De autokeuring !

De dag begon donker en grijs met nu en dan miezerige regen, net niet genoeg om er nat van te worden. Gisteren had ik alle papieren voor de autokeuring klaargelegd en nogmaals de instructies gelezen. Door dat coronavirus werken ze daar nu ook op afspraak. Voor de rest had ik geen voorbereidingen getroffen zoals de garagist alles laten controleren en in orde brengen. Dit deed ik vroeger en reed van de garagist rechtstreeks naar de keuring. Ondertussen is mijn vroegere copain anex garagist er mee gestopt en een afspraak maken bij de dealer zag ik niet zitten. Vraag me niet waarom. Dan maar op goed geluk naar de keuring.

Het was er al aardig druk toen ik arriveerde. Eerst nam een jonge man mijn autopapieren ter controle. Ook even nazien of ik wel een afspraak gemaakt had. Vervolgens gaf hij me instructies waar en hoe ik moest rijden om mijn beurt af te wachten. Ik was mooi op het afgesproken tijdstip aan de beurt. 9U30 om precies te zijn. Een inspecteur nam de auto over en ik ging aan de andere kant van het gebouw staan wachten totdat hij de auto naar terug buiten reed.

Ik was ervan overtuigd een rode kaart te krijgen al was het maar omdat de lichten niet bijgeregeld waren of iets van die strekking. Groot was mijn verbazing toen de inspecteur zijn duim opstak bij het uitstappen. Vlug naar de kassa en dan met een goedgekeurde wagen naar huis. “Moet je terug ?” vroeg Greet. “Ja hoor ” antwoordde ik……..volgend jaar rond deze tijd. “Flauwerik” was haar antwoord. Ik had toch niets verkeerds gezegd ?

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op De autokeuring !

 1. Kakel zegt:

  Haha. Greet voelde zich in de maling genomen maar je antwoord was correct.
  Hier gaat een APK er anders aan toe. Maar het draait om hetzelfde: dat onze auto’s goed worden gekeurd. Zo’n dag blijft altijd spannend; voor je het weet ben je veel geld lichter.

 2. Jan Jaap zegt:

  Mijn vorige auto in Nederland is weleens afgekeurd op een hele lichte beschadiging aan een veiligheidsgordel achterin…
  Zo’n nieuwe gordel kost gauw over de 100 euro.

 3. omabaard zegt:

  Altijd een spannende dag vind ik. Wij laten de auto gewoonlijk eerst goed in orde brengen, vooral de lichten, daar zijn ze streng op, je had dus dubbele chance, geslaagd én een flinke som uitgespaard 👍

 4. Villasappho zegt:

  Mooi dat alles goed was, ik snap die humor wel. Haalde ik ook uit toen mijn examenuitslag kwam.

 5. Nicole Orriëns zegt:

  Fijn dat alles goed was zeg! Dat hoor je toch niet vaak. Wij hebben bijna altijd toch wel wat kosten helaas.

 6. Frank-103 zegt:

  Wat een gedoe, hier keurt de garage mijn auto nadat ze hem eerst een onderhoudsbeurt hebben gegeven. Hij komt dan altijd door de keuring heen.

 7. John zegt:

  Ik laat mijn wagen altijd keuren bij een bedrijf van een kennis van me. Daar hebben ze ook alles moet veranderen maar gelukkig kan ik er altijd gewoon zo terecht.

 8. shivatje zegt:

  Je kan weeral een jaartje verder. Altijd goed dat het geen rode kaart is anders zie je de euro’s weer wegvliegen.

  Aum Shanthi

 9. ZON-nebloem zegt:

  toch goed :o)
  het zou een grapje van mij kunnen zijn
  -€en @->- voor jou.

 10. marjolijn1 zegt:

  Mooi zo, weer veilig de weg op kunnen is een groot goed…!

 11. Skyblog zegt:

  Dit is goed nieuws. Nu kun je veilig rijden. Overal moet je afspraak maken. Wij hebben geen auto. Wij moeten met bus of trein. Ik ga zeker nog niet erin. Succes met rijden.

 12. Neen, je had niets verkeerd gezegd maar het was ook geen antwoord op wat ze vroeg 🤣

 13. logbankje zegt:

  Dat is zeker een duim op waard, voor je het weet heb je opeens veel onkosten.
  Nu gerust weer een jaar de weg op, met een veilig gevoel. Hans

 14. Dat is een mooi gelukje. Hoe is het met je schoonmoeder?

  Love As always
  Di Mario

 15. bvision zegt:

  Een heel correct antwoord hoor. Maar je weet, vrouwen horen alleen maar wat ze willen horen…

 16. Kijk, dat is een mooie meevaller!

 17. Rebbeltje zegt:

  Greet plagen mag toch wel voor een keer 😉

 18. Bertie zegt:

  Alles in orde, papieren vooral, vind ik altijd een fijn gevoel. Greet had het misschien niet verwacht. 😀

 19. ms zegt:

  Das goed nieuws. Je zult maar eens tweede keer die hele miserie overdoen.

 20. klaproos zegt:

  whahahahaha greet was vast ook geschrokken 🙂

 21. Karel zegt:

  dus dat was echt geluk hebben
  kan je weer een jaar mee toe , maar toch nog een goede garage zien te vinden met redelijke prijzen , en dat is de dealer dus niet
  mooi dat het je schoonmoeder ook weer goed gaat , dat gaf dus toch een rustig weekend
  nee hier geen regen vandaag , wel in het zuiden hoorde ik
  fijne avond groet

 22. heel goed nieuws Suske

  groeten

 23. Weer veilig de weg op Suske, een prettig idee toch?

 24. Matroos Beek zegt:

  Dat is goed nieuws!
  Wat een gedoe is dat toch met die autokeuring in België. Hier in NL doet de garage de keuring. Makkelijker kan je het niet hebben. En goedkoper is het ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.