Uit mijn platencollectie : Golden Earring !

Golden Earring (tot in 1969 The Golden Earrings) is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee (samen met de ook in 1961 opgerichte band Bintangs) de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de langst bestaande bands ter wereld. Golden Earring heeft internationaal succes gehad met hun hits Radar LoveTwilight Zone en When the Lady Smiles, en hun albums Moontan en Cut.

Radar Love en de elpee Moontan (1973) forceren de internationale doorbraak van de groep in Europa; in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten krijgt de band vaste voet aan de grond. Moontan wordt zelfs goud in Amerika. Intensief wordt er getoerd met bands als Kiss en Aerosmith in het voorprogramma,

Info : wikipedia.

Fijne zondag en tot maandag alvast.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Uit mijn platencollectie : Golden Earring !

 1. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Kakel zegt:

  Golden Earring herinnert me aan mijn jeugd. De muziek was niet echt mijn stijl maar maakte het muziekplaatje toch compleet. Voor de verandering was ik niet verliefd op een van de bandleden (-:
  Muzikale groet!

 3. meninggever zegt:

  When The lady Smiles….met die prachtige non in beeld. IK was er op slag verliefd op. En dat nummer altijd aan die dame verbonden. Prima band, en de drummer nog steeds een van de meest toonaangevende in popland….

 4. klaproos zegt:

  blijft een tijdloze plaat dat radar love

 5. ZON-nebloem zegt:

  radar love, hun bekendste
  ff geleden dat ik die hoorde
  -Een @->- voor jou.

 6. The Golden Earring doet het hier nog altijd prima. Toevallig heb ik dit weekend net de live cd ‘The last blast of the centruy’ nog gedraaid.

 7. logbankje zegt:

  Nou zeker de oudste band van Nederland, nog steeds heel sterk. Hans

  @ Oma heeft al contact met Connie 🙂

 8. Ik zal deze eens aan Y laten horen, ik denk dat hij dit wel kan waarderen.

  Love As always
  Di mario

 9. RenéSmurf zegt:

  De oudste band ter wereld, en dat zal wel zo blijven ook!

 10. rietepietz zegt:

  Het grappige is dat ik nu op de regionale TV zender zit te kijken naar een optreden van de zanger uit de tijd dat ze nog die S in de naam hadden Frans Krassenburg. In die tijd vond ik de band geweldig , later veel minder en juist het nummer dat je hier linkt vind ik helemaal niets.
  Toen Barry Hay er pas bij zat maakte ze nog een nummer dat ik wél goed vond.

 11. Ze hadden goeie nummers en mindere. Zelf had ik enkel mindere…

 12. Rebbeltje zegt:

  Genieten is dat hier 🙂

 13. bertjens zegt:

  Natuurlijk ken ik die. Goede band!

 14. JasMien zegt:

  When the lady smiles, topschijf!!

 15. heel populair in die tijd Suske

  maar hun beste tijd hebben ze l lang gehad

  groeten

 16. frank-103 zegt:

  Ja, die ken ik! When the lady smiles is mijn favoriet!

 17. frank-103 zegt:

  Ja, die ken ik! When the lady smiles vind ik een super plaat!

 18. Sjoerd zegt:

  De beste rockband van Nederland, zelfs in het echie gezien, super.

 19. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja zelfs ik ken hen , en mocht ze ook wel graag horen
  rustige zondag groet

 20. MyriamC zegt:

  Ik kon Golden Earring wel smaken in mijn jeugd. Vooral dan om naar de knappe George Kooymans te kijken. 😉

 21. John zegt:

  Van de Golden Earing heb ik heel wat muziek. Als ze in Goes spelen ga ik er ook altijd heen al doen ze Goes de laatste jaren niet meer aan en nu met Corona zeker niet.

 22. Yova zegt:

  Deze muziek vind ik echt te druk. Moet wel van houden. Ik vind echt iets meer voor mannen. Leuk toch weer klein stukje kunnen horen….

 23. Matroos Beek zegt:

  Leuk. Ik heb ze nog zien optreden! Ik dacht zelfs ergens in West-Vlaanderen. Mijn broer speelde in een band in het voorprogramma. Lang, lang geleden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.