 20. mizzD zegt:

  Volgens mij zijn we allemáál wel ergens verre familie van elkaar hehe. Maar als het helpt voor die mevrouw om er een gerust hart in te hebben, is het wel fijn hè. Werk ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.