Geloven

Greet schrijft
Gister een tel. van mijn zus. Dit is de aanleiding. Zij gelooft namelijk dat de volle maan weer verantwoordelijk is om haar zo emotioneel te voelen. Waarom ze mij belde: betalen voor een cadeau voor onze ondertussen 85-jarige moeder.
Om een heel andere reden belde ik naar oma vandaag. Zij is naar een priesterwijding geweest vorige week van iemand 31 j.

Geloven. Toch weer oma over haar twijfelen. Zij is meegegaan in mijn zus s verhaal van para enz. Toch weer een hele tirade zal ik maar zeggen over katholiek zijn.
Jasper is 25 geworden, De 11 jarige zei al ik ben atheistisch. God bestaat niet.
Fr heeft zich laten dopen in een Evangelische kerk. Wie iets meer daarover wil weten, vraag het hem zelf

Eva gaat nu naar een evangelische kerk. Vooral omdat ze daar mensen kent en zich veilig voelt.

En zelf: ik geloof in God, zeker in Christus, maar ik ben zeer lauw in de praktijk.
mvg Greet

Over Suskeblogt

Er gebeurt van alles op deze planeet en daar ben ik een klein onderdeel van. There is a lot happening on this planet and I'm a small part of all this.. A lot of fiction and non fiction on this blog. Most of the pics i use are selfmade.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geloven

 1. meninggever zegt:

  Veel van waar we vroeger in geloofden vinden we nu op Google of Facebook. Warmte, genegenheid, afstandelijke vriendschappen. Geloof moet verbinden. Geloof is ook overgave. Ik kan dat niet. Mijn karakter staat het niet toe. Nooit onderwerpen aan welke stroming dan ook, of je moet zelf voorganger kunnen zijn. Over mijn ware geloof heb ik al het nodige geschreven in mijn vervolgverhaal…Maar een godsbeeld blijft mooi. Omdat je eigenlijk wilt dat het er ‘zo’ liefdevol uitziet. Zonder al die verplichtingen….maar dat is meer religie vrees ik…

 2. Ik geloof …. in leven in vrijheid en vrije meningsuiting.

 3. Zon-nebloem zegt:

  ieder zijn mening, je moet jezelf er ook goed voelen, dus !
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 4. Karel zegt:

  een ieder de vrijheid om te geloven wat hij of zij wil
  bij ons kan dat , mede daarom hebben wij veel bezoekers van waar dat niet kan
  ik zelf , geloof in wat ik zie

 5. RenéSmurf zegt:

  Ik heb niks met geloof, maar er ook niks op tegen. Moet kunnen.

 6. Ik geloof in een Adonai. Er is er maar één en deze zorgt voor de mensheid.

  Love As Always
  Di mario

 7. Sjoerd zegt:

  Geloven mag, iedereen voor zichzelf…. Ik geloof in de kracht van de mens zelf.

 8. logbankje zegt:

  Geloof geeft ook twijfel, maar meer vertrouwen als je er open voor staat.
  Ik vind er vaak mijn troost in. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 9. terrebel zegt:

  Terwijl de ene gelooft in (een) God, gelooft de ander dat het mobieltje dat hij heeft het geweldigste mobieltje ooit is, alleen maar omdat er een zilveren appeltje op de achterkant zit geplakt. Geloven is prima want het geeft mensen houvast, Greet. Persoonlijk geloof ik in verbinding zoeken en dat wij uiteindelijk allemaal het zelfde willen (voldoende te eten hebben en blij), ondanks (of misschien wel dankzij) verschillen in geloof.

 10. ook bijgeloof is een geloof Suske

  groeten

 11. Bertie zegt:

  Geloof of bijgeloof, tja, daar zijn eigenlijk geen discussie over mogelijk.

 12. joke_dev zegt:

  Het geloof is een delicate kwestie geworden en misschien wel altijd geweest.

 13. Matroos Beek zegt:

  Het geloof is een delicate kwestie geworden. Van mij mag ieder geloven – of niet – in wat hij wil, als men het een ander maar niet opdringt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.