Met zicht op zee !

Gezien de lezers meestal gepensioneerd zijn of wat dan ook zullen de meesten geen tijd hebben om dit historisch programma op het gemak te bekijken. Nonkel Juul sprak van het gemak als hij moest kakken, dus………..

Talkshow waarin een en ander misgaat, met de jonge Carl Huybrechts als presentator en Jaak Pijpen als butler. Deze memorabele aflevering heeft als thema: humor. En dat zullen we geweten hebben.

Carl Huybrechts, op dat moment nog weinig ervaren, krijgt vijf doorgewinterde rotten in het vak over de vloer. Het zijn Kurt Van Eeghem, Kamagurka, Urbanus, Jan Desmet van De Nieuwe Snaar en recensent Georges Adé. Voor de jonge presentator wordt het een nachtmerrie. Zijn gasten weigeren te antwoorden, praten met vreemde stemmetjes, gooien met voedsel en andere voorwerpen en gedragen zich als kwajongens op een zomerkamp. De malaise bereikt een hoogtepunt als Urbanus de salontafel in het midden omkiepert: ‘Sorry! We hadden onder elkaar afgesproken wie het zou doen.’ De show moet worden stilgelegd om de kapotte microfoons te vervangen.

Van een verdere rechtstreekse opname is vanaf dat moment geen sprake meer. Off screen kondigt Huybrechts aan: ‘Wij waren niet in staat de gebeurtenissen nog langer in de hand te houden. Van de laatste twintig minuten kunnen wij u alleen de beste momenten tonen: enkele prangende fasen voor doel en een paar zware overtredingen.’ Voor de tweede keer gaat de salontafel tegen de vlakte en tot slot gooit Urbanus het streekgerecht in het publiek. De muzikale intermezzo’s zijn van De Nieuwe snaar; zij spelen onder meer – en zeer toepasselijk – ‘Allegro Bestiale’.

Film en tekst komen van youtube.

Geniet !

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Met zicht op zee !

 1. ‘Later op de avond’ is anderhalve week later geworden, maar ik heb er hartelijk op zitten lachen. 🙂

 2. mizzD zegt:

  Niet echt mijn favoriete humor hoor.. beetje flauw en kinderachtig. Ze zijn allemaal wel nog lekker jong.. niet zo gek als je bedenkt dat dit van 40 jaar geleden is hehe.. ik ging in dat jaar samenwonen met m’n vriend!

 3. meninggever zegt:

  Sommige van die lui kregen ook in NL enige bekendheid. Om Urbanus kon ik zelf nog wel eens lachen….

 4. Carl Huybrechts is een zeer arrogante mens. Blij dat hij toch eens op z’n plaats werd gezet…

 5. ZON-nebloem zegt:

  46 minuten zie ik,
  dan zal het voor straks zijn
  want ik zag urbanus zitten :o)
  -Een @->- voor jou.

 6. logbankje zegt:

  Een toen nog jonge Urbanus, maar verder ken ik het programma niet. Hans

 7. Ik ben wel een fan van Carl Huybrechts, dus ik ga dat filmpje later op de avond zeker nog even bekijken.

 8. fotorantje zegt:

  jaha, dit herinner ik me nog heel goed, wat een gedoe 🙂

 9. Bertie zegt:

  Hahahaha, verstaan kon ik het amper en de ondertiteling is pet maar je ziet dat het een melige bedoening is. Dat had ik graag in het echt willen zien.

 10. Rebbeltje zegt:

  Zal het later eens bekijken 😉

 11. Haha herinner het mij nog levendig. Ja haaien en een klein visje… een probleem met pensioen zijn 48 jaar gewerkt, niet genoeg?

 12. Matroos Beek zegt:

  Ik herinner het mij nog goed! Ik herbekijk het hier later nog eens. Helaas ben ik nog niet met pensioen, maar binnen twee dagen wel met vakantie.

 13. Sjoerd zegt:

  Haha, schitterend hoe ze hier Carl inpakken en hij de regie totaal verliest.

 14. rietepietz zegt:

  Ik ben tot 7 minuten gekomen maar kan niet alles goed horen, lijkt me errug leuk dus ik zoek even de koptelefoon op en bewaar het voor een rustig uurtje vanavond.

 15. hanry zegt:

  Nou ik weet weinig over het gemak voor hoge nood. Maar het programma wat te zien is in deze blog liep toch verre van gemakkelijk.

 16. Ook niet eerlijk om zulke boeven bij zo’n jonkie te zetten. Hij heeft er wel van geleerd.

  Love as always
  Dimario

 17. Karel zegt:

  ja ook hier is het gemak wel bekend
  meer zelfs dan de mensen in het filmpje , Urbanes is eigenlijk de enige waar ik wel van hoorde

  geniet de dag

 18. ms zegt:

  Mijn grootmoeder had het ook over het gemak. Er waren er wel die daar de krant gingen lezen een filmke. Bekijken hoorde ik nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.