Nonkel BOB rijdt !

Om alle verwarring te vermijden begin ik met wat BOB niet is, namelijk een bekend figuur uit de vroegere jaren stillekens van de vlaamsche televisie. Ook heeft het niets te maken met de Bijzondere Opsporingsbrigade. Wat het wel is lijkt me dan simpel. Zoals ik onlangs schreef in een reactie ben ik 99 % van de tijd alkoholvrij. Op zich niets speciaal want zo zijn er meerdere mensen.

Wat er wel kan over gezegd worden is dat ik over een auto beschik en sommige vrienden en kennissen maken daar in deze dagen van feesten graag gebruik van. Kortom, indien nodig sta ik klaar om hen naar huis te brengen. Altijd beter voor hen dan met de eerste de beste beschonken autobestuurder meegaan. Je leest al genoeg over zulke accidenten in de kranten.

Gisterenavond kreeg ik bericht van de Muizen dat ze hun bus gemist hadden. Ik rook onraad. Toen ik aan het café aankwam waar ze kerst aan het vieren waren bleek ik gelijk te hebben. De zus van Grote Muis had het begeven. Geen buschauffeur die achter zo’n beschonken passagier zit te wachten. Het vijftal dan maar naar huis gebracht.

Deze namiddag kwam mevr. Päradijsvogel binnen op mijn werk. Ze vroeg of ik deze avond vrij was om hen na de kerstparade naar huis te brengen. Zo blijf ik bezig. Geen alkohol drinken heeft gevolgen.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

27 reacties op Nonkel BOB rijdt !

 1. Alles heeft zijn prijs. Neem er maar een borrel op. Wacht… nee… 🙂

 2. gemakkelijk als ze een BOB bij de hand hebben

  groeten

 3. Bertie zegt:

  Lijkt me handig, een BOB inde buurt. Altijd verzekerd van veilig vervoer.
  Maar jíj moet er voor je stoel uit!

 4. Karel zegt:

  je bent een heel goede BOB

 5. rietepietz zegt:

  Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dan maar taxichauffeur moet spelen voor iedereen. Maar als je er zelf toch ook aanwezig zult zijn is het natuurlijk fijn dat je andere ander de brand kunt helpen. Als ik moet rijden zorg ik natuurlijk ook voor 0% alcohol in de aderen.

 6. Je zou misschien ook eens (vooraf) kunnen zeggen: “Nee, nu even niet”…

 7. Rebbeltje zegt:

  Altijd fijn om een BOB te hebben

 8. Matroos Beek zegt:

  Vergeet niet je eigen grenzen te bewaken Suske, het mag geen vanzelfsprekendheid worden.

 9. Ik ben niet de bob, ik ben de mario. Met alcohol rij ik ook. Nee hoor, geintje, ik heb niet eens een rijbewijs.

  Love As Always
  Dimario

 10. ms zegt:

  Zo heb je geen geruste avond meer.

 11. Anoniem zegt:

  Altijd fijn een bob te hebben !
  De kerstparade zal letterlijk in het water vallen deze avond !

 12. Inge David zegt:

  Altijd fijn een bob te hebben !
  De kerstparade zal letterlijk in het water vallen deze avond !
  Sorry maar ik heb weer wat problemen met mijn profiel , sorry hoor Suske !

 13. logbankje zegt:

  De Bijzondere Opsporingsbrigade vielen regelmatig de studio’s binnen van de zeezender Radio Mi Amigo.
  Drank en auto rijden gaat inderdaad niet samen, altijd fijn dat iemand de BOB wil zijn.
  Voordeel is dat je de volgende ochtend geen kater hebt. Hans

 14. marjolijn1 zegt:

  Super, dat je zo klaar staat, maar het mag zeker geen misbruik worden.
  Als men uit kan gaan, kan er ook vast en zeker een echte taxi betaald worden, lijkt me.

 15. Ik volg matroos Bea. Eens iemand uit de brand helpen is een mooie geste, maar er mag geen misbruik van worden gemaakt. Er bestaan ook nog taxi’s!

 16. John zegt:

  Ik drink ook niet maar ik rijd zeker niet voor Jan en alleman de gehele tijd. Af en toe is prima maar mensen moeten ook wat eigen verantwoordelijkheid nemen als ze op stap gaan.

 17. klaproos zegt:

  een BOB in de familie is wel erg fijn… suske, fijn voor de muizen

 18. Karel zegt:

  ja zeker gezellig gesprek bij de maaltijd 🙂
  fijne vrijdag groet

 19. Mensen die wel graag wat drinken zullen blij met je zijn : ) Zelf drink ik ook zelden tot nooit alcohol.

 20. omabaard zegt:

  jij geeft de ander een mooie kerst, Suske! Een echte heldendaad.

 21. De BOB is dus altijd de LUL 🙂 maar jij draait je hand er
  niet voor om.

 22. logbankje zegt:

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 23. ZON-nebloem zegt:

  ik heb zo’n gevoel dat hier ferm geprofiteerd wordt,
  je mag ook gerust een avond thuis zijn zonder drank
  en wat ik echt denk durf ik niet te schrijven!
  Ik wens je een fijn Eindejaarsweekend en hier is een @->- voor jou.

 24. Tja, wordt er niet een beetje misbruik van gemaakt?

 25. Villasappho zegt:

  Was zo zo bezopen dat de bus haar weigerde? Ik zou toch een heel groot probleem hebben thuis!

 26. meninggever zegt:

  Ook ik was deze dagen de Uberchauffeur. Heel wat kilomtertjes gereden en dus niet gedronken voor dat ik achter het stuur ging. Ik miste overigens niet de gezelligheid daardoor. Daar heb je geen alcohol bij nodig…

 27. Frank-103 zegt:

  Geen drank drinken wil niet zeggen dat je voor Jan en alleman taxichauffeur moet spelen. Dat ik voor maar een paar mensen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.