Omtrent Haar !

Tegenwoordig hoor ik nogal geklaag over het feit dat de kappers nog steeds gesloten zijn door dat virus. Zelfs mijn moeder klaagt over haar kapsel dat er nog nooit zo erg uitgezien heeft als nu.

Ja dit zijn nogal eens tijden. Ooit was het anders. Ik herinner me nog goed dat mijn moeder vroeg, smeekte en soms dreigde dat ik eens langs ging gaan bij de kapper voor een knipbeurt. Het haar over de oren, bakkebaarden. Kortom je hoorde de oude garde van de jaren 70 regelmatig zeggen dat de kappers geen werk meer hadden door dat jong werkschuw tuig. Lang haar was toen de norm. Pas met de komst van punk eind jaren 70 zou kort haar weer terugkeren bij de toenmalige jongeren.

Ooit was er een musical die “Hair” heette. Vijf broers en een zusje namen samen met hun moeder van de titelsong een cover op en behaalden daarmee de hitparade. Hier heb je ze :

“The times they are a changing” zong den Bob lang geleden en hij heeft nog gelijk gekregen ook.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

30 reacties op Omtrent Haar !

 1. doriske zegt:

  over mijn haar,
  tijdens mijn kale jaren (chemojaren) en ook nog daarna heb ik vaak met weemoed teruggekeken naar mijn vroegere dikke haardos, die was ik kwijt en ik dacht dat hij nooit meer zou terugkomen, nu zovele jaren later durf ik bijna niet te klagen en toch doe ik het want nu heb ik voor het eerst in al die jaren weer teveel haar.
  het kan raar lopen in het leven.

 2. omabaard zegt:

  Haha, grappige foto’s. Vooral die van de vader 🙂
  Voorlopig lukt het me nog zonder de kapper, ik heb een gemakkelijk coupeke.

 3. meninggever zegt:

  Als groot liefhebber van de Coupe Gillette heb ik weinig last van de ophokplicht voor kappers. Scheerschuim en mes van dat befaamde merk doen hun werk, daarna poetsen en de boel is glad en glimt. Tuurlijk kende ook ik ene periode dat het haar welig tierde, maar daar kwam op enig moment een einde aan. En dit bevalt al dik 20 jaar prima….

 4. John zegt:

  Ik heb vorig jaar al mijn lange haar laten knippen. De tegenpartij kan dat prima. Elke week nar de kapper ga ik niet.

 5. ZON-nebloem zegt:

  och dat coronakapsel, mijn haren krullen nu naar alle kanten, ik loop bijna met een wetlook om alles wat fantsoenlijk te houden
  -Een @->- voor jou.

 6. logbankje zegt:

  Staat je goed Francky, kun je zo de baan mee op.
  klopt, in onze jeugd wilde ze graag dat wel naar de kapper gingen.
  De musical “Hair” paste wel helemaal in die jaren.
  Ach als het einde nabij is, komt het vanzelf wel. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 7. Ik zie wel meer haarconcurrenten om me heen. Straks ben ik niet meer uniek.

  Love As Always
  Di mario

 8. rietepietz zegt:

  Charmante foto van je tweelingzuster, ziet er geweldig uit! Doe haar de groeten van me.;-)
  Ik heb genoten van het filmpje, fantastisch gedaan en uiteraard nog steeds een heerlijke song.

 9. Left RedEye zegt:

  Het voelt als een, om het maar in goed Nederlands te zeggen, flash back naar zo’n veertig jaar geleden. Ik had geen idee meer hoe haar voelde als het zo lang is, maar het voelt al snel weer vertrouwd én enkele decennia jonger. Maar, ik prijs me gelukkig dat ik nog zoveel haar heb. 😀

 10. Vind je prachtig met dat lange haar! Het maakt je 20 jaar jonger,hahaha!

 11. Sjoerd zegt:

  Ik zie en hoor liever het origineel, maar dat terzijde. Verder bestaat er zoiets al een schaar en tondeuse…

 12. Je zult maar kapper zijn in deze tijden Suske

  leuk bedacht

  groeten

 13. Ik heb mijn lange jaren zeventig haren aan het begin van de punkperiode groen geverfd en geprobeerd rechtop te zetten, maar zelfs met twintig veiligheidsspelden lukte dat niet. Mooie foto bovenaan! 🙂

 14. ms zegt:

  Met de tondeuse is het zo gepiept. Maar dan niet vergeten van het tussenstuk er op te zetten.

 15. Bertie zegt:

  Knap koppie, het masker maakt het spannend, geheimzinnig: welke ridder zou daar achter zitten??

 16. marieclaire zegt:

  Die rode pruik moet je maar niet meer afzetten. Je staat er heel goed mee.

 17. Rebbeltje zegt:

  Mooi kleurtje en dat nummer kende ik nog niet…
  Denk dat kaalhoofden weer in de mode komen
  Fijn weekend

 18. Zelf heb ik leren leven met mijn kletskop!

 19. perdebytjie zegt:

  Heerlike humor! Ek hou van jou kapsel op die eerste foto en dan natuurlik die spotprent aan die einde.

 20. marjolijn1 zegt:

  Ja, in deze barre tijden leer je creatief te zijn.
  Daarbij is alles gepermitteerd, qua haardracht dan toch…. 🙂

 21. Leuke cover van ‘Hair’ heb je gevonden.
  De lockdown moet nog wel even aanhouden, voordat ik mijn haar weer ongeveer op de lengte van eind jaren 70 heb. 🙂

 22. Hahahaha, geweldig hoor Suske, het wordt tijd voor de tondeuse hè?

 23. Ka zegt:

  Wat kun jij toch veel hebben Suske! 😉

 24. MyriamC zegt:

  Ik neem met enige regelmaat zelf de (effileer)schaar ter hand. Lukt goed tot nog toe.

 25. Geweldige foto! Mijn jongste zoon heeft echt een coronakapsel, maar bij mij valt het wel mee omdat ik het altijd nog kan opsteken.

 26. JasMien zegt:

  nou, die lange coupe gaat je goed af, zelfs het kleurtje 🙂

 27. Yova zegt:

  Kapper gaan zit niet mee. Helaas. Ferry knipt bij mij eraf. Haha… Wat heb jij mooie haren. Leuke kleur. Lekker opvallend. Grappig om te zien. Grappig muziek filmpje. Allemaal te lang haar. Fijn weekend.

 28. Wildcard zegt:

  hahaha, super grappig 🙂

 29. Matroos Beek zegt:

  Ik vind de coronakapsels ook iets hebben.

 30. Karel zegt:

  mogge Suske
  ja mooie tijden waren dat , voor ons , niet voor de kappers 🙂

  geniet de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.