Jethro Tull !

Jethro Tull is een Britse progressieve-rockbandopgericht in 1967 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson.

De namen vermelden van al de muzikanten die ooit bij Tull gespeeld hebben is onbegonnen werk. Daarom vermeld ik naast Ian Anderson alleen gitarist Martin Barre die sedert hun tweede elpee “Stand Up” ononderbroken lid was van de groep.

Klonken ze op hun debuutplaat nog grotendeels als een bluesband, vanaf hun tweede gingen ze meer rock klinken en later progressief met lange nummers. Hun bekendste album heet “Aqualong”. Vanaf 1977 gingen ze meer richting folk maar nog steeds klonken ze als Jethro Tull.

Met onderstaand nummer leerde ik destijds de groep kennen en was verkocht. Richting Sluis om enkele platen te kopen. De toenmalige sexboetiks heb ik niet overgeslagen ook al was ik nog lang geen 18. Nu een beetje ouder. 🙂

Dien ik nog te vermelden dat Urbanus grote fan was/is van deze bard en zijn gevolg ?

Geniet van de muziek.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

23 reacties op Jethro Tull !

 1. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Ik vind die dwarsfluit zo mooi!

 3. genietbare muziek Suske

  wat kon die man op de dwarsfluit goed spelen

  prettige dag

 4. klaproos zegt:

  op de eerste foto lijkt urbanus ook wel een beetje in zijn vroegere jaren 🙂

  ik was ook fan 🙂

 5. Blijft lekker muziek. Een vriend van me heeft zo ongeveer alles van Jethro Tull op lp of cd. Zo’n fan ben ik dan weer niet.

 6. Het zegt me helemaal niets. Tenminste nog niet, ik ga eens wat meer luisteren van ze.

  Love As always
  Dimario

 7. logbankje zegt:

  Jethro Tull heb ik echt leren kennen via de zeezenders vooral het nummer Bourée 1969.
  Bij Radio Veronica – Gebruikt als tune voor het programma Goed nieuws en Door Rob van Dijk gebruikt als tune van het programma Kunstmagazine. Hans

 8. Geweldige artiest destijds echt van genoten. Trouwens…….. morgen is Bob Dylan jarig en wordt 80 jaar. Vanmiddag ga ik vanaf 14 uur 4 uur lang genieten van een overzicht van zijn werk met een aantal live optredens op http://www.Sleutelstad.nl/tv misschien een tip voor je als muziekliefhebber.

 9. Rebbeltje zegt:

  Hadden ze die maar gestuurd hadden ze misschien 1 punt binnen gehaald 😉

 10. Leuk hoe bij deze band een dwarsfluit als een rode draad door de muziek loopt. Vroeger kon ik dit soort klanken wel waarderen

 11. mizzD zegt:

  Het beginnetje van die Minstrel vond ik mooi.. dacht even dat ik me vergiste van band.. maar toen kwam de bak herrie die ik me herinnerde van de platen van m’n oudere zus alsnog hahahahaa!

 12. Matroos Beek zegt:

  Mijn vriendin van toen was er verzot op. Altijd denk ik aan haar als ik Jethro Tull hoor. Zelf was ik er niet zo wild van.

 13. Tine de Jong zegt:

  Deze muziek kan ik ook wel waarderen en heb dus even geluisterd ernaar. Wens je mooie pinksterdagen toe.

 14. ZON-nebloem zegt:

  mooi
  ik luister graag naar zo’n muziek
  .Een @->- voor jou.

 15. KEES (PACO) zegt:

  Een van mijn favorieten

 16. Karel zegt:

  mogge Suske
  het 1ste filmpje klinkt mij beter dan het 2de 🙂
  namen mij geheel onbekend
  regenachtige zondag groet

 17. marieclaire zegt:

  Prachtig nummer, dat Agualong. Knap om zo klarinet te spelen op 1 been. Ik kan nog veel langer op 1 been staan. Klarinet spelen dan weer niet.

 18. Sjoerd zegt:

  Ik luister er nog steeds graag naar. Super hoe die met een dwarsfluit kan omgaan…

 19. Bertie zegt:

  La Joconde ken ik natuurlijk wel, best mooi.
  Die uit 19756 klinkt heel anders en is me onbekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.