Corona met spam !

Nu en dan bekijk ik de reacties en venietig deze die terecht in de spambox terechtgekomen zijn. Soms gebeurt het dat reacties ten onrechte als spam beschouwd worden, maar dit terzake. Gisteren bleek ik 77 spamberichten ontvangen te hebben. Da’s veel op één dag. Vandaag nogmaals gekeken en ik had er al 54. Ongelooflijk veel.

Gisteren hoorde ik op de radio dat er weer veel phishingmails rondgestuurd worden. Die ondingen dienen om je bankgegevens te weten te komen en daarna je rekening te plunderen. Oppassen dus. Nu gebruiken ze het coronavirus als onderwerp om aan je gegevens te komen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

34 reacties op Corona met spam !

 1. Sjoerd zegt:

  Het is wat met al die hackers in de buurt. Het is strafbaar, maar er worden er maar weinig opgepakt…

 2. Ik heb er ook al van gehoord. Hoe erg is het met je gesteld als je deze crisis misbruikt om je zakken te vullen? Een paar weken geleden werd mijn zoontje er bijna slachtoffer van toen hij zijn speelgoed wilde verkopen op tweedehands.be. Hij kreeg plots een bod dat veel hoger was dan het gevraagde bedrag. Al snel bleek het oplichting te zijn waarbij ons rekeningnr etc. gevraagd werd. We hebben dit meteen gemeld. Ik vrees dat deze praktijken gewoon doorgaan omdat er toch nog veel mensen kunnen worden opgelicht en het geld opbrengt.

 3. Karel zegt:

  ja Suske
  het is oppassen met die zieke geesten welke er rondlopen 😦

 4. Bij mij hetzelfde Suske, per dag tientallen!

 5. Flavie zegt:

  Hier ook… elke dag opnieuw!

 6. Gelukkig zijn die spamberichten zeer doorzichtig…

 7. de laatste dagen heb ik daar ook veel last van Suske..

  maar inmiddels lijkt het te beteren

  je kan ze eventueel doorsturen( zonder ze te openen) naar safeonweb

  groeten

 8. Frank-103 zegt:

  Ik heb een beveiligd mailadres, de provider houdt al 90% van de spam tegen. Op mijn hotmail krijg ik gemiddeld 2 spamberichten per dag. Per saldo hebben we dus weinig spam.

 9. ms zegt:

  Op mijn bankapp staat ook al zo’n melding dat je nooit je M1/M2 code mag doorgeven. Ik vraag me af: wie laat zich daaraan vangen?

 10. Villasappho zegt:

  Mensen zitten thuis en kunnen met andere schimmige zaken niks verdienen en hopen met dit soort dingen mensen alsnog geld af te troggelen. Smerig volk die ze van mij nieuwe schoenen mogen geven (das een Rotterdamse uitspraak en heeft met de Maas te maken).

 11. 44thwaves zegt:

  Ik heb wel een stuk minder spam per dag.
  Gemiddeld een 3 à 5-tal … Merendeel met als titel dat ze mij dringend eens wensen te spreken.
  Jouw aantal spam per dag is wel opmerkelijk hoog hoor.

 12. Matroos Beek zegt:

  Nu je het zegt. Dat ga ik meteen ook eens bekijken!

 13. Rebbeltje zegt:

  Ja de mailbox loopt over…maja ik ben niet dom ik open ze nooit haha
  Vind dat pakje volgen wel een irritante als je iets besteld hebt pfffttt
  Groetjes

 14. Inge David zegt:

  Inderdaad, we hebben er blijkbaar allemaal problemen mee.

 15. rietepietz zegt:

  Bij mij nauwelijks spam gelukkig en wát er is wordt niet gepubliceerd. Bij mij vallen toch geen bankgegevens af te troggelen want die staan niet op mijn computer.

 16. Ook op digitaal vlak kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Ook van fishingmails moet je afstand zien te houden.

 17. Skyblog zegt:

  Ojee… dit moeten zeker oppassen geblazen. Ik heb ze ook gehoord. Uitkijken geblazen ermee. Veel mensen hebben daarom problemen ermee. Heel vervelend iets.

 18. klaproos zegt:

  elke spammer zou zijn eigen mailbox vól moeten krijgen met spam 🙂

 19. Ik zal eens in mijn spamkiller kijken.. ze gaan maar door…

  Love As Always
  Di Mario

 20. perdebytjie zegt:

  Skelms floreer altyd in krisistye.

 21. Als je mailadres overal rondslingert op internet beland je vroeg of laat in de spammallemolen. Mijn ervaring is dat Gmail de rotzooi vrij goed weet te filteren

 22. Oww wacht. Ik zie ’t al. Je bedoelt de spambox van je WordPress. Ook akismet maakt er wel eens een potje van en beland gewone mail soms in de spambox. Regelmatig controleren is het beste wat je kan doen

 23. marjolijn1 zegt:

  Dat is veel, als ik er 2 of 3 krijg is het al veel en dan ook nog niet dagelijks.
  Provider houdt veel tegen, dat is fijn…!

 24. joke_dev zegt:

  Geloof dat ze zelfs een campagne bij de media opgezet hebben om te waarschuwen. Vreselijk toch.

 25. Kakel zegt:

  Bij mij valt het mee. Mijn broer heeft z’n eigen provider en die vangt veel spamberichten weg. Maar niet alles. Laat die mensen iets zinnigs gaan doen! Boodschappen doen voor mensen die het huis niet uit kunnen, of zo.

 26. omabaard zegt:

  Bedoel je reacties op je blog of via email? Ik heb dat nog nooit meegemaakt? Ben ik begenadigd??

 27. RenéSmurf zegt:

  Spam is erg vervelend, en het gaat ook almaar door. Weggooien maar weer, mail is niet leuk, nooit.

 28. logbankje zegt:

  Krijg ze hier ook binnen, ondanks mijn spamfilter.
  Ach wie gelooft dit mails nog. Hans

 29. Tine de Jong zegt:

  Ze piepen er soms door en een filter schijnt soms helemaal niet te helpen maar wat ik niet herken open ik niet en gelijk de prullenbak ingedaan en verwijderd. Zelfs op blogs ontvang ik soms van die rare berichten maar gelukkig keur ik hen eerst en ook daar worden ze gelijk verwijderd. En ja soms lijken ze net echt en moet je ook inderdaad goed kijken.

 30. ZON-nebloem zegt:

  op pc, aan de deur, aan de foon, dubbel opletten nu
  ik snap die mensen niet
  -€en @->- voor jou.

 31. John zegt:

  In mijn spamboks van mijn website heb ik er echt zelden last van. De spam die er wel eens staat is geen spam maar is van gewone bloggers. Gelukkig maar want ik haat spam 😆

 32. Suskeblogt zegt:

  Spam vooral via de blog. Gelukkig goede filter. Mails in de mailbox is soms phishing. Opletten dus.

 33. Nicole Orriëns zegt:

  Ik vind het altijd weer bizar dat er mensen zijn die daar druk mee bezig zijn: met nep mailtjes versturen om mensen op te lichten… Hoe kijk je jezelf dan in spiegel aan vraag ik me af.

 34. bentenge zegt:

  het menselijke virus 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.