Over tanden en urinoirs !

Vandaag had ik een afspraak met de tandarts om enkele gaten in mijn tanden dicht te metselen en ondertussen eventjes een tand te verwijderen. Tand trekken zegt men alhier.

Mijn fiets stalde ik vlakbij de vroegere Paterskerk. Tot voor enkele jaren was het Wielermuseum daar ondergebracht. Nu staat dat gebouw voor zover ik weet leeg. Wat er ook nog resteert van de vroegere paters is het uninoir aan de zijkant van de kerk. Als de nood het hoogst werd (of de preek werd te spannend) kon je als man vlug even stoom aflaten. Waar je als vrouw terecht kon in geval van nood heb ik nooit kunnen achterhalen.

Dan maar de tandartspraktijk vlakbij de paterskerk binnengestapt. Het plomberen was geen probleem, maar de tand kon er niet uit. Daarvoor moet ik een afspraak maken met een stomatoloog. U begrijpt dat ik daar natuurlijk naar uitkijk.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

26 reacties op Over tanden en urinoirs !

 1. Oh, wat akelig zeg! Dat ze je tand proberen te trekken en dat het dan niet lukt… Dat is echt een horror scenario voor mij als angsthaas als het gaat om de tandarts. Ik voel helemaal met je mee Suske.

 2. hanry zegt:

  Ik hoop dat het mee is gevallen.

 3. joke_dev zegt:

  Succes Suske, jij liever dan ik, maar heb het ook al meegemaakt. Ja vrouwen hebben weinig plaztsen om even naar het toilet te gaan 😀

 4. Leo zegt:

  Nou…dat zijn nog nette woorden voor die “pis bakken” achter de kerk….succes bij die stomaloog…

 5. ms zegt:

  Ik had één keer met zo een tandenloog te maken. Dat viel eigenlijk nogal mee.

 6. John zegt:

  Ik moet komende donderdag naar de tandarts voor een herstel aan een vulling die los kwam. Ik heb geen moeite met tandartsen, wat moet, moet.

 7. Skyblog zegt:

  Ojee dat is zeker niet best. Sterkte bij kaakchirurg. Hopelijk krijg je daarna minder pijn. Vroeger deden tandarts zelf om te trekken. Bij mij is keertje gedaan. Mislukt. wortels zaten erin. Och dat is erg pijn. Moest door andere komen om wortel eruit te halen. Werd toen afgebroken door trekken. Ik werd volgespoten door injectie en pillen. Overdosis. Ik werd daarna behoorlijk ziek van. Bij kaakchirurg is beter dat je gaat. Vergeet ik nooit meer. Mooie kerk foto heb je gemaakt.

 8. Zon-nebloem zegt:

  vroeger ging je naar de tandarts en die deed alles, nu wordt je maar doorverwezen….
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 9. marjolijn1 zegt:

  Sterkte bij de kaakchirurg.
  Maar eerst toch een goed weekend.

 10. omabaard zegt:

  Moest de vrouw dan niet in de biechtstoel?
  De stomatoloog doet het vaak minder pijnlijk of vervelend ndan de tandarts, is mijn ervaring. Komt wel goed 👍

 11. RenéSmurf zegt:

  Ja, de vrouwen hebben niet het gemak dat mannen hebben, dat verschil blijft. Sterkte met je gebit.

 12. Jij gebruikt moeilijke woorden… 😉

  Love As always
  Di mari

 13. rietepietz zegt:

  De naam stomatoloog zet me op het verkeerde been, zeker in combinatie met dat urinoir ( omdat je hier wél een blaas stoma kunt hebben;-) het heer hier ook een tand of kies trekken hoor, waarschijnlijk heeft de tand wat “rommelige”wortels en dan kan de kaakchirurg het beter doen.

 14. logbankje zegt:

  De tandarts is noodzakelijk, gelukkig is de behandeling plezieriger dan vroeger.
  Ja, vrouwen moesten hun plasje maar ophouden. Hans

  Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 15. Sjoerd zegt:

  Ik haat tandartsen.

 16. klaproos zegt:

  oei, dat lijkt me minder suske..

  ja mannen hebben het wel een stuk eenvoudiger dan vrouwen,
  maar tegenwoordig krijg j e wel een boete voor wildplassen…. die kan nogal oplopen 🙂

 17. Inge David zegt:

  Oei, naar een stomaloog … hopelijk heb je gauw een afspraak want de wachttijden zijn soms lang !
  Alvast veel succes

 18. Ik benijd je niet, als ik ergens een hekel aan heb, is het wel de tandarts. Om over de kaakchirurg nog maar te zwijgen. Sterkte!

 19. Heeft die stomatoloog een urinoir?

 20. Gelukkig gaan mijn tanden, ‘s-nachts in een glas water Suske.

 21. Matroos Beek zegt:

  Vorig jaar moest ik ook naar de stomatoloog of kaakchirurg (gelukkig ben ik tweetalig 😁) om een verstandskies of wijsheidstand te laten verwijderen. Ook ik had veel angst. Heel veel zelfs. Het viel echter enorm goed mee. Al mijn angst was voor niets geweest. Angst is een lelijk, onnuttig beest.

 22. Bertie zegt:

  Ik dacht toch echt even…
  Van te voren goed inweken, dan komt hij losser te zitten.

 23. Daar komt dus het spreekwoord ”achter de kerk pissen” vandaan 🙂

 24. Karel zegt:

  dus een leegstaande kerk , meer en meer
  hopelijk vinden ze er een goede bestemming voor
  en dat urinoir buiten zijn stink dingen , maar ja de muren van die oude gebouwen kunnen niet tegen die zeikerds 🙂
  ik ben blij dat je de foto’s mooi vind , ja geeft een aardig beeld van de omgeving , zeker niet naast de deur
  suc6 met de kies
  fijne avond groet

 25. Rebbeltje zegt:

  Hier zeggen we ook trekken…maar bij jou mislukt en naar de kaakchirurg
  Balen…maar goed die haalt hem er netjes uit
  Fijn weekend en hopelijk zonder al teveel pijn 😉

 26. Frank103 zegt:

  Die stomatoloog heet hier vast een kaakchirurg. Een nare man met een tang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.