Van den Aldi !

Je moet het maar verzinnen. Enkele weken geleden hoorde ik via via dat je in de Aldi poppetjes kon sparen. Ik had geen idee waarover het ging. “Dat zal wel niet meer voor ons zijn” bedacht ik.

Enige tijd later werd ik gevraagd om die poppetjes te aanvaarden als ik boodschappen deed aldaar samen met Eva en mijn moeder. Mevrouw Paradijsvogels wou die ook voor haar dochter. Geen probleem voor mij. Ik leg ze ergens totdat ik ze haar kan geven. Daar ga ik nu geen 10 km voor rijden. Ook de uitbater van het eethuis wou die voor zijn zoon. Ik begreep dat hier een rage aan de gang was/is. Op facebook werden er groepen opgericht om dubbele figuurtjes om te ruilen.

Deze mogen bleek dat de figuurtjes op zijn. Of er een nieuwe lading zal uitgedeeld worden is niet geheel duidelijk. Ongelooflijk hoe men mensen naar een winkel kan lokken. “Het zal je kind maar wezen” denk ik dan.

Groetjes.

🙂

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

28 reacties op Van den Aldi !

 1. het is schitterend voor kinderen met autisme, ik weet er zo van alles mee te doen, maar ik heb er geen, geen enkele onze zoon is het ook vergeten, hij heeft die andere van de andere winkel lang geleden en zo is het genoeg, idd…
  straf hé
  ik las trouwens dat de man de een patent heeft genomen op de emotions nu steeds rijk is geworden, ja zo gaan we dus geld verdienen met emoties, wie had dat kunnen denken een jaar geleden?!

 2. joke_dev zegt:

  Heb er ook onlangs overhoord op FB!

 3. Inge David zegt:

  Ze weten wel hoe ze de klanten kunnen lokken … een jaartje geleden was dit ook al het geval in de Lidl ……

 4. shivatje zegt:

  En dan moet je nog voor het juiste bedrag 15 euro kopen of je krijgt er nog geen.
  Ik spaar ze voor de kleinkinderen en ja nog 2 maar als dat gaat lukken, wie weet het dat ze niet meer verkrijgbaar zijn.
  En zo zie je dan maar weer hoe winkeliers kooplustige naar hun winkel lokken. En heel wat winkels doe aan zoiets.

  Aum Shanthi

 5. meninggever zegt:

  Het is natuurlijk gewoen een manier om klanten de winkels in te lokken die normaal naar een andere keten gaan. Is dit nieuw? Nee hoor. In mijn jeugd deden sigarettenmerken het al, met plaatjes die je moest sparen voor in een album, het biscuitmerk Haust deed het op dezelfde wijze. En later zag je bij de Gruyter (Nederlandse keten van vroege supermarkten) ‘het snoepje van de week’, zaten er in de Grade afwasmiddelen kleine autootjes en zo meer. Niks nieuws onder de zon dus. En nog steeds zeer effectief. Overigens vindt je veel van die actiespullen na een jaar of zo afgedankt bij de vele rommelmarkten….

 6. De marketingmachines van de supermarkten draaien altijd op volle toeren. Het blijven toch een stelletje kinderlokkers hé

 7. magda zegt:

  Waar ze de mensen kunnen mee paaien!

 8. omabaard zegt:

  IK hoorde zeggen dat de Aldi daardoor nu overbevraagd is.
  Onze kleinkinderen vragen ook constant ‘oma wanneer ga je nog eens naar de Aldi?’
  De poppetjes zijn leuk, maar omrijden doe ik niet echt.
  De Aldi doet het in navolging van de Lidl vorig jaar.

 9. ZON-nebloem zegt:

  ja, iedereen…..ga je naar de aldi?
  ik zeg, ja ; 1x om de 3 maand 😉
  .* Een @->- voor jou.

 10. Skyblog zegt:

  Ik kom nooit bij ALDI. Omdat daar niet op mijn gemak voelt. Acties heb je dan overal. Wel leuke poppetjes voor kinderen. Wel apart om te zien.

 11. Matroos Beek zegt:

  Ik doe al lang niet meer mee aan al die prulletjes, bonnetjes, spaaracties, enz… Aan de kassa geef ik ze meteen weg aan een andere geïnteresseerde. Allemaal ballast die ik kan missen.

 12. Frank-103 zegt:

  Als de serie compleet is….

 13. Frank-103 zegt:

  Met enige regelmaat doen we mee, waarbij het verzamelen het belangrijkste is. Als de serie is, dan is het klaar!!

 14. Rebbeltje zegt:

  Zou een gekkenhuis worden met 8 kleinkinderen…
  Wij hadden deze ook maar waren pennetjes waar je mee kon schrijven dus was 1 of 2 genoeg haha

 15. Kakel zegt:

  Iemand van een of ander reclamebureau heeft hier goed over nagedacht. Toch knap om telkens een nieuwe rage om te sparen te verzinnen. Mijn smaak is het niet maar als kinderen er blij van worden…

 16. marjolijn1 zegt:

  Grappig, maar echt niet besteed aan mij…!

 17. hanry zegt:

  Wuppies, flippo’s ik heb in het verleden veel van die dingen gespaard. Tegenwoordig hoef ik niet meer zo nodig.😊
  Maar toen, was het leuk. Ik kan me wel een beetje indenken dat deze actie voor kids kei gaaf kan zijn.

 18. rietepietz zegt:

  Die rage heb ik niet meegekregen, Kan zijn dat het alleen in België is. Maar ik neem dat soort dingen nooit aan omdat je anders bij het naar buiten gaan op een zwerm ruziënde kinderen stuit.

 19. Nog vrij regelmatig struikel ik over een Wuppie (Albert Heijn vroeger, in het kader van een voetbaltournooi) Ik herinner me ook zo’n actie van Shell, geloof ik. Je kon munten sparen van Apollovluchten. Mijn vader deed dat. Je had een kartonnen ding met ronde uitsparingen waar je die munten in kon duwen en als de serie compleet was had je… een ding vol munten. Nu zou ik er mijn schouders over ophalen. Maar toen vond ik het mooi.

 20. kleine speeltjes Suske

  niemand vroeg er om

  wel gevaarlijk voor kleine kinderen

  groeten

 21. Bertie zegt:

  Die acties… het komt voor dat er kinderen bij de winkeldeur op je staan te wachten. 🙂
  Meestal vraag ik bij de kassa al wie mijn zegeltjes of andere dingetjes willen hebben.

 22. logbankje zegt:

  Dit soort acties trekken altijd we gedesinteresseerde, slim marketingconcept. Hans

 23. Karel zegt:

  dus je waande je in het aquarium 🙂
  ik gebruikte m’n mobieltje er voor , toch best wel goed beeld

 24. ms zegt:

  Ik hoorde er wel van maar kreeg er -gelukkig maar- niet echt mee te maken.

 25. bentenge zegt:

  De collega’s van de lady of da house vonden het best leuk dat mijn echtgenote die meebracht en op aan hun pc plaatste.

 26. Je wordt doodmoe van die acties!
  Hier in de buurt speelde onlangs net zoiets met een schaalmodel van de F1 bolide van Max Verstappen die met punten bijeengespaard kon worden bij de Jumbo. Er werden voor kapitalen extra boodschappen ingeslagen om zo’n kar voor zoon of dochter te bemachtigen. Binnen de kortste keren waren de bolides echter op. Maar de Jumbo had weer een leuke slag geslagen.

 27. Karel zegt:

  ja zo weten ze de klanten wel binnen te lokken 🙂
  ook aan mij zijn ze niet besteed
  fijne middag groet

 28. Sjoerd zegt:

  Ze zijn wel grappig, maar ook aan mij niet besteed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.