Uit mijn platencollectie : Red Zebra !

Red Zebra is een punkgroep uit Brugge en werd opgericht in 1978. Eerst onder de naam The Bungalows[1] en de line-up bestond in deze periode uit de vier 16-jarigen Peter Slabbynck, Geert Maertens, Jan D’hondt en Luc De Prest, allen leden van de Scoutsgroep Don Bosco uit Sint-Kruis bij Brugge. In 1980 namen ze deel aan Humo’s Rock Rally en behaalden aldaar een finaleplaats.

Niet veel later brachten ze hun debuutsingle I Can’t Live in a Living Room uit, hun grootste hit en tot op heden een klassieker. Deze heb ik op een new wave vezamel CD teruggevonden en is dus mijn keuze voor deze zondag en de Bankshow van komende zaterdag.

Hopelijk kunnen jullie nog steeds leven in jullie living ofte woonkamer. Geniet van de rust en stilte in dit corona tijdperk.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit mijn platencollectie : Red Zebra !

 1. logbankje zegt:

  Een nummer om je gevoel op los te laten. Hans
  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. klaproos zegt:

  zegt mij hélemaal niks Siske,
  erg he 🙂

 3. logbankje zegt:

  Een punkgroep uit Brugge, dat had ik niet verwacht.
  Maar dat krijg je als buitenlander. Hans

 4. Totdat Red Zebra hier zojuist uit de speakers begon te schallen, was het goed te doen in de living na een heerlijke dag in de zon. Ik heb de rust maar snel terug laten keren, want Red Zebra was net wat teveel van het goeie. 🙂

 5. rietepietz zegt:

  Nooit van gehoord en het nummer is ook totaal onbekend, wel een grappig filmpje .

 6. Leuk! Ik kende de band niet. Ik was net iets te oud toen punk hip werd. Dit vind ik een aardig liedje en het clipje is ook fijn. Opgenomen in Berlijn zo te zien, beetje budget allemaal maar daarom juist goed. Red Zebra – weer wat geleerd. 🙂

 7. een naam die tot de verbeelding spreekt Suske

  prettige zondag

 8. Matroos Beek zegt:

  Red Zebra, heerlijk jeugdsentiment uit mijn wilde jaren. Ik heb ze nog zien optreden, maar wist niet dat ze uit Brugge afkomstig waren.

 9. Rebbeltje zegt:

  Ha die vind zijn voordeur vast niet terug 😉

 10. meninggever zegt:

  Met excuses….nog nooit van gehoord….:)

 11. Skyblog zegt:

  Voor mij is het onbekende lied. Ik ken helemaal niet. Oei muziek is best wel druk in begin. In begin werd ik duizelig van. Later weer niet. Rustiger… Ogen van hem best eng om te zien. Brr… Fijne middag gewenst. Samensterk zijn!

 12. Karel zegt:

  ha die Suske
  dus nog ff om een boodschap geweest
  ik houd het vandaag bij binnen , eten genoeg in huis
  denk dat je bekende plekjes zal zien in de pps
  het zal er nu denk ik ook wel net zo rustig zijn
  zonnige zondag groet

 13. Di Mario zegt:

  Het liedje is niet echt stilte en rust.. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 14. Inge David zegt:

  Ook nog nooit van gehoord !
  Leuk eens wat anders te horen !
  Fijne zondag !

 15. Frank103 zegt:

  Nee, nooit van gehoord, en het spreekt me ook niet aan, al komt dat misschien omdat de radio hier ook aan staat en 2 muziekjes doormekaar heen nooit een succes zijn.

 16. Bertie zegt:

  Nooit van gehoord. De muziek is rechttoe-rechtaan, hoort bij het genre?
  Toepassselijke tekst, slaat niet op mij hoor.😁

 17. Sjoerd zegt:

  De muziek zegt me niets, maar ik kan me voorstellen dat mensen dat toch konden waarderen.

 18. Karel zegt:

  mogge Suske
  de titel past in deze tijd , maar ik zette het geluid snel uit 🙂
  zonnige zondag groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.