Uit mijn platencollectie : Elvin Bishop !

1976 : eeuwen geleden als het ware. Wat ik me van dat jaar vooral herinner is die warme droge zomer waar geen einde aan leek te komen. Ook de muziek leek zonnig en vol vakantiegevoelens. Eén van die liedjes die je regelmatig op de radio hoorde was “Fooled around and fell in love” van ene Elvin Bishop. Die nam ik dan op met mijn bandopnemerke wat ik al lang niet meer heb en nu een museumstuk zou genoemd worden. Later kocht ik mij een draagbare cassetterecorder.

Ik dus in de zomer van 1976.

In Nederland was de plaat op 18 maart 1976 Alarmschijf, destijds op de donderdag bij de TROS op Hilversum 3. De plaat werd een hit en bereikte de 8e positie in de Nederlandse Top 40 en de 11e positie in de Nationale Hitparade. In België bereikte de plaat de 29e positie in de Vlaamse Radio 2 Top 30.

De zang op dit nummer werd gedaan door Mickey Thomas en drummer was Donny Baldwin. Beiden zouden later toetreden tot Jefferson Starship, de opvolger van Jefferson Airplaine die bekend was van White Rabbit en Somebody to love.

Die zomer is nooit teruggekomen. Gelukkig wisten we dat corona een merk van bier was en geen virus dat ooit tot bij ons zou komen.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Uit mijn platencollectie : Elvin Bishop !

 1. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Anoniem zegt:

  Een mooie herinnering aan onze kinderjaren , ja ik mis het wel een beetje.

 4. marieclaire zegt:

  Je lijkt als twee druppels water op koning Vajilalongkorn….

 5. Ik moet hem nog maar eens draaien. het komt me vaag bekend voor.

  Love As Always
  di mario

 6. Dat nummer ken ik en die zomer staat gegrift in mijn geheugen.

 7. Was inderdaad een heel mooie zomer. Ik was toen net geen achttien en bezinde me volop op mijn toekomst. Mooie muziek!

 8. Karel zegt:

  ach een beetje dagdromen over warme streken , hier is het frisjes 🙂
  ik was een tijdje in Oostende vanmiddag ,ja via de tv , wereldkampioenschap veldrijden 🙂

  rustige avond groet

 9. rietepietz zegt:

  Een heerlijke gouden ouwe! Mijn dochter was in dat jaar 11 jaar en kreeg haar eerste tienerkamer met behang dat vrijwel identiek was aan wat er op jouw foto te zien is. Mooie tijden, mooie zomer.

 10. Rebbeltje zegt:

  Een bekende maar meer ook niet 😉

 11. dat nummer zegt me net veel Suske

  maar die zomer is me wel bijgebleven

  prettige dag

 12. meninggever zegt:

  Absoluut geen bellen rinkelende artiest voor mij….sorry opnieuw….

 13. Dat nummer herinner ik me ook nog wel. Eén van de betere slow-nummers om lekker wat op te schuifelen.

 14. Matroos Beek zegt:

  Wat mooi Suske. Ook ik bewaar zo’n mooie herinneringen aan die zomer. De zomer van mijn jonge leven. Smoorverliefd, voor het eerst. En dan die muziek erbij… Hemels.
  Morgen komt je in mijn logje voor! Niet vergeten lezen: de limerick over de man uit Roeselaar…

 15. shivatje zegt:

  Dat zijn echt vervlogen tijden. En zou voor mij zelfs gerust terug mogen komen. Maar ja dat was de tijd van toen.
  Dan was ik al semi professioneel aan het sporten. De sport die jij ook gedaan hebt. En als je nadien dan deze muziek hoorde kon je er zo van genieten.

  Aum Shanthi

 16. ms zegt:

  Op dat ogenblik stond mijn kop niet naar hitparades. Mijn groot dilemma die zomer was: “moet ik mijn pasgeboren zoon nu echt in de kelder gaan zetten?” Het was namelijk te heet onder het platte dak.

  😉

 17. John zegt:

  Dat is al een oudje. Hoor je niet zo heel erg vaak voorbijkomen. Ik was toen nog niet zo oud.

 18. Karel zegt:

  mogge Suske
  1976 is al ff terug ja 🙂 ik zat in het midden van Canada op de boerderij
  kreeg niet zoveel mee van hitparades
  mooi nummer dit
  rustig weekend groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.