Dat de wereld zal vergaan !?

Het is rond 17u30. Ik ben thuis, terug van het werk en leef me uit op de PC. Plots gaat de bel. Eerst denk ik dat het de verpleegster is die aan huis komt rond dit tijdstip voor Eva. Ik zie echter geen witte wagen voor de deur. “Het zal wel buurman Ronny zijn” denk ik terwijl ik ga openmaken.

Ik open de deur en voor mij staat een bejaard koppel, keurig gekleed en met laptop onder de arm van de man. “Oeps” gaat het door mijn hoofd. “Daar gaan we weer”. De man neemt het woord. De vrouw staat stil naast hem en zegt geen woord. In feite heeft ze precies geen uitdrukking op haar gezicht. Dan trekt de man mijn aandacht met zijn boodschap. Via links op zijn laptop of tablet toont hij me de bewijzen dat de wereld zal vergaan en dat sommigen onder ons het eeuwig leven zullen hebben. Over de anderen velgt God dan het laatste oordeel. Gelukkig heb ik ook weet over die dingen en kan ik hem van repliek geven.

Dit gesprek duurt zo’n 5 à 10 minuten. Binnen hoor ik iemand foeteren dat het koud wordt in huis en dat die voordeur dicht mag/moet. De man wilt nog iets zeggen maar dan draait zijn vrouw zich om zonder een woord te zeggen en gaat er vandoor. Met een klap sluit hij zijn laptop en loopt haar achterna. “Ze dementeert” laat hij me nog weten vooraleer uit het zicht te verdwijnen. De voordeur kan weer dicht. Iedereen tevreden ten huize van.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

25 reacties op Dat de wereld zal vergaan !?

 1. Misschien dat de mens ooit nog eens vergaat maar de wereld ? Nee hoor .. die draait gewoon door 🙂

 2. Bertie zegt:

  Zielig hoor. Daarin te geloven lijkt me geen pretje.

 3. Karel zegt:

  zotte lui vind ik het welke in al die onzin geloven
  en erger nog anderen er mee lastig vallen
  ze hebben hier pas een aantal mensen op een boerderij gevonden , de vader had z’n eigen geloofje uitgevonden en gijzelde zijn gezin 😦

 4. rietepietz zegt:

  Knap hoor om ze 10 minuten te woord te staan. Zover laat ik het nooit komen. Wat ook erg helpt is dat ik achter een groot gietijzeren rooster alleen een raam open doe en dat meteen sluit na gezegd te hebben dat ik geen interesse heb.

 5. Wat een prachtig verhaal! Dat einde is schitterend.

 6. ms zegt:

  Die krijgen de kans niet of ze moeten hun woordje uitleg maar tegen de voordeur doen, die dicht is natuurlijk.

 7. logbankje zegt:

  Nog de dag, nog het uur weten we.
  Zelfs een laptop helpt daar niet bij. Hans

 8. Matroos Beek zegt:

  Jammer voor de man dat zijn vrouw dementeert. Ik zou haar in het vervolg niet meer meenemen. Maar ja, vermoedelijk kan hij haar ook niet alleen thuis laten… Lastig.
  Het leven zoals het gaat, ook gezanten van God gaan dementeren.

 9. Tine de Jong zegt:

  Ik waardeer ieder zijn of haar geloof, maar hier durven ze niet mee aan te bellen voor dat gezeur. Dan krijgen ze een koude douche.

 10. RenéSmurf zegt:

  Nou, daar heb ik gelukkig geen last van.

 11. Sjoerd zegt:

  Hier komt nooit meer iemand aan de deur voor zoiets… Mijn reputatie in deze doet de ronde, zaelfs mijn buren zijn er blij mee. Ik heb geen tweeloop, maar kan wel heel hard lopen…

 12. Rebbeltje zegt:

  Eigenlijk al heel lang geen last meer van gehad…
  Al vind ik het vooral knap dat ze zoveel energie steken in langs de deuren gaan terwijl ze bij de meeste de deur tegen de neus aan krijgen.
  Groetjes

 13. Ja, ik weet niet wat de sneuste groepering is … De mensen die geloven dat de aarde op een zeker moment zal vergaan of degenen die er heilig van overtuigd zijn dat we met z’n allen op een platte schijf wonen …

 14. ZON-nebloem zegt:

  och….het is hun geloof, maar als ik ze zie doe ik niet open
  * Een @->- voor jou.

 15. marjolijn1 zegt:

  Hier komen ze gelukkig nooit meer aan de deur…!

 16. meninggever zegt:

  Geen verkoop of godsdienst aan de deur. Ik ben daar expliciet in. Hangt ook een sticker van die strekking en dat werkt prima. Overigens is de kreet: bekeert u voor het te laat is’ een geweldige uit de Kuifje-reeks. Net als ‘ik lach om het zien van mijn schoonheid in de spiegel’. Subliem geschreven en getekend…

 17. De verkondiging dat de wereld op het punt staat te vergaan, is al vaak gedaan, en er zijn altijd weer mensen die het geloven.

 18. Villasappho zegt:

  en dan sjouw je zo’n vrouw wel mee ik denk dat zij eerder vergaat dan de wereld.

 19. tien minuten krijgen ze bij mij niet Suske..

  “ze dementeert” altijd pijnlijk denk ik dan

  groeten

 20. joke_dev zegt:

  Zoveel tijd krijgen ze niet van mij hoor! Ben jij een geduldig mens Suske en dat als de wereld vergaat 🙂

 21. omabaard zegt:

  Ai, nog moeten dementeren vooraleer de wereld vergaat….. Niet fair!

 22. hanry zegt:

  Als mensen denken op deze manier het juiste te doen, zie ik er geen kwaad in.
  Maar ik ‘vergeet’ nog wel eens de deur te openen.

 23. Skyblog zegt:

  Bij ons komen nooit iets aan de deur. Soms doen wij niet open. Gezeur aan de deur is niet welkom. Alleen persoonlijk iemand wel kennen.

 24. Frank103 zegt:

  De wereld vergaat, dat is zeker, maar ik zou er niet op gaan wachten!

 25. perdebytjie zegt:

  Die wereld vergaan al vandat ek 66jaar gelede gebore is…ek glo dit lankal nie meer nie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.