Uit mijn platencollectie : Iggy Pop !!!

Voor deze aflevering van “uit mijn platencollectie” heb ik wat zitten rommelen tussen mijn verzamel CD’s. Tussen al dat punkgeweld van weleer vond ik deze gouwe ouwe uit 1977. Je ziet een optreden of iets in dien aard toch van Iggy Pop met zijn bekendste hit “lust for life”. Ik vraag me af wat er achteraf nog van de studio overbleef.

James Newell Osterberg groeide op in een woonwagenkamp nabij Ann Arbor in Michigan. Zijn ouders waren conservatieve christenen . In 1967 richtte hij The Stooges op en noemde zichzelf Iggy Pop. Met David Bowie als producer namen ze hun derde en laatste album “Raw Power” op dat net als de twee vorige albums geen succes werd.

Bowie besloot Pop onder zijn hoede te nemen en hem als producent te helpen met zijn solo-carrière. Dit resulteerde in twee albums: The idiot en Lust for life.

Er wordt wel gezegd dat Pop het stagediven heeft uitgevonden. Op 13 juni 1970 werden er op het Cincinnati-festival, tijdens de nummers Tv eye en 1970, beelden gemaakt waarop te zien is hoe Pop het publiek induikt en het publiek hem op armen draagt, waarop hij zijn lichaam besmeurt met pindakaas.

Geniet van de muziek en de rest van het weekend.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit mijn platencollectie : Iggy Pop !!!

 1. Iggy Pop. In de top 500 greatest albums van het muziekblad Rolling Stone komen Iggy Pop en The Stooges opvallend vaak voor. (Net als Sly Stone overigens). Vermoedelijk omdat het hét voorbeeld is geweest van Amerikaanse punk. (Samen met de Ramones 🙂 ) Muzikaal stelt het niet al te veel voor, hoewel Lust for life wel een heel aardig liedje is.

 2. Matroos Beek zegt:

  Ik was écht grote fan van Iggy Pop! Lust for life was zowat mijn lijflied. Ik mag het nog steeds graag horen. Schitterend.
  Na een optreden van Iggy Pop in Deinze was ik vier dagen doof met een flinke tuut in mijn oren. Het was verschrikkelijk hard en beangstigend wild. Ik raakte mijn vriend en broer kwijt in de massa door het geduw en getrek.
  Wisten wij toen veel van hoorbeschadiging. Gelukkig heeft het zich bij mij snel hersteld. Toch vond ik het niet voor herhaling vatbaar. Hij hitste de zaal zo op dat het niet meer veilig was. Die man was niet normaal.
  Wat een tijden waren dat toch. Ik word nog steeds gelukkig als ik dit liedje hoor. De lust for life was toen heel intens. Nu nog, maar toen lag de wereld nog voor ons open.

 3. Karel zegt:

  en ik hoor er voor het eerst van

 4. IJs-Berend zegt:

  Dit weekend in het magazine van onze Hollandse Volkskrant: Iggy Pop over zijn lievelingskunst en -cultuur. Is de moeite om op te zoeken Suske!

 5. Kakel zegt:

  Iggy Pop heeft David Bowie geadviseerd om een toon lager te gaan zingen en dat was het laatste duwtje dat hij nodig had om door te breken.
  Aan Iggy zat wel een steekje los maar punken kón-ie!

 6. Iggy is zo gek als een deur, maar ik vond zijn muziek wel geweldig om te horen.

  Love As always
  Di mario

 7. logbankje zegt:

  Ja, Iggy Pop ken hem wel, soms als mafketel.
  Dit nummer is wel heel goed van hem. Hans

 8. Bertie zegt:

  Het was opwindend en speedy maar ik was telkens blij als de plaat was afgelopen. ☻

 9. Skyblog zegt:

  Iggy Pop is vreemde vogel. Druk deze man. Deze muziek is wel apart om te luisteren.

 10. Zon-nebloem zegt:

  iggy pop met lust for life, dat is gewoon een goeiemorgen voor me :o)
  heerlijke tijd toen hij dat uitbracht
  Een @->- voor jou

 11. Sjoerd zegt:

  Ik vind die vent gewoon knettergek…

 12. Ik werkte indertijd in een bar-dancing. Met de fans van Iggy Pop waren we niet altijd even blij, want die gedroegen zich niet altijd even subtiel.

 13. rietepietz zegt:

  Zowel de naam als het nummer ken ik natuurlijk en tja… the idiot vind ik eigenlijk best wel op het lijf geschreven;-)

 14. Rebbeltje zegt:

  Hoezo idioot…pffttt
  Het straalt er bij hem vanaf 😉
  Nee niet mijn ding 😉
  Groetjes

 15. De man heeft een zwaar leven geleid. Zijn katers waren nogal eens van dien aard dat hij van het podium af kotste. De fans dachten dat het bij de act hoorde en vonden het helemaal geweldig 🙂

 16. the idiot ..past wel bij hem Suske

  groeten

 17. meninggever zegt:

  Bijzonder type, waarvan het een wonder is dat die man zo oud geworden is gezien zijn enorme drugsgebruik.

 18. Villasappho zegt:

  Lekker om weer eens te horen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.